Bekijk volle/desktop versie : OM vervolgt Sparta´s technisch directeur



07-02-2008, 12:07
AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat Danny Blind vervolgen voor het ernstige auto-ongeluk dat hij december 2006 onder invloed van alcohol veroorzaakte. Daarbij raakte een vrouw gewond terwijl een tweejarig kind aan letsel ontsnapte.



De ex-trainer van Ajax, die nu technisch directeur is bij Sparta in Rotterdam, reed toen bij de Amsterdam ArenA in op een met pech stilstaande auto. Een blaastest wees uit dat de oud-international drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Hij kwam terug van een wedstrijd van zijn zoon Daley, die toen bij Ajax in de B1 speelde.



Zelf kwam Blind met de schrik vrij, maar de 48-jarige bestuurster moest door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd worden. Een jongetje van twee dat bij haar achterin zat, bleef ongedeerd.



Het zou inmiddels beter gaan met de vrouw, maar zij zou nog wel last hebben van de aanrijding. De oud-international moet zich op 25 april voor de rechtbank in Amsterdam verantwoorden.



Danny Blind zal worden bijgestaan door de Utrechtse advocaat mr. Dian Brouwer. Die liet gisteren weten: "Ik heb met mijn cliënt afgesproken geen mededelingen te zullen doen aan de pers."