Bekijk volle/desktop versie : "AZ komt treffer De Guzman niet te boven."

12-03-2008, 22:31

Citaat door LIl_Mocrogirl2:
"AZ komt treffer De Guzman niet te boven."

AZ moet een volgende klap zien te verwerken. De kwakkelende Alkmaarders verloren vanavond in eigen huis met 0-1 van Feyenoord, dat daardoor naar de derde plek van de ranglijst klom. Jonathan de Guzman scoorde de enige treffer van de wedstrijd.

De middenvelder reageerde in de negentiende minuut goed op een slim passje van Luigi Bruins en opende de score. Dat dit niet al eerder gebeurd was mocht een wonder genoemd worden. AZ-spits Graziano Pelle kreeg in de beginfase van het duel een enorme kopkans, maar faalde in de afwerking.

De kans voor de Italiaan was vrijwel de enige mogelijkheid die de thuisploeg kreeg in de eerste helft. AZ speelde te slordig om het Feyenoord lastig te maken en kwamen nauwelijks in de buurt van oud-werknemer Henk Timmer. De Rotterdamse gasten kregen enkele kansjes om de voorsprong te verdubbelen maar verzuimden dit.

In de tweede helft zette AZ aan. Feyenoord, dat spits Roy Makaay was kwijtgeraakt aan een blessure, kwam onder druk te staan en Timmer werd een aantal keer getest. De doelman capituleerde echter niet en hield zijn ploeg op de been. In de blessuretijd werd Kew Jaliens nog van het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart.