Bekijk volle/desktop versie : Een reactie van Shayhk Zaid op de spotprenten.



02-03-2008, 14:26
Shayhk Zayd Al-Madkhalie zegt ter verdediging van de Profeet Salla Allahoe 'aleehie wassalaam:

Veel mensen hebben gehoord wat er gebeurd is in een aantal westerse landen (het Christelijke Denemarken) van het bespotten met de Profeet Salla Allahoe 'aleehie wassalaam, de edele Profeet. Allah 'Azza Wa Djalla heeft de Thaqalayn, de mensen en de Djins bevolen om hem te volgen, en degene die hem niet volgt, en daarop sterft dan is hij in het Hellevuur. Hij zal daarin niet leven en niet sterven, of het nou een mens is of een djinn, een jood of een christen, een arabier of een niet-arabier. Iedereen na zijn (de profeet) komst is bevolen op hem te volgen, zoals Allah Al-Kariem heeft gezegd:

{....En volgt hem opdat jullie zijn leiding zullen volgen} [Al-A'raaf 158]

Wat betreft de moslim die oprecht zijn in hun Islaam, zij hechten geen waarde aan de Doenyaa, behalve als er iets is dat een opvolging van de Profeet Salla Allahoe 'aleehie wassalaam bevat. En zij komen dichter bij Allah door middel Hem te liefhebben, en zo komen zij ook dichter bij Hem door de profeet Salla Allahoe 'aleehie wasslaam te volgen. Allah 'Aza wa Djalla heeft gezegd:

{Zeg: Als jullie van Allah houden, volg mij dan: Allah zal van jullie houden en jullie zonden vergeven}

Sommige mensen beweerden dat ze van Allah hielden, terwijl zij de Profeet niet volgden. Daarop heeft Allah hen getest met deze ayaa: Zeg O Mohammed (tegen) degenen die beweren Allah te liefhebben , terwijl zij jou wetgeving niet volgen, Als jullie werkelijk van Allah houden, echte en oprechte liefde, {Volgt mij dan, en Allah zal jullie liefhebben}

De Shayhk vervolgt en zegt:

..Daarmee is het leven van dieren beter, dan het leven van degenen die de Profeet niet volgen. Dit omdat dieren niet belastbaar zijn, en de mensen en de Djinns zijn wel belastbaar. Dus de volgers van de Profeet Salla Allahoe 'aleehie wassalaam zijn op (een weg van) "Nour" en zij leven op aarde met Nour, een goed en gezegend leven, en zij leven in het graf van Nour, omdat zij degene volgen die door Allah gestuurd is, en die daarmee de laatste der Profeten is, en zo ook de laatste boodschap, en zo ook de laatste Oemmah, en zo ook het Laatste Boek.

Dus diegenen die spotten met de Profeet Salla Allahoe 'aleehie wasslaam door middel van afbeeldingen, of beweren dat hij veel (vrouwen) trouwde, slechts om zijn begeerte te behoeftigen, of dat hij zo is... of dat hij zo is. Zij zullen zelf de gevolgen van deze uitspraken van hun vinden, en de moslims en gelovige in heel de wereld nemen afstand van deze uitspraken.

Het is niet iets vreemds dat de vijanden van Allah en van Zijn Profeet, en van de gelovigen spotten met verreweg de beste der schepsels , en dat is Mohammed Salla Allahoe 'aleehie wassalaam. We vragen Allah "an Jaroeda keedahoem fie noehoeriehiem" en dat Hij hen laat "proeven" van het Hellevuur, omdat zij gezamelijk voor deze slechte daad staan.

Alle Lof is aan Allah, de mensen van schaamte (ghierah) van de moslims, met aan het hoofd de geleerden en de Moslimleiders hebben allemaal op deze spotprenten van dat Kaafier-Land gereageerd. Zij hebben afstand genomen van hun daden, en hebben hen geboycot. En deze boycot zal voortduren totdat zij ophouden met hun verveeldoenerij (als dit woord bestaat). Het is beter voor hun dat zij de Islaam intreden, en de Profeet Salla Allahoe 'aleehie wassalaam volgen, of anders zullen wij hen op hoogte brengen van datgeen waar de Profeet Salla Allahoe 'aleehie wassalam elke Jood of Christen van de op de hoogte heeft gebracht, hij Salla Allahoe 'aleehie wassalaam zei:

{Bij Allah, er niemand die van mij hoort van deze oemmah, hetzij een Jood hetzij een Christen, en hij komt te overlijden, terwijl hij niet geloofde in datgeen waarmee ik gestuurd ben, behalve dat hij van de Mensen van het Vuur zal zijn}

[Overgeleverd door Moesliem in zijn Sahieh]

En deze tijding (berichtgeving; biesjaara) is sarcastisch (of te wel spottendTahakoemman ) bedoeld, omdat de basis in een (blije) tijding het goede is, maar het wordt gebruikt in het slechte voor degenen die voor hunzelf de slechte wegen hebben gekozen, zoals Allah 'Azza wa Djalla heeft gezegd:

{verkondig hen een pijnlijke bestraffing} [Aalie-'Imraan 21]

Dit is dus wat wij als Aqiedah moeten nemen, en dit is wat er gezegd moet worden inzake deze gebeurtenis waaraan zich vele individuen aan schuldig hebben gemaakt vanuit de Westerse Landen. Zij hebben de eer van de Profeet Salla Allahoe 'aleehie wasslaam geschonden, en Allah Tabaarka Wa Ta'alaa heeft tegen Mohammed Salla Allahoe 'aleehie wassalaam gezegd:

{Voorwaar, Wij hebben jou beschermd (tegen het kwaad) van de spotters} {Degenen die naast Allah een andere god plaatsen, later zullen zij (het) te weten komen} [Al-Hiedjr 95-96]

Zij zullen te weten komen wat hun laatste zaak zal zijn, en hun straf die zij zullen ontvangen als zij geen berouw tonen, en zij terugkomen van het verderf zaaien op aarde. En het grootste verderf op aarde is het haten van de Wetgeving, en Degene die ermee gekomen is, en dat is de Boodschapper van Allah Salla Allahoe 'aleehie wassalaam. En de grote Koefr (ongeloof) is het nemen van afgoden naast Allah Tabaaraka Wa Ta'alaa en de afwendig van zijn geloof.

En Allah weet het beste.

02-03-2008, 18:47


goed gezegd masha allah