Bekijk volle/desktop versie : Bush komt met steunbetuiging voor McCain



08-02-2008, 16:06
Bush komt met steunbetuiging voor McCain
Geplaatst op vrijdag 8 februari 2008 om 14:47
WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president George Bush komt vrijdag nog met een impliciete steunbetuiging aan het adres van de koploper in de race om de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen van november.

Het staatshoofd zou daarmee het weinig conservatieve aura van John McCain meer glans willen geven. De impopulaire president zal de 71-jarige senator die hij in de race van 2000 om de Republikeinse nominatie met hulp van de ultraconservatieven nog vakkundig pootje haakte, vermoedelijk niet bij naam noemen. In plaats daarvan zal Bush verklaren dat wie er ook bij de Republikeinen wint, het een echte vertegenwoordiger zal zijn van de conservatieve waarden. McCain heeft de nominatie na de opgave van Mitt Romney op donderdag zo goed als zeker binnen.

,,We hebben goede debatten gehad en we zullen snel een kandidaat hebben die de conservatieve vlag bij deze verkiezingen en daarna zal dragen'', citeerde de krant Washington Post vrijdag uit door het Witte Huis vrijgegeven stukken voor de toespraak van Bush. ,,Er staat veel op het spel in november. Het lot van de welvaart en vrede is onzeker. Dus laten we vertrouwen in onze visie en geloof in onze waarden houden, vechten voor de overwinning en het Witte Huis in 2008 behouden.''

http://www.metronieuws.nl/index.php?actie=nieuws&c=1&id=113392