Bekijk volle/desktop versie : Rechter: Getrouwde vrouw mag liegen over minnaar



07-03-2008, 19:46
AMSTERDAM - Volgens de rechtbank in Italië mogen getrouwde vrouwen liegen over hun affaires, om hun eer in stand te houden. Zelfs in een gerechtelijk onderzoek mogen zij zwijgen.


Dit kwam naar voren bij een rechtszaak waarin een 48-jarige Italiaanse vrouw terechtstond voor het geven van foute informatie aan de politie. De vrouw had gelogen over het feit dat zij haar mobiele telefoon aan haar minnaar Giovanni had geleend.

Giovanni gebruikte haar telefoon om haar toenmalige man Vincenzo lastig te vallen, met wie zij toen in een scheiding lag. Giovanni werd door een lokale rechtbank veroordeeld, evenals zijn minnares die medeplichtig was.

Eer behouden
De rechtbank kwam echter terug op deze uitspraak vanwege het feit dat ‘het hebben van een minnaar de eer van de familie en het sociaal verband benadeeld’. Het was daarom rechtvaardig om te liegen.

Het is niet duidelijk of deze regel ook geldt voor mannen met een minnares. Volgens de rechter loog de vrouw niet alleen om haar eer in stand te houden, maar ook omdat ze nog midden in een scheiding zat.

‘Crimineel gedrag’

Dit soort opmerkelijke uitspraken komen wel vaker voor bij rechtbanken in Italië. Vorige maand werd er een man terecht gesteld voor ‘crimineel gedrag’ omdat hij in het openbaar aan zijn geslachtsdeel zat. Italiaanse mannen zitten echter vaak aan hun geslachtsdeel omdat zij ervan overtuigd zijn dat ze zichzelf hierdoor beschermen tegen ongeluk, kwaad en onheil.

Strakke broek

De rechtbank deed ook een uitspraak over het feit dat vrouwen die strakke broeken dragen niet verkracht kunnen worden, want zo´n broek zou alleen met de hulp van de vrouw zelf verwijderd kunnen worden. Na vele protesten in Italië werd deze uitspraak teruggetrokken.






Weet je hoeveel eerwraken dat zal besparen??

07-03-2008, 19:55



Citaat door David:
Ik zeg maar niks meer.


Speak your heart, don't bite your tongue

07-03-2008, 19:59
Italië is sowieso een achterlijk land.

07-03-2008, 20:07

Citaat door Hoogervorst:
Italië is sowieso een achterlijk land.


Ze maken wel mooie kleding