Bekijk volle/desktop versie : West Sahara heeft Marokko 95 miljard dollar gekost



14-03-2008, 14:08
De kosten van het conflict van de Sahara: 95 miljard $ voor Marokko

Marokko heeft 95 miljard dollar sinds 1975 uitgegeven aan de sahara. Deze uitgaven hebben gehad als doel om te onderhouden en om een leger van 360.000 mannen uit te rusten, van wie 130.000 tot 160.000 altijd in deze oude Spaanse kolonie zitten, afgelopen dinsdag heeft het Spaanse dagblad EL Pais geopenbaard, die een onafhankelijke Marokkaanse econoom aanhaalt, Fouad Abdelmoumni, gezegd dat 25 miljard dollar aan de burgerlijke uitgaven werden toegekend. [B]De Marokkaanse econoom heeft verzekerd dat deze grote uitgaven de ontwikkeling van Marokko ruim verhinderen. "Het gaat om investeringen die aan geen enkele economische en sociale rationaliteit" gehoorzamen,[/B] .

"De financiële kosten zijn veel hoger door de veelvoudige premies die aan de benoemde Marokkaanse ambtenaren worden toegekend om aan de westerse Sahara uit te oefenen, die van 25 tot 75 %, behalve hun lonen en een toegang tot de gesubsidieerde basis - en voedselproducten (...) [B]Volgens de Marokkaanse econoom, verzwakken de kosten van het conflict van de westerse Sahara Marokko van economische ontwikkeling , van 1 tot 2% de jaarlijkse economische groei van dit land. Bovendien heeft de koloniale verrichting aan de westerse Sahara in hoge mate tot de verarming van brede lagen onder de Marokkaanse bevolking bijgedragen[/B]. Hij is dat het alaouite koninkrijk minstens 1 miljoen euro per dag voor de handhaving van de militaire troepen Het meest dramatisch is dat de Marokkaanse regeling miljarden dollar voor de aankoop van geavanceerde wapens, van honderdtallen karren en vliegtuigen jagers uitgeeft. Contracten van wapens die grotendeels door Saoedi-Arabië worden gefinancierd


http://www.beurfm.net/forum/showthread.php?t=61519

14-03-2008, 14:09


en marokko verdient niks aan de sahara aan en zal er nooit
iets aan verdienen..

14-03-2008, 14:14
z pakken het verkeerd aan.....-_-!!)...harder en beter aanpakke.....tis ons land....koning s zwak......-_-!!)

14-03-2008, 14:23
ach lul niet het is van de sahara bewoners .........wat moeten wij ermee terwijl ons volk ove de hele wereld verspreid is om de armoede.