Bekijk volle/desktop versie : De hevigheid van het Hellevuur



23-03-2008, 16:53
Allah heeft gezegd

وَأَمَّ& #1575; مَنْ خَفَّت&#161 8; مَوَازِ& #1610;نُهُ x فَأُمُّ& #1607;ُ هَاوِيَ& #1577;ٌ x وَمَا أَدْرَا& #1603;َ مَا هِيَهْ x نَارٌ حَامِيَ& #1577;ٌ



Maar voor hem, wiens schalen (met goede daden) licht zijn; zijn verblijfplaats zal in 'Hawiya' zijn. En wat zal je doen weten wat het is? (Het is) een heet, laaiend vuur. (Al-Qariah; 8 tlm 11)


De Profeet heeft gezegd
Overgeleverd door Aboe Hoeraira dat de profeet zei:
Het vuur wat de kinderen van Adam (de mensen) gebruiken (hier op aarde) is één deel van zeventig delen van het vuur van de Hel. Zij zeiden: Wallahie, dit is genoeg (de hitte van het vuur van de aarde) 0 profeet.
Hij zei: Maar het is 69 keer intenser. (Sahih at-Tirrnidhie)


De Profeet heeft gezegd
Overgeleverd door an-Noe 'man : Ik hoorde de profeet zeggen: De minst gestrafte persoon in het Hellevuur zal een man zijn onder wiens voetholtes smeulende gloeiende kooltjes zullen worden geplaatst zodat zijn hersenen hierdoor zullen koken. (Al-Boechaarie)


De Profeet heeft gezegd
Overgeleverd door Samoerah bin Djoendoeb dat de profeet zei: Sommige personen die naar de Hel zijn gestuurd zullen tot hun enkels in het vuur gevangen zijn, sommigen tot hun knieën, sommigen tot hun middel en sommigen tot hun keel (in overeenstemming met hun daden en zonden. (Moeslim)


Niemand zou kunnen ontsnappen aan de straffen van de Hel, aan de hevigheid van zijn vuur. Er is slechts één manier om jezelf te redden; jezelf beschermen hier op aarde door te leven volgens de islaam en het verrichten van goede daden.

De Profeet heeft gezegd
Overgeleverd door Adie bin Haatim dat de profeet zei:
Bescherm jezelf tegen het vuur. Vervolgens draaide hij zijn gezicht opzij (alsof hij er naar keek) en zei weer: Bescherm jezelf tegen het vuur. En draaide zijn gezicht opzij (alsof hij ernaar keek) en hij zei voor de derde keer totdat we dachten dat hij er naar keek: Bescherm jezelf tegen het vuur zelfs met een halve dadel en wie zelfs dit niet heeft door (het zeggen) van een goed vriendelijk woord. (al-Boechaarie)


De Sahihain hebben overgeleverd dat het vuur tot zijn Rabb klaagde: " 0 Rabb. Iets van mij eet iets van mijzelf. " Daarom stond Allah het toe om het in twee adempauzes te verdelen; één in de winter en één in de zomer. Daarom kun je de ergste (van zijn) kou voelen in de winter en (van zijn) hitte in de zomer.

Vandaar dat in een andere hadieth, ook overgeleverd door Sahihain wordt vermeld: " Wanneer de dagen erg warrn/heet worden laat het dan afkoelen door middel van je gebeden, want zijn hevigheid vindt zijn oorsprong in het Hellevuur."
(Ibn Kathier)

Uit: Tafsir Ishraq Al-Ma'ni door Syed Iqbal Zaheer
http://www.eltawheed.nl


10-08-2008, 00:22


Bedankt voor het plaatsen!


Up!