Bekijk volle/desktop versie : Leuke Hindoe cartoonrellen?



Pagina's : [1] 2

12-03-2008, 12:36
Hier is een cartoon die de Hindoe God Krishna in een nogal interessante pose weergeeft: echter, geen rel.



En nog een:



Bron:http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://www.hindujagruti.org/news/out/images/1179421445_Re_times_deni_a.gif&imgrefurl=http://www.hindujagruti.org/news/article/denigrations/hindu-deities/hjs-protest-the-denigration-of-lord-krushna-by-toi.html&h=382&w=500&sz=132&hl=nl&start=17&sig2=VQ c2bSX5Dx8OH0GP_RTnqA&um=1&tbnid=3oRsHh9QruUCLM:&tb nh=99&tbnw=130&ei=l7_XR7LgBZrswwGf6JyJAw&prev=/images%3Fq%3DKrishna%2Bcartoons%26um%3D1%26hl%3Dnl %26sa%3DN

12-03-2008, 12:48


Geen rellen?

Kan natuurlijk nog altijd wel komen als ze besmet raken met het zg. frustratie-virus.

12-03-2008, 12:51

Citaat door aplat:
Geen rellen?

Kan natuurlijk nog altijd wel komen als ze besmet raken met het zg. frustratie-virus.

Dit was in mei 2007. Je had er wel van gehoord. Hindoes maken voortdurend hun eigen religie belachelijk, in de zin dat ze er voortdurend grapjes over maken.
Hieronder nog een aardige van de Godin Kali:


12-03-2008, 12:52
Om die Krishna cartoons hebben we wel een half uur zitten gieren van het lachen.

12-03-2008, 12:56



Citaat door jayanta:
Dit was in mei 2007. Je had er wel van gehoord. Hindoes maken voortdurend hun eigen religie belachelijk, in de zin dat ze er voortdurend grapjes over maken.
Hieronder nog een aardige van de Godin Kali:



Hindoes zijn vriendelijke beschaafde mensen.

12-03-2008, 13:04

Citaat door aplat:
Hindoes zijn vriendelijke beschaafde mensen.

Eigenlijk is dat niet eens altijd zo. Maar over religie zijn ze minder gauw in hun kuif gepikt. De meeste Hindoes die ik ken in de grote steden zijn allemaal zeer geseculariseerd, zelfs als ze thuis toch nog dagelijks hun puja doen. Die Krishna tekeningen waren trouwens gemaakt door een datingsite bij de Times of India. Dus Indiers maken zelf dit soort tekeningen. Ik heb ook grappige filmpjes over de Godin Durga en de Durga puja waarin het feest een beetje op de hak wordt genomen. Verder kennen we veel spotrijmpjes op de Goden en op heilige mannen en Brahmin priesters. Volgens mij komt dit onder Moslims ook voor, alleen hoor je er weinig over.

12-03-2008, 13:21
Jayanta kom je van Mars ofzo? Hindoe hebben vaak rellen gepleegd zo werd jaren geleden winkels in elkaar geslagen omdat ze Valantijns spullen verkochten. Ook waren er rellen omdat Hindoegoden werden afgebeeld op kleding...

Je weet er niet wat er speelt in India. Daar hebben de radicale Hindoes de jacht geopend op christenen. Bijna elke maand worden er christenen vermoord of verkracht en kerken geplunderd..

12-03-2008, 13:23

Citaat door jayanta:
Om die Krishna cartoons hebben we wel een half uur zitten gieren van het lachen.




[SIZE="4"][/SIZE]De Pers ontvangt doodsbedreigingen om hindoegod


Uitgegeven op woensdag 12 december 2007 om 07:57:48, bijgewerkt om

(Novum) - De Pers heeft bij de politie melding gemaakt van doodsbedreigingen na een artikel over dertigers die maar niet volwassen willen worden. De journalist besteedde aandacht aan hun gedrag en gewilde gadgets. Bij het verhaal van 30 november stond een illustratie van een veelarmige hindoegod in combinatie met spullen die in het verhaal voorkomen. Diverse hindoes voelen zich beledigd, enkelen uitten doodsbedreigingen.

De Pers-hoofdredacteur Ben Rogmans schrijft dinsdag dat niemand op de redactie heeft geweten dat het een hindoegod was. Anders had de krant de afbeelding niet gebruikt. "Misschien een beetje dom en onachtzaam, maar zeker niet gemeen bedoeld." Rogmans biedt excuses aan maar veroordeelt de dreigementen.

De hoofdredacteur gaat verder in op de constatering van zijn redactie dat 'in Nederland in toenemende mate sprake is van vermijdingsgedrag uit vrees voor fanatieke religieuze groepen'. De krant accepteert niet dat deze groepen op grond van regels die binnen die groepen gelden, gaan bepalen wat de redactie wel en niet mag. "Wij verwerpen het principe dat journalisten niets mogen doen dat mensen met religieuze opvattingen kwetst."

Rogmans zegt nog niet te weten of daadwerkelijk aangifte wordt gedaan. Dat hangt af van de reacties op zijn excuses. Volgens de hoofdredacteur is onder meer een man die doodsbedreigingen had gezet op zijn website verzocht die te verwijderen.

[Copyright 2007, Novum]

http://binnenland.nieuws.nl/490636/De_Pers_doet_aangifte_na_doodsbedreigingen

12-03-2008, 13:28
[B]Indiase hindoes verbranden kerken[/B]

x 0

26-12-2007 | Door: NOVUM
(Novum/Ap) - Hindoe-extremisten hebben in de Oost-Indiase staat Orissa tijdens de kerst ten minste acht christelijke dorpskerken en een tiental woningen van christenen in de as gelegd. De Indiase autoriteiten hebben dit woensdag gezegd. Bij onlusten tussen hindoes en christenen vond ten minste één persoon de dood en vielen tientallen gewonden.

De regering van Orissa stelde een uitgaansverbod in en liet ten minste 450 agenten patrouilleren. Het geweld was woensdag grotendeels geluwd, maar buiten de zone van het uitgaansverbod deden zich sporadisch nog ongeregeldheden voor. De verbrande kerken stelden qua architectuur weinig voor: de meeste waren opgetrokken uit leem en hadden een rieten dak.
Hindoes zeiden dat het geweld was uitgelokt door christenen, die een van hun leiders hadden aangevallen. Volgelingen van de leider waren hem ten hulp geschoten, waarna christelijke extremisten zo gefrustreerd waren geraakt dat zij hun woede koelden op een hindoe en hem met een bijl doodsloegen.
De in New Delhi gevestigde Katholieke Bisschoppen Conferentie van India zei dat het geweld maandag was uitgebroken. Hindoe-activisten maakten bezwaar tegen een kerstspel, omdat dit hindoes van lage kaste zou aanmoedigen zich tot het christendom te bekeren. Hindoes hadden daarbij het vuur op christenen geopend en drie van hen verwond.

India telt zo'n 1,1 miljard mensen, van wie verreweg de meesten hindoe zijn. Christenen zijn goed voor 2,5 procent, moslims voor 14 procent. Hindoepartijen in Orissa accepteren niet dat hindoes tot het christendom worden bekeerd. De staat heeft een wet aangenomen waarin is vastgelegd dat een bekering alleen geldig is als de politie daarvoor toestemming heeft gegeven. Christelijke organisaties betwisten de rechtmatigheid van de wet voor de rechter.



9 april 2006 - India : Golf van geweld India tijdens paasweekend

13 april 2006 - India : Hindoes ‘herbekeren’ 344 christenen

11 april 2006 - India : Evangelist overleeft moordaanslag

29 maart 2006 - India : Hindoes plannen nieuw ‘bekeringsevenement’

24 maart 2006 - India : Kidnappers laten Indiase dominee vrij

21 maart 2006 - India : Indiase dominee al twee maanden vermist

17 maart 2006 - India : Politie arresteert opnieuw Indiase christen

13 maart 2006 - India : Golf van geweld tegen Indiase christenen


Topje van de ijsberg:




Nieuws - 19 april 2006
India : Golf van geweld India tijdens paasweekend

India – Een golf van geweld heeft lokale christenen in drie Indiase deelstaten getroffen tijdens het paasweekend (14 – 16 april).

In de zuidelijke staat Karnataka vielen op eerste paasdag vijftien hindoe extremisten een kerk aan. Daarbij raakte de voorganger gewond aan zijn hoofd en handen. Ook zijn vrouw kreeg rake klappen. De aanvallers roofden diverse voorwerpen uit de kerk en brachten later ook schade toe aan het huis van de voorganger en zijn auto.

Een groep van 25 tot 30 hindoes viel dezelfde dag christenen aan in Mangalore. Ze brachten voor drieduizend euro schade toe aan het gebouw en de spullen van de christenen. Op het moment dat de hindoes binnendrongen, waren alleen vrouwen en kinderen aanwezig. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Op Goede Vrijdag ging het mis in de deelstaat Madhya Pradesh. Twee christelijke vrouwen die pamfletten uitdeelden, werden gearresteerd voor ‘het promoten van bekering’.

Twee voorgangers raakten dinsdag 11 april al zwaar gewond toen vijftig hindoes een gebedsbijeenkomst van vijfhonderd christenen verstoorde. Verschillende andere christenen liepen lichtere verwondingen op. Ook vernielden de hindoes diverse voorwerpen en stalen ze mobiele telefoons. De aanvallers namen vijf voorgangers mee naar een hindoetempel en probeerden hen met geweld te dwingen een hindoegod te aanbidden. (Compass Direct)

[B]India : Hindoes ‘herbekeren’ 344 christenen[/B]

India – De extremistische hindoepartij RSS heeft medio april in de Indiase deelstaat Orissa tijdens een driedaags evenement 344 christenen ‘opnieuw bekeerd tot het hindoeïsme’. Van tevoren hoopte de RSS 10.000 christenen te bewegen hun geloof af te zweren.

Op het ‘festival’ waren bijna een half miljoen hindoes af gekomen. Door de media-aandacht bleef het aantal christenen dat toegaf aan de druk vrij laag. De politie was in ruime mate aanwezig. “Toch voorkwam de politie de ‘herbekering’ niet”, zegt een woordvoerder van een christelijke organisatie. “Ondanks dat er in Orissa een antibekeringswet van kracht is. Toch was ik wel blij met de politie. Kerken en christenen zijn gespaard gebleven van geweld. Jammer is alleen dat we niet konden voorkomen dat toch meer dan driehonderd geloofsgenoten hindoe zijn geworden.”

De hindoes richtten zich op christenen die in de laagste kaste zitten. Van oorsprong zijn deze christenen geen hindoe, maar animisten. (Compass Direct)

[B]India : Golf van geweld tegen Indiase christenen[/B]

India – Christenen in de Indiase deelstaat Rajasthan willen op 18 maart demonstreren als het geweld tegen hen niet ophoudt. Het is de laatste maanden erg onrustig in Rajasthan. Een massale hindoebetoging in februari verliep vreedzaam, maar er zijn veel andere geweldsincidenten geweest waarvan kerkgebouwen en christenen slachtoffer werden.

De verhoudingen werden begin maart verder op scherp gezet, omdat de overheid een boek met als titel ‘De Waarheid’ heeft verboden. Dit boek vergelijkt godsdiensten. Hindoes ontdekten dat het boek wordt verkocht op de campus van een christelijk centrum, Emmanuel Mission International. Volgens de overheid geeft het betreffende boek teveel kritiek op het hindoeïsme. Drie personeelsleden van het christelijke centrum zijn gearresteerd, twee anderen zijn ondergedoken. Verschillende gebouwen van Emmanuel Mission, waaronder het weeshuis, de kliniek en enkele scholen, moeten verplicht sluiten.

De christenen eisen dat het geweld tegen hen ophoudt. Zo niet, dan willen ze demonstreren op 18 maar.

Ook in de deelstaat Maharashtra vond geweld tegen christenen plaats. Op 26 februari zijn drie voorgangers in elkaar geslagen door een menigte van vijftig man. Ze werden met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Later deden ze formeel aangifte, maar er is nog niemand gearresteerd. (Compass Direct)

12-03-2008, 13:30
Jayanta wie hou je hier voor de gek lees een keer de amnesty rapporten wat er gebeurt met christenen in India die worden massaal vervolgd en met de doodbedreigd. Nergens ter wereld worden christenen zo erg vervolgd als in India etc...

De radicale hindoes zijn helemaal doorgedraaid. Ze hebben dit jaar al tig christenen vermoord en vele christen vrouwen verkracht omdat ze het christendom zien als gevaar voor hun eigen religie...

12-03-2008, 13:41

Citaat door jayanta:
Hier is een cartoon die de Hindoe God Krishna in een nogal interessante pose weergeeft: echter, geen rel.



En nog een:



Bron:http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://www.hindujagruti.org/news/out/images/1179421445_Re_times_deni_a.gif&imgrefurl=http://www.hindujagruti.org/news/article/denigrations/hindu-deities/hjs-protest-the-denigration-of-lord-krushna-by-toi.html&h=382&w=500&sz=132&hl=nl&start=17&sig2=VQ c2bSX5Dx8OH0GP_RTnqA&um=1&tbnid=3oRsHh9QruUCLM:&tb nh=99&tbnw=130&ei=l7_XR7LgBZrswwGf6JyJAw&prev=/images%3Fq%3DKrishna%2Bcartoons%26um%3D1%26hl%3Dnl %26sa%3DN
..zijn gewoon muurschilderingen uit india...die lui zijn niet zo proper en snugger...

12-03-2008, 13:45
[SIZE="4"][/SIZE]De Pers ontvangt doodsbedreigingen om hindoegod


Uitgegeven op woensdag 12 december 2007 om 07:57:48, bijgewerkt om

(Novum) - De Pers heeft bij de politie melding gemaakt van doodsbedreigingen na een artikel over dertigers die maar niet volwassen willen worden. De journalist besteedde aandacht aan hun gedrag en gewilde gadgets. Bij het verhaal van 30 november stond een illustratie van een veelarmige hindoegod in combinatie met spullen die in het verhaal voorkomen. Diverse hindoes voelen zich beledigd, enkelen uitten doodsbedreigingen.

De Pers-hoofdredacteur Ben Rogmans schrijft dinsdag dat niemand op de redactie heeft geweten dat het een hindoegod was. Anders had de krant de afbeelding niet gebruikt. "Misschien een beetje dom en onachtzaam, maar zeker niet gemeen bedoeld." Rogmans biedt excuses aan maar veroordeelt de dreigementen.

De hoofdredacteur gaat verder in op de constatering van zijn redactie dat 'in Nederland in toenemende mate sprake is van vermijdingsgedrag uit vrees voor fanatieke religieuze groepen'. De krant accepteert niet dat deze groepen op grond van regels die binnen die groepen gelden, gaan bepalen wat de redactie wel en niet mag. "Wij verwerpen het principe dat journalisten niets mogen doen dat mensen met religieuze opvattingen kwetst."

Rogmans zegt nog niet te weten of daadwerkelijk aangifte wordt gedaan. Dat hangt af van de reacties op zijn excuses. Volgens de hoofdredacteur is onder meer een man die doodsbedreigingen had gezet op zijn website verzocht die te verwijderen.

[Copyright 2007, Novum]

http://binnenland.nieuws.nl/490636/De_Pers_doet_aangifte_na_doodsbedreigingen

12-03-2008, 13:46


De Pers doet aangifte na doodsbedreigingen

(Novum) - De Pers heeft aangifte gedaan van doodsbedreigingen na een artikel over dertigers die maar niet volwassen willen worden. De journalist besteedde aandacht aan hun gedrag en gewilde gadgets. Bij het verhaal stond een illustratie van een veelarmige hindoegod in combinatie met spullen die in het verhaal voorkomen. Diverse hindoes voelen zich beledigd.
Lees het artikel

Bij het stuk van 30 november stond een illustratie van een veelarmige hindoegod in combinatie met spullen die in het verhaal voorkomen. Diverse hindoes voelen zich beledigd, enkelen uitten doodsbedreigingen. De Pers-hoofdredacteur Ben Rogmans schrijft dinsdag dat niemand op de redactie heeft geweten dat het een hindoegod was. Anders had de krant de afbeelding niet gebruikt. "Misschien een beetje dom en onachtzaam, maar zeker niet gemeen bedoeld." Rogmans biedt excuses aan maar veroordeelt de dreigementen.

De hoofdredacteur gaat verder in op de constatering van zijn redactie dat 'in Nederland in toenemende mate sprake is van vermijdingsgedrag uit vrees voor fanatieke religieuze groepen'. De krant accepteert niet dat deze groepen op grond van regels die binnen die groepen gelden, gaan bepalen wat de redactie wel en niet mag. "Wij verwerpen het principe dat journalisten niets mogen doen dat mensen met religieuze opvattingen kwetst."

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article867412.ece/De_Pers_doet_aangifte_na_doodsbedreigingen

12-03-2008, 13:53

Citaat door aplat:
Hindoes zijn vriendelijke beschaafde mensen.


Citaat door Mister1979:
[B]Indiase hindoes verbranden kerken[/B]

9 april 2006 - India : Golf van geweld India tijdens paasweekend

13 april 2006 - India : Hindoes ‘herbekeren’ 344 christenen

11 april 2006 - India : Evangelist overleeft moordaanslag

29 maart 2006 - India : Hindoes plannen nieuw ‘bekeringsevenement’

24 maart 2006 - India : Kidnappers laten Indiase dominee vrij

21 maart 2006 - India : Indiase dominee al twee maanden vermist

17 maart 2006 - India : Politie arresteert opnieuw Indiase christen

13 maart 2006 - India : Golf van geweld tegen Indiase christenen
Nieuws - 19 april 2006
India : Golf van geweld India tijdens paasweekenniemand gearresteerd. )


Na het lezen van jouw reacties kreeg spontaan een lachkick door de reactie van aplat

12-03-2008, 14:26
Bwahaha.. jeetje zeg gaat er eentje erorm op z'n bek hiero..

Pagina's : [1] 2