Bekijk volle/desktop versie : Voorbereiding topontmoeting paus-moslims gestart



07-02-2008, 00:45
Vijf vertegenwoordigers ontvangen in Vaticaan[/SIZE]

[SIZE="3"]Voorbereiding topontmoeting paus-moslims gestart[/SIZE]

Geplaatst door Theo Borgermans op donderdag 7 februari 2008 om 00:20u

[SIZE="2"]VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - In het Vaticaan zijn begin deze week vijf moslimleiders ontvangen om een topontmoeting met paus Benedictus XVI voor te bereiden. Dat heeft een internetsite, gespecialiseerd in de Vaticaanse actualiteit, gemeld. De vijf behoren tot de groep van "138" die een open brief aan de christelijke leiders schreef.

Deze religieuze en intellectuele moslims hebben maandag en dinsdag leden van de pauselijke Raad voor de interreligieuze dialoog ontmoet, die voorgezeten wordt door de Franse kardinaal Jean-Louis Tauran, om de historische top met de paus voor te bereiden, aldus Sandro Magister, de Vaticaankenner van L’Espresso, en auteur van de site http://www.chiesa. Het Vaticaan heeft het bericht nog niet bevestigd.

In oktober 2007 schreven 138 religieuze en intellectuele moslimleiders uit de hele wereld een open brief naar de vertegenwoordigers van de verschillende christelijke confessies om hen uit te nodigen tot dialoog. Het aantal ondetekenaars van de brief is later opgelopen tot 221. In november nodigde paus Benedictus XVI een beperkte afvaardiging van de ondertekenaars uit voor een ontmoeting.

Het initiatief van de moslimleiders kwam er precies een jaar na de toespraak van paus Benedictus XVI in Regensburg (Duitsland) die voor heel wat opschudding zorgde omdat de paus islam en geweld over één kam zou geschoren hebben. (tb)

http://www.rorate.com/nws.php?id=43223

08-02-2008, 19:33


Nou, het is duidelijk dat de wereld van de moslims in verwarring is. Nu moet de paus hen voordoen hoe je de eenheid in je kerk bewaart.

Arme paus, zijn rijk valt zowat van achterlijke standpunten uit elkaar en nu mag hij tegen die 'moslims in verwarring' het abc van de dogma's en de non-kritiek uit de doeken doen.

Arme paus, moet hij die Jezus als de zoon van God heeft geleerd te zien aan mensen die Jezus als een profeet zien hoe ze hun Koran wat wereldvriendelijker moeten leren uitleggen.