Bekijk volle/desktop versie : De roddelaar11-12-2003, 08:25
Een vrouw herhaalde een roddel die ze gehoord had over een buur. Binnen een paar dagen kende de hele gemeenschap het verhaal. De betreffende persoon was diep gekwetst en beledigd.

Later kwam de vrouw die verantwoordelijk was voor het verspreiden van de roddel er achter dat het volledig onwaar was. Ze had enorm veel spijt en ging naar een wijze oude man om te vragen wat ze kon doen om de schade te herstellen.

"Ga naar de markt," zei de oude man, "haal een kip en slacht hem. Op weg naar huis, pluk je de veren en gooi ze één voor één langs de weg."
Ook al was ze verrast door dit advies, deed de vrouw toch wat haar gezegd was.

De volgende dag zei de wijze man, "Ga nu alle losse veren die je gisteren hebt laten vallen weer ophalen en breng ze terug naar mij."

De vrouw volgde dezelfde weg als de dag ervoor maar de wind had alle veren weg geblazen. Na uren zoeken keerde ze terug met slechts drie veren in haar hand.

"Zie je," zei de oude man, "het is makkelijk om ze te laten vallen, maar onmogelijk om ze terug te krijgen. Zo is het ook met roddelen. Het kost weinig moeite om een roddel te verspreiden maar als je dat eenmaal gedaan hebt kun je de fout nooit meer helemaal ongedaan maken."

12-12-2003, 20:38


Mooie vergelijking!!

14-12-2003, 13:38
Mooooooie vergelijking!! Woullah!

18-12-2003, 12:50
niemand heeft in de gaten, dat het zo erg is,,,
als iemand roddeld dan denkt de gene er niet bij na,,,,
insh-allah zal door deze hadith mensen nadenken,,,,

19-12-2003, 14:38


Mensen die roddelen of liegen zijn zo erg! Als je zelfs peper in hun mond doet, blijven ze roddelen of liegen! Een gezegde, die verwijst naar de gewoonte en de doortraptheid van roddelen en liegen.

20-12-2003, 13:13

Citaat:
Origineel gepost door lil_marocgurl
niemand heeft in de gaten, dat het zo erg is,,,
als iemand roddeld dan denkt de gene er niet bij na,,,,
insh-allah zal door deze hadith mensen nadenken,,,,
Inshallah doen ze dat

20-12-2003, 18:07
nou als jij denkt dat iedereen roddelaars slecht vind, dan ken je de westerse cultuur niet.