Bekijk volle/desktop versie : help tonijnpakketjes(bladerdeeg)



Pagina's : [1] 2

21-02-2008, 11:42
Beste mensen,

Ik heb met spoed het recept nodig van bladerdeeg met tonijnpakketjes. Heb t al eens eerder gemaakt, heerlijk. Maar weet niet meer wat er precies in moet en van wie het recept is.

Wie kan mij helpen!!!!!!!

21-02-2008, 11:43



Citaat door howayda1:
Beste mensen,

Ik heb met spoed het recept nodig van bladerdeeg met tonijnpakketjes. Heb t al eens eerder gemaakt, heerlijk. Maar weet niet meer wat er precies in moet en van wie het recept is.

Wie kan mij helpen!!!!!!!


Kijk bij de recepten topic van Ellouisa, die heeft er op staan.

21-02-2008, 11:45
geweldig bedankt.
krijg morgen bezoek vanuit frankrijk en wou het graag maken.

21-02-2008, 16:13
Bedoel je deze:
Tonijnpakketjes
Ingredienten:
1 blikje tonijn
6 champignons in plakjes
1 wortel in blokjes, gaar gekookt in wat water
1 gele paprika in blokjes
1 rode paprika in blokjes
1 ui, gesnipperd
Handje groene olijven in plakjes
Handje diepvriesdoperwten
1 teentje knoflook (kan je weglaten in de ramadan)
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl zout (niet te veel doen, zit veel zout in de olijven en tonijn!)
1/2 tl peper
Voor het bestrijken:
1 eidooier
Italiaanse kruiden

Bereiding:
Bak in een wok met wat olie de groenten (behalve de olijven) met de kruiden lekker aan. Scep de olijven en de klein gemaakte tonijn erdoor en warm even mee op laag vuur. Laat het afkoelen.
Neem een bladerdeegvel en snijd het in twee delen (zie foto). Snijd in de ene helft inkepingen en leg op de andere helft wat van de vulling (zie foto).
Vouw dan het deel met de inkepingen over het deel met de vulling en druk de randen goed aan (ik neem het pakketje in mn handen en druk met mn vingers de randen goed plat, zodat ze niet los gaan).
Je hebt dan een mooi vierkant pakketje.
Bestrijk met losgeklopt eigeel en bestrooi met italiaans kruiden. Bak ze 20-25 minuten op 220 graden.

x Je kan ze ook ongebakken invriezen. Dan wel los van elkaar verpakken of op een dienblas leggen en als ze bevroren zijn bij elkaar doen. Daarna kan je ze laten ontdooien op een bakplaat of bevroren in de oven doen.

x Heb je de volgende dag over, gewoon even opwarmen in de oven!











23-10-2009, 15:35


ze zitten nu in de over bij mij..

23-10-2009, 19:57

Citaat door MocroJurken:
ze zitten nu in de over bij mij..


En zijn ze lekker?

23-10-2009, 19:59
Heerlijk Waren Ze!!

23-10-2009, 20:00
Ga ze incha allah in het weekend maken.

23-10-2009, 21:23
Ik ga het InshaAllah maandag maken, het ziet er echt lekker uit!

23-10-2009, 21:23
het is echt heerlijk!!
Die italiaanse kruiden maakt het helemaal af

23-10-2009, 21:25

Citaat door MocroJurken:
het is echt heerlijk!!
Die italiaanse kruiden maakt het helemaal af

Nu word ik nieuwsgierig hahah, nu wil ik het helemaal maken!

23-10-2009, 21:28

Citaat door J_moi:
Nu word ik nieuwsgierig hahah, nu wil ik het helemaal maken!

hahahaha het is echt mmmmmmmm yammie yammie! gewoon om alle vinger af te likken... haha volgens mij loop je nu al naar de keuken om ze te maken!

02-11-2009, 18:10



Citaat door MocroJurken:
hahahaha het is echt mmmmmmmm yammie yammie! gewoon om alle vinger af te likken... haha volgens mij loop je nu al naar de keuken om ze te maken!

hahaha ze waren echt HEERLIJK
ik heb ze gemaakt, ze waren echt lekker!

29-06-2011, 14:18
Kun je ze een nacht van te voren maken of smaken ze dan niet?

17-08-2011, 17:34
Jep, deze blyven lekker.

Pagina's : [1] 2