Bekijk volle/desktop versie : 3 éénheid brengt geen rust in hart en ziel



16-02-2008, 22:13
http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1655415,00.html

Moeder Teresa heeft haar leven lang getwijfeld aan het bestaan van God. Dat blijkt uit brieven die zijn gepubliceerd. De brieven zijn opgenomen in het boek "Mother Teresa: Come Be My Light" (Moeder Teresa: kom en wees mijn licht), Het boek bevat ruim 40 brieven die de Albanese katholieke non, die zich haar leven lang in Calcutta aan de armenzorg heeft gewijd, in de loop van 66 jaar schreef.
Ze schrijft over de "duisternis", "eenzaamheid" en "marteling" die ze doormaakt. "Waar is mijn geloof ? diep in mij, waar niets dan leegte en duisternis is ? mijn God ? dit onbekende lijden doet zoveel pijn ? ik heb het geloof niet", zo valt te lezen in een ongedateerde brief die aan Jezus is gericht. "Als er een God is ? vergeeft u mij alstublieft ? als ik tracht mij tot het Paradijs te wenden ? dan is er zo'n schuldige leegte..." "Ik roep, ik klem mij vast ? en niemand antwoordt mij ? niemand om mij aan vast te klampen, nee, niemand ? ik ben alleen".



Surah At-Taubah

30. En de Joden zeggen: "Uzair is de zoon van Allah" en de Christenen zeggen: "De Messias is de zoon van Allah." Dit is, hetgeen zij met hun mond zeggen. Zij spreken de woorden na van degenen die vóór hen ongelovig waren; Allah's vloek zij over hen, hoe zijn zij afgekeerd!

31. Zij hebben naast Allah hun geleerde mannen en hun monniken tot Heren genomen. En ook de Messias, de zoon van Maria, hoewel hun was bevolen slechts de ene God te aanbidden. Er is geen God naast Hem. Hij is verheven boven hetgeen zij met Hem vereenzelvigen.



http://www.islamicawakening.com/viewarticle.php?articleID=1311