Bekijk volle/desktop versie : Meerderheid Israeli's wil dialoog met Hamas



14-03-2008, 10:54
Ondanks de escalatie van het geweld in Gaza, neemt het aantal Israeli's dat oproept om te onderhandelen met de Hamas sterk toe. In een poll in de Israelische krant de Haaretz afgelopen maand, gaf 64% van de Israeli's aan voorstander te zijn voor directe onderhandelingen met de Palestijnse beweging. Ondanks het felle geweld over en weer zijn er meerdere kanalen buiten de regering om opgezet op de dialoog aan te gaan.

Het grote aantal Israeli's dat onderhandelingen steunt geeft aan hoe groot de frustratie in het land is over het falende Gaza-beleid van de Israelische overheid. Sinds de Hamas de verkiezingen twee jaar geleden won, hebben Israel en de Verenigde Staten een embargo ingesteld voor Gaza, daarbij hopend dat de Palestijnse President Mahmoud Abbas en zijn bondgenoten zouden kunnen helpen om de publieke opinie bij de Palestijnen te beinvloeden, en daarmee de steun voor Hamas te doen afnemen.

Echter hebben de Islamisten van Hamas de boycot overleefd, en weten zij hier behendig op in te spelen, waarbij zij enige pogingen van Abbas om onderhandelingen op te starten saboteren met aanslagen. De pogingen van het Israelische leger om het geweld in Gaza de kop in te drukken werkt averechts, en nadat Israelische troepen meer dan 80 Palestijnse burgers ombrachten tijdens operaties in de Gaza strook, werd de internationale kritiek op Israel een stuk heviger.

"Hamas zal niet verdwijnen," zegt Shlomo Brom, een voormalige militaire commandant die belast was met strategische planning.
"We hebben het hier niet over Al Qaeda, maar over een nationale politieke verzetsbeweging."

http://www.newsweek.com/id/119881

14-03-2008, 11:15


Meerderheid amerikanen wil ook dat vs zich terugtrekt uit afganistan & Irak.........................

14-03-2008, 11:41

Citaat door Mister_Zakelijk:
Meerderheid amerikanen wil ook dat vs zich terugtrekt uit afganistan & Irak.........................

Toch stemt de meerderheid op McCain die de islam wil extermineren en Iran wilt aanvallen en mekka wilt bombarderen zodra er weer een aanslag op amerikaans grondgebied komt

14-03-2008, 11:51

Citaat door Arabianboy:
Ik zie het anders als ik eerlijk ben! Fatah heeft de macht over gaza verloren. De mensen in Gaza hebben de harde onmenselijke boycot van israhel overleefd, omdat ze toch al zo wienig hadden om te leven! De wapens die Hamas bezit zijn beter.
De pogingen van Israël om Hamas even te wippen hebben weining zin gehad. Misschien is een toenadering van Israël op zijn plaats, ondanks dat Hamas weigert Israël te erkennen.

14-03-2008, 11:55



Citaat door Hoogervorst:
De pogingen van Israël om Hamas even te wippen hebben weining zin gehad. Misschien is een toenadering van Israël op zijn plaats, ondanks dat Hamas weigert Israël te erkennen.

Net als nu servie kosovo niet erkent en daar een "israel-palestina" like oorlog zal plaats vinden, daar ben ik van verzekerd, Amerika steunt Kosovo, en Rusland steunt Servie.