Bekijk volle/desktop versie : De macht van YouTube



14-03-2008, 18:11
De macht van YouTube

14-3-2008

Leraren en leraressen moeten goed op hun tellen passen. Want voor je het weet, sta je op YouTube en word je geschorst. Zoals Alberto Burchielli, een nogal gezette gymleraar op een technische hogeschool in Florence. Aangespoord door zijn leerlingen rookte hij vredig een stickie in de klas en werd gefilmd met een mobieltje. Het filmpje kwam op YouTube en de boot was aan.


Want roken in de klas mag niet. En een leraar die een stickie rookt is helemaal te dol voor woorden. Mobieltjes meenemen naar school is trouwens door de minister van onderwijs verboden, maar daar trekken weinig leerlingen zich iets van aan. Die van Burchielli waren zo verrukt over de actie van hun leraar dat ze hem filmden en op YouTube zetten. Met als titel “de leraar rookt een stickie”. Op YouTube is het filmpje ondertussen niet meer te vinden, maar wel op een aantal krantensites die het snel overnamen. Gevolg: ouders en schoolleiding boos en Burchielli geschorst. Die probeert zich nu verdedigen door uit te leggen dat het maar een onschuldige grap was en dat hij gewoon een onschuldig sjekkie rookte. Maar wie goed luistert naar het filmpje hoort een leerlinge vrolijk roepen: “bravo, complimenti, è una canna!” met de voor Toscanen zo kenmerkende aangeblazen k-klank. Oftewel goed zo, een stickie!
Burchielli’s klas zit nu in zak en as. Hun geliefde docent is in één klap een beroemde, of liever beruchte Italiaan geworden. Oppassen dus met wat je in je enthousiasme op internet zet!
bron: jouraal