Bekijk volle/desktop versie : SPOED Medfouna ( Seffa) met kip HELP ME



29-02-2008, 13:38
Hallo Meiden,

Wie kan mij met spoed, het recept van seffa met kip bezorgen.
Heb het dringend nodig!!!!, ( Dus niet de gewone seffa met alleen rozijnen,maar met kip) Alvast bedankt.

29-02-2008, 15:25


Heb het van t a j i n .nl.Is echt heel lekker.


Ingrediënten:
x 1/2 kilo Vermicellie (shorbaat)
x 100 gram amadelen
x poedersuiker
x Kaneel
x 200 gram gele rozijnen
x Boter

x 1 grote kip
x 3 uien
x Qesboor
x Ma3dnoes
x 2 tomaten



Bereidingswijze:
De shorbaat met gesmolten boter natmaken en laten stomen. Je moet uitkijken dat je ze niet heel lang laat stomen. Elke 10 min. ff controleren.
Amandelen koken, pellen en bakken in olie. Daarna fijnmalen.
Gele rozijnen ff koken in water of laten stomen tot ze zacht zijn.

De kip schoonmaken en het vel weghalen en in kleine stukjes snijden. In een grote pan doen met een beetje olijvenolie laten bakken. De uien fijn snipperen en bij de kip toevoegen. Laat het ff een tijdje bakken en voeg kruiden (kerrie, zwarte peper, zout, saffraan, gember, rode peper), qasboer/ma3dnoes en tomaten (in stukjes gesneden) bij. Het geheel laten koken en voeg een limonadebeker water bij.

Als de kip gaar is dan moet er haast geen jus (marqa) zijn overgebleven in de pan. Je hebt dan een lekkere saus van tomaten en uien. Haal alleen de kip uit de pan en pluk het in kleine stukjes. De botjes gooi je weg. Als je klaar bent voeg je de stukjes kip bij de uien en tomaten.

Pak een grote bord en doe de kip met uien en tomaten in het midden.


Voeg de shorbaat erbij met de rozijnen. Daarna bestrooi je het met amandelen, kaneel en suiker.




Opmerking:
Waarschuwing:
De kip moet echt geen jus (Marqa) bevatten als je 'm opdient.

29-02-2008, 16:00
bedankt voor je reactie.
Maar moet er echt tomaat in?
Nog iemand andere een recept

29-02-2008, 16:15
hier een heerlijke recept zo maak ik hem ook altijd je kan de ananas ook weglaten


Citaat door Maghrebiya:
Sorry voor late post, maar was door omstandigheden niet in de stemming

ingredienten kip&saus:
- 2 kippen (schoongemaakt en in stukken)
- 1kg uien (gesnippert)
- paar takjes peterselie (gesnippert)
- zout
- peper
- safraan
- nootmuskaat
- olijfolie

ingredienten mie:
- 2 zakjes mie (foto)
- beetje olie
- zout
- 1/2 zakje blanke rozijnen
- 1/2 zakje donkere rozijnen
- suiker
- 1 blik ananas in blokjes

ingredienten topping:
- amandelen (gepeld en gefrituurd)
- kaneel
- ei
- eventueel suiker (heb ik nie gedaan, hou nie van zoet)

Neem ingredienten kip&saus en maak een mengseltje van alles (behalve kip uiteraard) Neem dan de kip en smeer die met mengseltje in. Doe dit in een diepe pan en laat dit even paar minuten trekken. Zet vervolgens de pan aan en laat de kip gaat worden.

Ondertussen neem je een couscouserie en vul de onderpan met water. Leg hierin een citroentje en zet dit afgedekt aan. Als water begint te borrelen begin je aan de mievoorbereiding. Neem de mie en doe die in een teiltje.. Besprenkel dit met zout en olie, zodat alles nat is, met de olie maar niet plakt. Doe de mie in de bovenpan en leg de bovenpan op de stomende onderpan.. Laat dit paar minuten zo staan, totdat je stoom boven de mie uit ziet komen. Dan ongeveer 5 minuten wachten en pan dr afhalen. Doe de mie wederom in een teiltje en besprenkel nu met water. Alles moet nat zijn, maar niet onder water staan. Dek dit af met een theedoek en laat de mie even de vocht opnemen. Als mie alle vocht opgenomen heeft doe je dit in totaal 3 keer(kan meer of minder zijn,want je ziet en proeft wel of t gaar is).

Als je de mie voor de derde keer gaat stomen, neem je een steelpannetje en doe daarin rozijnen, suiker en water (beetje, nie helemaal vol, maar gewoon halfvol). Zet t steelpannetje op een zacht vuurtje..

Als de mie en de kip klaar zijn dan pak je de mie.. doet dit wederom in een teiltje en voeg hier aantoe de rozijnen (zonder de vocht die over is gebleven) en de ananas. Meng dit goed door mekaar. Neem de helft van je mie en schep dit op je bord. Doe hier overheen de kip opscheppen met de saus.. Als je teveel vocht hebt, doe je uiteraard niet alles. Vervolgens doe je de overgebleven mie weer daaroverheen en versier je de mie met je topping.. Warm serveren. Het lekkerst als je t met je handen eet, anders met vork

M3a salama,
Latifa

Foto mie


Foto mie als die gaar is


Opscheppen