Bekijk volle/desktop versie : Relatie Voor Het Huwlijk Wah Nig ElaPagina's : 1 2 3 4 [5] 6 7 8

13-10-2004, 22:25
dus met andere woorden als het een serieuse relatie is dan mag het wel???

13-10-2004, 22:28Citaat door sokara:
dus met andere woorden als het een serieuse relatie is dan mag het wel???
Zijn jullie getrouwd? Zo ja nou dan lijkt het mij geen probleem. Zo nee? Lees de topic eerst goed. Niet gelijk naar pagina 7 gaan en je vraag stellen terwijl er zovaak op is geantwoord.

14-10-2004, 16:07

Citaat:
Salaam ou aleikoem broeders en zusters

Nou yassin punt uit is volgens mij niet echt de goede uitleg , het is maar wat je onder relatie ziet als jij onder relatie ziet: gemeenschap met elkaar hebben of zelfs samen in een kamer zonder een derde persoon ( bijvoorbeeld je broer of je moeder etc.) is het wel haram en dit is omdat de islam preventief is . De jongen kan bijvoorbeeld zeggen ja ik trouw wel met je maar nu nog niet en het meisje rekent erop dat de jongen met haar trouwt uiteindelijk (wat jammer genoeg heeel vaak (vooral onder marokkanen) gebeurt ) is dat de jongen haar dumpt , als hij zijn pretje heeft gehad. Maar de islam laat wel toe dat de man en de vrouw elkaar leren kennen voor het huwelijk, dit kan via internet of de telefoon (omdat je hier niet wordt verleid door het lichaam van de ander) of gewoon thuis MAAR WEL MET EEN DERDE PERSOON (mahram) .

aleikoem wa salaam
jullie zuster in islam
inderdaad..uitleg daar kom je wat veder mee..

14-10-2004, 18:49
bedankt voor de uitleg!!! dus ik mag wel praten met hem aan de telefoon. hij woont in marokko en we hebben een serieuse relatie inchallah

mag ik met hem aan de telefoon praten tijdens ramadan,???

15-10-2004, 00:46


salam alaykoum,

als eerste wil ik zeggen een relatie is iets van de kufaar.
En het is haram en allah maakt niet zomaar iets haram tot hij weet dat er iets slechts in zit.
En je kunt wel zeggen ik ga geen man trouwen zonder dat ik hem ken,
geloof me soms heb je een relatie met iemand van 3 jaar en het zou zelf zo kunnen zijn dat je die persoon nog niet kent. iemand kan al die tijd toneel hebben gespeeld een dubbel leven hebben geleid allah u 3alam hoe vaak hoor je verhalen van mensen die zeggen dat hun vriendje ze iets heeft geflikt wat ze nooit hadden verwacht. Om iemand te leren kennen hoef je echt geen relatie te hebben gehad. Al dat stiekem gedoe tegen je ouders liegen en geen zekerheid hebben morgen zegt hij doegggggg ik ga met mijn nicht trouwen, wat doe je dan naar je ouders kun je het niet zeggen je gaat kapot je word een wrak en je ouders maar denken dat je ziek bent subhan allah.
Maar iemand op de halal manier trouwen.... allah helpt je er bij inshallah jii kent die persoon niet zo goed maar weet dat allah hem van binnen en buiten kent dus vertrouw dan op allah en is er iemand die groter dan hem is??? neeeeeeee dus lees al deze nadelen.
Ik ken genoeg mensen die getrouwd zijn omwille van allah met een broeder of zusters ze zijn echt gelukkig omdat allah weet wat in hun harten is alhamdolilha en hoe kan iemand denken door iets harams te doen het goede te vinden subhanallah allah zegt een relatie is haram dus lijkt het me sterk om daar albaraka in te vinden allah weet wat hij zegt en doet dus geloof me hij heeft het niet voor niets haram verklaard en iemand die daar anders over denkt heeft pech gehad want die denkwijze maakt het nog niet halal.

hier was een beetje wat van mijn advies vergeef me als ik iemand heb beledigd of wat dan ook moge allah ons allen leiden inshallah. wa alaykoum salam

15-10-2004, 13:45
als je een relatie met een jongen neemt en je wilt hem kennen maar je zult hem pas kennen als je met elkaar woont dan pas. Van te voren kun je elkaar toch niet leren kennen een jongen kan zich heel anders voor doen dan dat hij is, en een meisje ook natuurlijk dus ik zou zeggen als je denkt dat iemand de ware voor je is doe dan salaat elistighara en vertrouw op Allah want dan zul je zeker slagen.

16-10-2004, 00:42
salam alaykoum oegite fi lah

barak allahu fiek.
je spreekt goed dat bedoelde ik nou ook je kan 5 jaar met iemand een relatie hebben gehad maar tot je samen woont ga je zien .....
maar sommige mensen kijken iet langer dan hun neus lang is jammer
daardoor zien ze heel veel dingen niet aankomen gair moge allah ze leiden inshallah

wa alaykoum salam

16-10-2004, 12:22

Citaat door sokara:
Ik Heb Een Vraaggggggggggggg Help Meeeeeeeeeeeee

Dus Of Je Met Je Partner Mag Praten Aan De Telefoon Tijdens De Ramadan
Dus Zeggen Da Je Van Hem Houdt En Hem Mist Bla Bla Bla Antwoord Aub Zo Snel Mogelijk
het juiste antwoord is NEE
het mag niet.
als je tegen hem binnen of buiten ramadaan wil zeggen ik hou van je dan moeten jullie een huwelijks akte hebben zo niet mag je niet met hem bellen.
wil je wat kwijt aan hem dan kan dat via een aanwezigheid van mahram.


maar wie van ons houd zich nu aan de islamitische wet.

moge allah ons leiden.

17-10-2004, 01:22

Citaat door Aezrah:
Hoor een beetje teveel van 'doe niet dit' , 'doe niet zus of zo' ANDERRRRRRRRRRS zal je branden in hel, en niet zo maar ff, maar voor eeuwig.

Mensen mensen mensen, kijk toch eens naar de geschiedenis...dachten jullie nou echt dat Mohammed en zijn ega hadden gew8 totdat ze getrouwd waren? Dat ze elkaar amper kende? Tuurlijk moet je elkaar eerst beter leren kennen , je gaat toch ook niet in een auto zitten zonder een testrit te maken....voor je weet zijn de remmen kapot en kar je jezelf de vergetelheid in. Heeft hier puur te maken met niet alleen respect voor jezelf, maar ook voor een ander: strax zit je wel met elkaar opgescheept en heb je te maken met een gruwelijk rotleven....maarjah......het moet maar he?
suc6 in dat geval uit de grond van mijn hart

beslama
salam alaykoum,

ik denk dat je een mens niet met een auto kunt vergelijken.
want een auto die kun je van binnen en buiten leren kennen ik bedoel als de rem links onder zit blijf hij daar het is niet zo dat morgen aan de rechterkant zit
maar een mense kan vandaag heel lief zijn en morgen een beest
en geloog me de profeet s.a.s had echt geen relatie alles ging op de halal manier
tenzij jij een hadith hebt waar in staat dat hij wel eerst zijn vrouwen leerde kennen maar gair inshallah moge allah ons van het slechte weerhouden.
inshallah en trouwens iemand op de halal manier leren kennen wil echt niet zeggen dat je een fout gaat maken het enige verschil is dat je nuchter blijft
want liefde maakt blind. gair iedereen moet het zelf weten de waarheid is altijd hard. wa alaykoum salam

17-10-2004, 01:29

Citaat:
Haha sorry hoor, haram of geen haram, ik wil weten wie ik de rest van mijn leven dag in dag uit moet zien. Dan heb ik maar even schijt aan haram. He nou niet lomp doen, dat ik ze3ma slecht ben ofzo. Ik weet zeker dat minstens 90% van de meiden er ook zo over denkt. Ik maak het later wel goed met allah, dan ga ik wel extra veel bidden ofzo.
doei doei, en trouwens ik denk dat veel van die gelovigen hier gewoon nep zijn. Ze proberen indruk te maken msekken.
JIJ BEN NIET DE GENE DIE KAN BEPALEN
WIE ER WEL ECHT GELOVIG ZIJN OF NIET DAT KAN ALEEN ALLAH ALEEN ALLAH KAN IN ONZE HARTEN KIJKEN OF HEB JE DAAR OOK S C H E I T AAN??

iK HEB 1 ZIN VOOR JOU.... MOGE ALLAH JE LEIDEN INSHALLAH.

17-10-2004, 01:37
SALAM ALAYKOUM WALLAHI IK GA DEZE DISCUSSIE VERLATEN INSHALLAH

NASI7A VOOR JULLIE ALLEMAAL........EEN RELATIE VOOR HET HUWELIJK IS HARAM!!!!!!!
DAAR VALT NIET OVER TE DISCUSEREN EN WAT MAKEN JULLIE JE DRUK IK BEDOEL WE ZEGGEN OP ZIJN MAROKAANS LI3 TA Zxxx LI7LAY FAKKU!! JE GEEFT MENSEN NASI7A EN ZE
BEGINNEN MET JA MAAR... EN DIT EN DAT.... HET IS HARAM KLAAR GA HET NIET HALAL PROBEREN TE MAKEN DOOR JOU GEDACHTEN GANG. EN WIE HET ER NIET MEE EENS IS
PECH GEHAD DIE ZIET DE GEVOLGEN LATER WEL EN IK ZAG ZOIETS STAAN VAN IK MAAK HET LATER WEL GOED MET ALLAH. EY ALLAH IS JULLIE VRIENDJE NIET STAGFIRALLAH WALLAHI IK WORD HIER ZO BOOS OM. lAAT EEN IEDER DIE NIET WIL LUISTEREN WANT WIE NIET LUISTERN WILT MOET MAAR VOELEN TOCH?
IEDREEN STOOT ZIJN HOOFD NOG WEL. DE ENE OP TIJD DE ANDER TE LAAT.
MOGE ALLAH EEN IEDER LEIDEN INSHALLAH EN MOGE HIJ ONS VERGEVEN.INSHALLAH
WA ALAYKOUM SALAM P.S. IK RAAD DE VERSTANDIGEN AAN OM DEZE DISCUSSIE OOK TE VERLATEN WANT JE MAAKT JE ZELF GEK !!

02-11-2004, 10:07
Pshhhht mensen zitten ier te zeveren in een topic die byna 3 jaar geleden geopent is

11-11-2004, 15:29Citaat door Tranquille:
Pshhhht mensen zitten ier te zeveren in een topic die byna 3 jaar geleden geopent is

11-11-2004, 21:13
Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Boodschapper.

Zoals het niet toegestaan is voor jouw moeder, jouw zus, jouw dochter enz. om buitenechtelijke relaties met mannen te hebben, is het voor jou en anderen ook niet toegestaan om dit soort relaties met vrouwen te hebben, onder welke noemer dit ook plaats vindt. En Allah heeft waarlijk de gelovige mannen opgedragen om hun blikken neer te slaan en niet naar vrouwen te kijken, laat staan dat zij een relatie met hen aangaan buiten het huwelijk. Zo ook worden de vrouwen opgedragen om hun blikken neer te slaan en hun kuisheid te bewaken. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“Zeg (O Mohammed) tegen de gelovige mannen dat zij hun blikken neer slaan en hun kuisheid bewaken, dat is reiner voor hen. Voorwaar Allah is Alwetend over wat zij doen. En zeg tegen de gelovige vrouwen dat zij hun blikken neerslaan en hun kuisheid bewaken.” (Soerat an-Noer: 30-31)

En Allah weet het beter.http://www.al-yaqeen.com/

19-11-2004, 14:11
Al a3maal bi anijaat

Pagina's : 1 2 3 4 [5] 6 7 8