Is Turkse baklava, hier recept:
Baklava
Ingrediënten:
x 500 gram gehakte amandelen of walnoten
x 4 eelepels suiker
x 1 theelepel kaneel
x 2 eetlepels oranjebloesemwater
x 300 gram boter
x filodeeg
x water
Stroop:
x 200 gram suiker
x 400 gram honing
x 1 eetlepel oranjebloesemwater
Bereiding:
Rooster de amandelen in een droge koekenpan, hak ze grof. Gehakte walnoten en amandelen met suiker, kaneel en oranjebloesemwater grondig vermengen. De boter laten smelten.
Oven op 180 C voorverwarmen. Een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20-23 cm met boter invetten.
Snijd de blaadjes van filodeeg op de maat van de bakvorm. Leg het als volgt in de bakvorm;
Bestrijk zes bladen filodeeg met gesmolten boter en leg dit één voor één netjes in de bakvorm.
Bedek deze bodem met de helft van de notenvulling. Bedek weer meer 5 bladen filodeeg die je elk weer bestrijkt met boter. Doe hier de rest van de notenvulling op en eindig met 7 beboterde bladen filodeeg. Besprenkel met wat water. Snijd ruiten op de bovenste blad filodeeg.
Zet de bakvorm ongeveer 30/35 minuten in de oven tot de baklava lichtbruin van kleur is.
Verwarm de honing met de oranjebloesemwater en suiker. Giet dit over de nog warme baklava. Laat de baklava afkoelen en snijd de baklava voor het serveren in nette ruiten.