Bekijk volle/desktop versie : Van wat is er één en geen twee? is de moeite waarD!



17-03-2008, 20:59
Salam alaikum warahmatou Allah wabarakatouh beste broeders en zusters. Ik heb onlangs een bericht gekregen via E-mail met een heel interessant verhaal. Het is echt de moeite waard om dit te lezen. InshaAllah nemen jullie de tijd hiervoor. Wa Salam alaikum!




Van wat is er één en geen twee?


Aboljazid Elbastami, een vrome moslim die na de Profeet (vzmh) en na de Sahaba leefde (Tabi'ien), droomde eens de Profeet (vzmh) die hem in zijn droom vroeg om op te staan en naar de kerk te gaan, waar de christenen een feestdag zouden vieren, en je zal met behulp van Allah een wonder meemaken. Aboljazid stond op en ging op weg en ging uiteindelijk in de kerk ergens tussen de christenen zitten. Daarna stond de pastoor op om zijn preek te houden. Maar nog voor hij maar een woord had
uitgesproken, zei hij tegen de menigte dat hij niet eerder zal beginnen zolang een Mohammedaan in hun midden zat. Ze begonnen allemaal om zich heen te kijken tot zij iemand hadden ontdekt die zij nooit eerder tussen hen hadden gezien.

Toen vroegen ze de pastoor hoe hij wist dat er tussen zoveel mensen een Moslim zat. Hij zei dat de Moslims te herkennen zijn aan hun witte plekje op hun voorhoofd van het vele knielen voor Allah. Hierna vroeg de pastoor Aboljazid om de kerk onmiddellijk te verlaten. Aboljazid zwoor bij Allah dat hij pas zal weggaan als Allah het wil.

Hierna zei de pastoor dat hij hem een vraag zal stellen en als hij die correct beantwoordt, zal hij in leven blijven en anders zal hij gedood worden. Aboljazid Elbastami vertrouwde op de droom en de Profeet (vzmh) en zei dat hij met behulp van Allah de vraag zal beantwoorden. Goed, zei de pastoor, vertel me maar….
Waarvan is er één en geen twee ?
Waarvan zijn er twee en geen drie ?
Waarvan zijn er drie en geen vier ?
Waarvan zijn er vier en geen vijf ?
Waarvan zijn er vijf en geen zes ?
Waarvan zijn er zes en geen zeven ?
Waarvan zijn er zeven en geen acht ?
Waarvan zijn er acht en geen negen ?
Waarvan zijn er negen en geen tien ?
Wat wordt altijd tien keer verdubbeld ?
Wie zijn de elf broers ?
Welk wonder bestaat uit 12 dingen ?
Wat is dertien ?
Wat ademt zonder dat het leeft ?
Welk "graf" zocht zelf, degene die voor dat graf bestemd
was, op ?
Wie hebben gelogen en zijn naar het paradijs gegaan ?
Wie hebben de waarheid gesproken en zijn naar de hel
gegaan ?
Wat is een boom met 12 takken, met aan elke tak 30
bladeren en aan elk blad 5 vruchten waarvan er drie in de schaduw
en twee in de zon zitten.
"Antwoord maar", zei de pastoor tegen Aboljazid Elbastami.




Hetgeen waarvan een is en geen twee is Allah. "zeg, hij is Allah de enige" !
Hetgeen waarvan twee zijn en geen drie zijn de dag en de nacht !
Hetgeen waarvan drie zijn en geen vier zijn de drie gebeurtenissen: de gezonken boot, het doden van het jongetje, en afbreken van de muur. (gebeurtenissen tijdens de reis van Moesa met de man die hem niet wilde geloven) !
Hetgeen waarvan vier zijn en geen vijf zijn de heilige boeken (Koran, Indjiel, Zaboer, Tora) !
Hetgeen waarvan vijf zijn en geen zes zijn de vijf verplichte gebeden !
Hetgeen waarvan zes zijn en geen zeven zijn de zes dagen waarin Allah de aarde en de hemelen heeft gemaakt !
Hetgeen waarvan zeven zijn en geen acht zijn de zeven hemelen !
Hetgeen waarvan acht zijn en geen negen zijn de acht engelen die de troon (L'arch) van Allah dragen !
Hetgeen waarvan negen zijn en geen tien zijn de negen wonderen van Moesa met Firaun. !
Hetgeen wat met tien verdubbeld wordt zijn de hasanaat (goede daden). Voor elk verdiende lhasanaat wordt het tienvoudige genoteerd !
De elf broers zijn de elf broers van Joesoef !
Het wonder van twaalf dingen is het wonder van Moesa toen hij met zijn stok tegen een rots sloeg waaruit twaalf waterbronnen ontsprongen
Wat zijn er dertien ? Dat zijn de elf sterren, de zon en de maan waarvan Joesoef gedroomd had. Met de droom werd bedoeld zijn elf broers en zijn vader en moeder !
Wat ademt zonder dat het leeft, is de ochtend die door te "ademen" dauw veroorzaakt. (zie de koranvers) !
Het graf dat zelf degene opzocht waarvoor het bestemd was, is de walvis die Jounes heeft opgeslokt. Allah zegt: Als hij niet om vergeving had gevraagd, zou dat zijn eindbestemming geweest zijn !

Degenen die gelogen hebben en toch naar het paradijs zijn gegaan, zijn de broers van Joesoef . Zij hadden tegen hun vader gelogen over dat Joesoef door een wolf was opgegeten maar later heeft hun vader, Jakob , alsnog Allah gevraagd hun te vergeven

Degenen die de waarheid gesproken hebben en toch naar de hel zijn gegaan, zijn de joden en de christenen. De joden zeiden dat de christenen in dwaling verkeerden en de christenen zeiden dat de joden in dwaling verkeerden en beiden hadden gelijk en beiden zijn naar de hel. Allah zegt, degenen die iets anders dan de Islam accepteren, dat zal niet van hen geaccepteerd worden !

Het wonder van een boom met 12 takken, met aan elke tak 30 bladeren en aan elk blad vijf vruchten waarvan er drie in de schaduw en twee in de zon. Dat is het jaar. Een jaar heeft 12 maanden, elke maand heeft 30 dagen en per dag dient vijf keer het gebed verricht worden. Drie maal in het donker (Almaghreb, Al3ichaa en het Fajr gebed) en twee maal overdag (Dohr en Elassr gebed) !

De priester en alle andere mensen stonden versteld en verbaasd te kijken. Dit hadden ze gewoon niet verwacht. En wat zij al helemaal niet hadden verwacht is dat de man, Aboljazid Elbastami, zelf ook een vraag had aan de priester.

Hij vroeg de priester dat hij alleen maar van hem wilde weten wat de sleutel is tot het paradijs ?

De priester kreeg het benauwd, begon een beetje om zich heen te kijken en er kwam maar geen antwoord uit zijn mond. Toen vroegen de mensen de priester hoe
het mogelijk was dat de Moslim zoveel ingewikkelde vragen achter elkaar heeft kunnen beantwoorden en hij moeite had met maar één vraag ? De priester zei dat hij het
antwoord wel wist maar het alleen niet durfde te zeggen waar al die mensen bij waren. De mensen zeiden dat zij het geen enkel probleem vonden als hij het zou zeggen.

En toen zei de priester: "Het antwoord op de vraag wat de sleutel is tot het paradijs is:

LA ILAHA ILLALAH MOEHAMMADOEN RASOELOELAH !

Daarna zeiden al die mensen hem na en waren ze uiteindelijk allemaal Moslims geworden en werd de kerk omgebouwd tot een moskee waar voortaan Allah aanbeden werd.

Nogmaals dit is een waar gebeurd verhaal (een Hadith).

18-03-2008, 10:41


MashAllah ,,,
Prachtig verhaal !!!
Te mooi om waar te zijn !

Soub7anAllah !
Djazaakie Allahoe ghairan voor het plaatsen...

Wa3alaikomo salaam wara7matoellahi wabarakatouho.

19-03-2008, 00:02
subhan allah subhan allah subhan allah te mooi whallah

19-07-2008, 10:22
Masha'Allah!!

21-07-2008, 17:32


Sub7anna`Allah


Prachtig verhaal

21-07-2008, 22:21
Alhamdoelilahi Rabie Al3alamien.........

22-07-2008, 19:24
Masha'Allah , mooi verhaal !

26-07-2008, 20:40
allahoe akbar allahoe albar allahoe akbar

28-07-2008, 20:56
MashaAllah...

29-07-2008, 13:06
Sallaam oe alaikom zuster,[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Djazaaka Lahoe Gayran!