Bekijk volle/desktop versie : Alsof er geen belangrijker zaken zijn dan boerkaverbod



26-02-2008, 19:16
Terwijl wij volgens het regeermotto van het kabinet Balkenende vier jaren lang moeten samenwerken en van alles samen moeten doen, buitenshuis uiteraard, sijpelen onheilspellende berichten naar buiten dat de geest van Beetsterzwaag is verdampt. Erger nog, ze beloeren elkaar. Ze schijnen ook grappen te maken over een boer- kaverbod in de trein. Een dergelijk voyeuristisch verbod behelst evenwel een culturele striptease. Zedenmeester Rouvoet zal daar vast van gruwen. De verdamping van de Friese geest valt ver- der alleen maar toe te juichen, want sinds grote roergangers als zuinige Drees, monarchieredder Den Uyl en kwartjesdief Kok met hun steeds hogere belastingen, valt te constateren dat ons land al ruim 60 jaar samenwerkt, zodat het regeermotto oude wijn in nieuwe zakken was ofwel opium voor het volk.

Het is goed dat dat verdampt, zodat het volk weer helder kan zien en denken. En wat zien we dan? Een stelletje infantiele regeerders dat over een boerkaverbod grappen en grollen maakt. Alsof er geen belangrijkere zaken zijn. Zoals de stopzetting van de heilloze missie in Uruzgan waar het ene dodelijke slachtoffer na het andere valt omdat een stompzinnig kabinet een cultuuroorlog voert en als onvervalste kolonisator denkt naast een boerkaverbod in een Nederlandse trein eenzelfde verbod op talibangebied te kunnen invoeren door het rücksichtslos uitroeien van die taliban. Toegegeven, de taliban onderdrukken vrouwenrechten, maar datzelfde doet ons kabinet met een boerkaverbod ook. Gewoon taliban in de polder.

Cultuurvernietiging is, zoals de geschiedenis leert, nog nooit gelukt. Helaas brak dat inzicht in Beetsterzwaag niet door. Hoeveel onnodig islamitisch bloed moet er nog vloeien en aan de handen van het kabinet kleven voordat het in de gaten krijgt dat mensenlevens zwaarder tellen dan gezichtssluiers? Het is menselijk om fouten te maken, engelachtig om je te verbeteren, maar duivelachtig om in je zonden te volharden!

Bron: AD