Bekijk volle/desktop versie : Protestmanifestatie Gaza Open: Muren Slopen!



20-02-2008, 18:38
Op zaterdag 23 februari van 13 tot 15 uur organiseren diverse organisaties in navolging van een oproep van de Palestijnse Gemeenschap Nederland een protestmanifestie op het Haagse Buitenhof.



Israel blokkeert de Gazastrook en laat bijna 1,5 miljoen burgers kreperen. In december heeft Israel met dagenlange luchtaanvallen meer dan dan 70 mensen gedood, waaronder veel kinderen en vrouwen.Tot overmaat van ramp sloot Israel de elektriciteit af in het overbevolkte Gaza.

Het was hoopgevend dat deze impasse een onverwachte wending kreeg toen het volk, uit wanhoop en niet langer wachtend, het heft in eigen handen nam: tienduizenden Palestijnen hebben de muur van Gaza aan de Egyptische kant doorbroken en stroomden naar buiten. 'Als Gaza de grootste gevangenis ter wereld is, dan is dít de grootste gevangenisuitbraak' zei het een commentator van Aljazeera.

De noodtoestand in Gaza staat niet op zichzelf. Ondanks vele loze woorden worden land, lucht en zee nog altijd door Israel gecontroleerd. De bezetting in de Westelijke Jordaanoever met Apartheidsmuur en ruim 450.000 kolonisten houdt de Palestijnen daar in een soortgelijke wurggreep.

De internationale gemeenschap en de Nederlandse regering lieten Gaza in het donker en aan haar lot over, zoals alle Palestijnen al 60 jaar overkomt ondanks hun steunend volkenrecht.

Na de korte vrijheid is de grens met Egypte weer gesloten; ook vrezen honderdduizenden burgers dat het licht ieder moment weer uitgaat en de voorraden opgaan. Israel laat ondertussen de hulpgoederen voor Gaza niet toe. De vraag naar solidariteit en de roep om protest is nu groter dan ooit. Ook in Nederland willen we onze stem laten horen. Kom daarom ook naar de protestmanifestatie!

Download hier de twee kanten van de flyer, kant 1 en kant 2

Nieuwsbron aanvullend artikel Volkskrant
Bron Nederlands Palestijns Komitee[/SIZE]


Citaat:
[SIZE="4"]Rabbo: Palestijnen moeten Kosovo achterna

De Palestijnen zouden zich net als de Kosovaren eenzijdig onafhankelijk moeten verklaren. Dat heeft Yasser Abed Rabbo, een naaste medewerker van de president Mahmoud Abbas, woensdag gezegd. Abbas distantieert zich van het voorstel.

Rabbo vindt dat er geen vooruitgang zit in de vredesbesprekingen tussen premier Ehud Olmert en Abbas, die lopen onder begeleiding van de Verenigde Staten. De Palestijnen zouden daarom het voorbeeld van Kosovo moeten volgen, dat zich zondag onafhankelijk verklaarde van Servië. ‘Als het Kosovo lukt zich eenzijdig onafhankelijk te verklaren en erkend te worden door de Verenigde Staten en de meeste staten binnen de Europese Unie, waarom zouden wij dan niet hetzelfde doen’, aldus Rabbo.

23-02-2008, 09:56


vandaag!!!

23-02-2008, 12:01

Citaat door SUPER_MAROC:
vandaag!!!

Ga jij er heen? Of ben je er al?

23-02-2008, 12:45

Citaat door jayanta:
Ga jij er heen? Of ben je er al?

Neeh is te ver uit de buurt voor mij