Bekijk volle/desktop versie : Valentijnsdag....lees beste mensen



09-02-2008, 11:39
Beste broeders en zusters,

Zoals de meesten van ons weten zullen de mensen van dwaling, de mensen die afgoden aanbidden naast Allah de Verhevene dezer dagen een feest gaan vieren, dat bekend staat als Valentijnsdag.

Weten wij echter, O broeders en zusters, waar dit feest zijn oorsprong vindt en hoe wij als moslims hiermee dienen om te gaan?

Laten wij samen een aantal bladzijden lezen, waarbij de geschiedenis van dit feest wordt behandeld en aansluitend het islamitische oordeel.

De oorsprong van het feest.

Valentijnsdag is een feestdag van de Romeinse afgodenaanbidders, daar het aanbidden van afgoden wijdverspreid was 17 eeuwen geleden. Valentijnsdag is dan ook een uitdrukking van deze afgodenaanbidding bij de Romeinen, die staat voor een feest der goddelijke liefde.

Wat is de datum waarop dit feest gevierd wordt?

Valentijnsdag vindt plaats op de 14de dag van de maand februari van elk christelijk jaar.

Waarom viert men deze dag in het bijzonder?

Deze mythe heeft te maken met het feit dat de Romeinen ten tijde van hun afgodenaanbidding een feest genaamd "Loberkielya" vierden. Hetgeen men hedendaags Valentijnsdag noemt staat bekend als een afgodenfeest en wordt dan ook als zodanig in de geschiedenis van de afgoderij der Romeinen uitgelegd.

Tijdens dit feest boden de Romeinen offers aan hun afgoden waarbij zij geloofden dat deze standbeelden hen enerzijds zouden beschermen tegen het kwaad en anderzijds hun vee bescherming zouden bieden tegen wolven. In deze periode van de Romeinse geschiedenis, waarbij de christelijke religie zich in de beginfase van verspreiding bevond, heerste Klaves de Tweede over het Romeinse Rijk. Daar het Romeinse rijk verwikkeld was in verschillende oorlogen eiste Klaves een absolute toewijding van soldaten om deel te nemen aan de verscheidene oorlogen, hetgeen leidde tot een huwelijksverbod voor soldaten, zodat deze de soldaten niet van hen militaire plicht af zou leiden.

De priester Valentijn verzette zich tegen deze wetgeving en stelde alsnog huwelijksakten in het geheim op. Al spoedig werden zijn handelingen geopenbaard aan de koning, waarna de doodstraf over hem werd uitgesproken. Ten tijde van zijn gevangenschap werd hij in het geheim verliefd op de dochter van één van de bewakers; dit was in het geheim, gezien het in het christendom verboden was voor monniken en priesters om liefdesrelaties op te bouwen en in het huwelijk te treden. Nadat ook zijn geheime liefde bekend werd gemaakt, werd hij voor de keuze gesteld afstand te doen van het christendom en in plaats daarvan de Romeinse afgoden te aanbidden met als beloning het verkrijgen van zijn vrijheid en de toestemming van de Romeinse koning om te huwen met het meisje.

Valentijn weigerde dit aanbod, en koos voor het christendom waardoor de doodstraf op 14 februari in het jaar 240 op hem werd uitgevoerd; de voltrekking van zijn doodvonnis vond de nacht voor het feest van "Lobearlya", en sinds die dag staat hij bekend als een heilige.

Heeft dit feest andere namen?

Mensen geven dit feest andere namen o.a.:

x Het feest van de geliefden.
x Het feest van de heilige Valentijn.
x Het feest van de geliefde.
x Het feest van de rode bloemen.
x Het feest van de rode harten.


Wat zij de bekende verschijnselen tijdens dit feest?

x

Uitwisseling van rode bloemen.
x


Uitwisseling van felicitatiekaarten waarop cupido’s afgebeeld zijn. Het kind met vleugels en een speer staat zogenaamd voor de god van de liefde van bij de Romeinen.
x

Uitwisseling van liefdesverklaringen.
x


Het bakken van koekjes die een rode kleur krijgen en waarop harten afgebeeld worden

09-02-2008, 11:40



Wat kunnen we concluderen na deze uitleg?
o

Dat het een afgodenfeest is, waarvan de fundering een geloofsleer is gebaseerd is op het aanbidden van standbeelden - de zogenaamde goddelijke liefde - wat niets anders dan afgoderij genoemd kan worden.
o

De totstandkoming van dit feest is gebaseerd op mythes die dateren uit de Romeinse periode, en die niet geaccepteerd worden door het gezonde verstand, laat staan door de moslim.
o

Het feest werd in Italië door de kern van het katholieke geloof verboden gesteld, als gevolg van het verderf dat het resultaat was van dit feest. Na vele jaren werd dit feest wederom verspreid in Europa.

Na dit duidelijk te hebben gemaakt, kan men zichzelf de vraag stellen, of het toegestaan is om deel te nemen aan dit feest?

Natuurlijk zal een ieder van ons met een gezond verstand zeggen dat het niet is toegestaan.
o

Dat feesten een vorm van aanbidding zijn, die dichterbij Allah brengen, en aanbidding is niet mogelijk behalve als de Wetgever dat heeft toegestaan en in de Islaam hebben we geen feest dat het feest der liefde heet.
o

Het is een feest dat geïnnoveerd, een toevoeging in de shari’a en een uitdaging van de Wetgever is.
o

Er is een vorm van gelijkenis en imitatie tussen de Romeinen, de afgodendienaren en vervolgens de christenen, de mensen van het boek. En het is bekend dat het imiteren van ongelovigen niet is toegestaan.
o

De bedoeling van dit feest is het verspreiden van liefde tussen de mensen, tussen de gelovigen en de ongelovigen…. Dit is tegenstrijdig met de geloofsleer der loyaliteit en vijandigheid (Al-Walaa-e wa l-baraa-e) in de Islamitische wetgeving.
o

De liefde die het ten doel heeft is de onwettige liefde voor het andere geslacht buien de liefde voor de echtgenote, welke zeker leidt naar zedeloosheid en overspel.

Wat is het standpunt van de moslims jegens dit afgodenfeest?
o

Het niet vieren van dit feest en niet eraan deelnemen.
o

Het niet steunen van de ongelovigen om dit feest te vieren, door bijvoorbeeld een geschenk te geven of aan te nemen, of het bedrukken van kaartjes en andere benodigdheden om dit feest te vieren, gezien het een ritueel van ongelovigen is.
o

Het niet steunen van de moslims die het vieren, en hen zelfs waarschuwen en adviseren er op geen enkel wijze er deel aan te nemen.
o

Het niet aanvaarden van een geschenk, dat met de intentie van Valentijnsdag gegeven wordt. Immers, aanvaarding van geschenken duidt op goedkeuring van dit feest.
o

Het niet uitwisselen van felicitaties tijdens dit feest, aangezien het niet behoort tot de feesten van de moslims.
o

Het verduidelijken van de werkelijkheid en het verhaal achter deze feesten aan de rest van de moslims, zal ertoe leiden dat deze onwetende moslimgemeenschap verandert in een trotse islamitische feesten vierende gemeenschap

Een aantal fatawa over de Valentijnsdag

Fatwa van Sheikh drs. ‘Abdoellaah Al-Faqeeh

Vraag: Sheikh, Assalam Alaikoem warahmatoellaahie wa barakatoeh, er zijn mensen die Valentijnsdag vieren, wat is uw mening hierover..?

Alle Lof zij Allah, de vredesgroeten en prijzingen van Allah zijn met de boodschapper van Allah en met zijn familieleden en metgezellen, voorts:

Het vieren van wat 'het feest der liefde' (d.w.z. Valentijnsdag) genoemd wordt is niet toegestaan, zoals het eveneens niet toegestaan is om andere feesten van ongelovigen te vieren. De reden voor dit verbod is het feit dat men anders de ongelovigen gaat imiteren en nadoen. Er is vastgesteld dat de profeet (Allah’s vredesgroeten en prijzingen zij met hem) heeft gezegd: “Degene die een volk nadoet behoort tot hen.”, zoals vermeld staat in Soennah Aboe Daawoed van Ibn ‘Omar (moge Allah tevreden met hem zijn). Dit verdoemde feest behoort tot de slechtste feesten die zij vieren, omdat men zoals bekend de onzedelijkheid viert. Het vieren van dit feest bevat naast een goedkeuring van het deelnemen aan de ongelovigenfeesten ook nog een ander aspect en dat is dat men de weg naar de ondergang goedkeurt.

En Allah weet het beste

Sheikh drs. ‘Abdoellaah Al-Faqeeh

Fatwa van Sheikh Mohammed Ibn Saalih’ Al-Oethaymien

Zijne eminentie heeft een uitspraak gedaan over een gelegenheid, dat de laatste tijd wijdverspreid is geraakt, namelijk de viering van Valentijnsdag. Een feestdag, dat zijn oorsprong vindt in het christelijke geloof en dat hedendaags voornamelijk bij vrouwelijke studenten hoog in vaandel staat. Op deze feestdag dragen zij rode kleding en schoenen en wisselen met anderen rode bloemen uit. Wij horen graag van u het islamitische oordeel, betreffende het vieren van dergelijke feesten en tevens uw advies aan moslims over zulke zaken.

De Sheikh (moge Allah hem genadig zijn) antwoordde en zei: “Het vieren van het feest der liefde (Valentijnsdag) is niet toegestaan wegens een aantal redenen:

1. Het is een innovatie dat tevens geen grondslag heeft in de Shari’a.

2. Het roept op tot onwettige liefde.

3. Het is een aanleiding voor het hart om zich met dergelijke nederige zaken bezig te houden, hetgeen zeker tegenstrijdig is met de weg van de weg van de vrome voorgangers (moge Allah tevreden met hen zijn).

Op deze dag is het niemand toegestaan dit feest te vieren, op welke wijze dan ook, ongeacht het feit of dit in de vorm van voedsel, drank, kleding, geschenken of iets anders is.

Het is de moslim verplicht om trots te zijn op zijn religie, en men dient zich niet te gedragen als een overloper, die iedere balkende volgt. Ik vraag Allah de Verhevene om de moslims toevlucht tot hem te geven tegen de fietan, zowel de openbare als de geheime vormen ervan. Ik vraag Allah tevens om ons te beschermen met zijn bescherming en succes."

Door: Mohammed Saalih’ Al-’Othaymien 05.11.1420 h

We vragen Allah om ons de waarheid als waarheid duidelijk te maken en de dwaling als dwaling duidelijk te maken en ons hier ver weg van te houden.
o

bron:
al-islaam.com

09-02-2008, 13:17
Kom op mensen wordt wakkerrr

Valentijn is bullshit, je behoort je vrouw elke dag de liefde te verklaren. En niet 1x in het jaar

09-02-2008, 18:12

Citaat door Unspoken:
moge allah jouw belonen voor het plaatsen ...

ik wist het zelf ook niet ...




DjazakAllahoe algairan oegti. Voor u hetzelfde

09-02-2008, 18:23



Citaat door laghmaniGirl:
Kom op mensen wordt wakkerrr

Valentijn is bullshit, je behoort je vrouw elke dag de liefde te verklaren. En niet 1x in het jaar


Precies, ik ben het helemaal met je eens

09-02-2008, 18:31

Citaat door Latifaa_:
Precies, ik ben het helemaal met je eens