Bekijk volle/desktop versie : ******* schoonmaaktips***********



Pagina's : [1] 2 3

22-02-2008, 14:24
Dames voor jullie hier een aantaal leuke schoonmaak tips. Hebben jullie ook nog tips zijn ze van harte welkom


Kinderspeelgoed

Een kind weet zich goed te vermaken met allerlei speelgoed. Maar het wordt ook overal neergegooid en dus vies. Een pluchebeest is dan ook één grote bacteriënbom! Vanuit hygiënisch oogpunt is het verstandig om het speelgoed van een kind regelmatig te wassen.

Neem een kussensloop waar je speelgoed in verzamelt. Dit kunnen knuffels zijn, maar ook bijvoorbeeld lego. Knoop de kussensloop dicht en doe deze in de wastrommel. Doe vervolgens een dopje shampoo in het doseerbakje en zet de wasmachine aan op 30 graden. Laat de knuffels op natuurlijke drogen en stop ze dus niet in de droger. Denk er aan dat in feite al het speelgoed in de wasmachine gewassen kan worden behalve roestgevoelig materiaal.

Kalk in de douche?


Wanneer er kalk in de gaatjes van je douchekop komt, dan zal de straal verzwakken en het ziet er niet uit! Voorkomen van kalkaanslag is mogelijk wanneer je na het douchen de kraan afneemt met een droge doek.

Maar als het daar al te laat voor is, dan is werkazijn jouw reddende middel. Vul een emmer met warm water en werkazijn. Wanneer het een kunststof douchekop is, dan laat je deze een tijdje staan in de emmer. Wanneer het een stalen douchekop is, dan kan je deze los draaien en in een pan met water en werkazijn op het vuur zetten. Verwarmen tot het kookpunt en een half uur op het vuur laten staan. Kalkaanslag op de kraan, kun je ook met puur werkazijn en een doek afnemen, waardoor het kalk zal oplossen.

22-02-2008, 14:25



Stof- en vetvrij maken van luxaflex?
Dit is in de regel een hels karwei. Je kan het jezelf makkelijk maken! Pak een oude washand of een oude badstof sok en steek je hand erin. Neem vervolgens de luxaflex tussen duim en wijsvinger. Is het alleen stof dan kan je het met een droge washand of sok doen. Zit er ook vet op de luxaflex dan is het beter om een sopje te gebruiken met bijvoorbeeld allesreiniger, afwasmiddel of ammoniak. Knijp het washandje wel een beetje uit voordat je de luxaflex afneemt.


Een doffe bank weer glimmend krijgen?

Een lederen stoel of bank kan je mooi glimmend krijgen door deze in te wrijven met baby-olie. Neem een katoenen doek en doe hier de baby-olie op. Giet het niet rechtstreeks op de stoel, aangezien je de olie dan niet gelijkmatig kan verspreiden. De gehele stoel goed inwrijven en een uur laten intrekken.

Neem vervolgens een droge en schone katoenen doek en neem de stoel af. Zorg ervoor dat je het afnemen van de stoel of bank meerdere malen doet, totdat de stoel geheel droog is. Zorg er echt goed voor dat je de bank goed afgenomen hebt (ook in de kieren en bij de naden), anders kunnen er olievlekken in je kleding komen. Door het opwrijven zie je ook direct de glans verschijnen.

22-02-2008, 14:25
Elektrische tosti-apparaat aangekoekt en vies?

Aangezien het niet mogelijk is om elektrische apparaten onder water te houden, zal je het op een andere manier moeten doen.
Haal de stekker uit het stopcontact en smeer zowel de binnenkant als de buitenkant van het apparaat in met slaolie. Verwarm vervolgens het apparaat gedurende een korte tijd door de stekker in het stopcontact te steken. Trek de stekker uit het stopcontact en laat de slaolie een half uur inwerken. Neem vervolgens het tostiapparaat af met stevig keukenpapier, herhaal dit enkele malen totdat het apparaat weer glimt. Om in de kleine hoekjes te komen kan je een oude tandenborstel of een badstofdoek nemen.

[COLOR="purple"]
Kalkaanslag in waterkoker verwijderen


Vul je waterkoker met werkazijn tot ruim boven het verwarmingselement. Verwarm je waterkoker eenmaal en laat vervolgens de waterkoker enkele uren met rust. Nadat het werkazijn ingewerkt is, het natuurazijn uit de waterkoker gieten. Goed naspoelen met heet water. De binnenkant van de waterkoker is weer ontdaan van kalk! Het is verstandig deze handeling om de zoveel tijd te herhalen. Bij veelvuldig gebruik van de waterkoker bijvoorbeeld eens per maand. Want het bijhouden van je elektrische apparaten bespaart je een hoop kosten![/COLOR]

22-02-2008, 14:26

Hoe zorg je dat de tandenborstels goed schoon blijven?
Vooral in grote leefgemeenschappen laat de hygiene van tandenborstels vaak te wensen over. Week daarom een keer per week de borstels in een pannetje met warm water en soda. Dit maakt de tandenborstels niet alleen weer mooi wit, maar vooral erg goed schoon!


Aangekoekte pannen en potten?

Aangekoekte pannen en potten zijn in de regel een crime! Maar je kan ook in alle rust de aangekoekte vuiligheid laten weken. Giet een laagje cola in een aangekoekte pan en laat deze op een laag vuurtje gedurende een half uur staan. Zet het vuur uit en laat de cola in de pan minimaal afkoelen in verband met eventuele verbrandingen. Vervolgens kan je de losgeweekte vuiligheid verwijderen met een schuursponsje of staalwol.

22-02-2008, 14:26


Afvoer

Eigenlijk zou je elke maand het volgende moeten doen om jouw afvoer goed te laten lopen. Gooi een half kopje soda door de afvoer. Daarna een half kopje witte azijn. Laat het 30 minuten inwerken en spoel het daarna weg met koud water.


Ijzeren wasbak


Verwijder de kalk eerst met water en azijn. Wrijf daarna uw wasbak en kranen in met autowas voor... het glimmende effect!

22-02-2008, 14:27
Wil je je keuken weer lekker laten ruiken?

Breng dan een pannetje water aan de kook. Als het water kookt, voeg dan kaneel, vanille en sinaasappelschillen toe!



Wil je jouw badkamertegels weer glanzend hebben en niet meer laten druipen na het douchen?

Doe wat goedkope shampoo op een doekje. Wrijf de tegels er mee in en laat ze een paar minuutjes inwerken. Na dit 2 á 3 keer gedaan te hebben, zullen jouw badkamertegels weer volop glanzen.

22-02-2008, 14:27
you go girl, nog andere handige tips?

zoals je frietpan schoonmaken door middel van afwasmiddel erin te doen met een beetje water en dan 5 min. laten koken, het vet gaat er direct vanaf.

Toilet schoonmaken? Een halve blikje cola erin en schrobben maar, al het kalk gaat in 1x eraf.

22-02-2008, 14:27
Kristalheldere ramen
Een milieuvriendelijk én goedkoop middel om je ramen te lappen zijn: uien! Doe een in vier stukken gepelde ui in een emmer met warm water. Geen ander schoonmaakmiddel erbij gebruiken. Voilá, en je ramen zijn weer glashelder!


Witte vitrage


Vitrage is gemakkelijk schoon te maken met kunstgebittenreiniger! Plaats de vitrage in een emmer met warm water. Doe er vervolgens twee tabletten kunstgebittenreiniger bij. De vitrage uitspoelen, nat ophangen en... het is weer zo goed als nieuw!

22-02-2008, 14:28

Citaat door Beauty_00:
you go girl, nog andere handige tips?

zoals je frietpan schoonmaken door middel van afwasmiddel erin te doen met een beetje water en dan 5 min. laten koken, het vet gaat er direct vanaf.

Toilet schoonmaken? Een halve blikje cola erin en schrobben maar, al het kalk gaat in 1x eraf.




22-02-2008, 14:29
[B]Schimmel verwijderen


Schimmel kan op alle vochtige plekken ontstaan. Denk aan bijvoorbeeld badkamers en keukens, maar ook in bijvoorbeeld de wasmachine.

Schimmel verwijder je door 1 deel bleekmiddel te mengen met 20 delen water. Het bleekwater een paar minuten laten inweken op de schimmel. Daarna goed afnemen met alleen een beetje water. Als het rubber van de wasmachine beschimmeld is, smeer deze dan na het schoonmaken in met wat vaseline



Lastige lijmresten

Lijmresten, zelfs tweeseconden-lijm, lossen op door aceton! Zorg ervoor dat het aceton, dit zit trouwens bijvoorbeeld in nagellakremover, onder de lijmrest kan lopen. Laat dit even inweken. Wip vervolgens het plakkaat eraf met een mesje of spatel.[/B]

22-02-2008, 14:30

Vliegen laten opvliegen


Vliegen zijn makkelijk uit je huis te houden. Prik wat gaatjes in de deksel van een glazen potje. Doe in het potje wat azijn, suiker en warm water. Én weg zijn de vliegen!

Aangekoekte pannen?


Doe wat soda met een laagje heet water in de aangekoekte pan . Laat de pan een nacht staan. Je zult zien... de volgende dag glijdt het vuil de pan uit.

22-02-2008, 14:30

Vieze vaatdoeken

Vieze vaatdoeken zet je een nacht in de bleek met kokend water. Hetzelfde doe je met schuursponzen en afwasborstels. Op deze manier doodt het de vele bacterieën


Vergeeld koffiezetapparaat


gelige kleur is makkelijk te verwijderen! Smeer het apparaat in met citroensap, laat dit even intrekken en maak de koffiezetter vervolgens schoon met water en azijn

22-02-2008, 14:33


voor de meiden met creatieve kids


Creatieve vlekken


Viltstift op gladde oppervlakten is makkelijk te verwijderen door er een mengsel van spiritus en wijnsteenzuur op te spuiten. Hardnekkige vlekken? Laat dit mengsel dan even met een watje intrekken.
__________________________



Als je in Marokko bent en er komen steeds katten
Katten weghouden

Katten komen soms op plekken in huis waar je ze liever niet wilt hebben. Om de katten weg te houden, leg je op deze plekken aluminiumfolie neer. Katten hebben hier een hekel aan en zullen dan zeker wegblijven van deze plaatsen.

22-02-2008, 14:34
Aanslag verwijderen in thermoskan?


Gewoon een stukje van een vaatwasreinigingstablet indoen, oplossen in kokend water en enkele uren laten staan. Daarna veelvuldig spoelen met kokend water. Zelfs de vuilste kannen worden weer als nieuw.

Plakkerig toetsenbord?

Het toetsenbord van jouw computer is een lastig schoon te maken object. Maar hoe ga je te werk? Maak een warm sopje, en doe er een klein beetje bleek en allesreiniger doorheen. Doop er vervolgens een tandenborstel in en laat het vocht er voor het grootste gedeelte uitlopen. Borstel de toetsen schoon met de tandenborstel. LET OP! Zorg ervoor dat de tandenborstel niet té nat is.

22-02-2008, 14:35
[B]Oude panties hergebruiken
Om je ramen streeploos schoon te krijgen, hebben we al vaker gemeld dat je na het zemen de ramen kan afnemen met een krantenprop. Een andere mogelijkheid is om een oude panty of pantysok om je handen te doen en vervolgens over de achtergebleven strepen heen kan gaan. Ook op deze manier verdwijnen de strepen.


Heb je een flesje cola staan in de koelkas waarvan de prik weg is gooi hem in het toilet en laat hem 5 tot 10 min staan en spoel dan door is goed voor de kalk [/B]

Pagina's : [1] 2 3