Bekijk volle/desktop versie : Man die vrouw op camping zou aangerand hebben vrijgesproken



05-02-2008, 22:51
De strafrechter van Tongeren heeft een 47-jarige man uit Bree die beticht werd van de aanranding met geweld van een campingbezoekster vrijgesproken. De man werd ook beticht van exhibitionisme. Volgens de rechter waren de getuigen die het vermeende slachtoffer opvoerde niet objectief en was de aanklacht van de vrouw een gevolg van een vete tussen beiden.

Borsten vastgenomen
De Breeënaar werd rechtstreeks gedagvaard door de vrouw. Ze beweerde dat hij haar in de loop van 2005 meermaals had vastgegrepen en haar borsten met beide handen had vastgenomen in aanwezigheid van de bezoekers van taverne 't Zavelke op camping Zavelbos in Maaseik. Ook zou de man verscheidene keren zijn geslachtsdelen aan de vrouw hebben laten zien.

Wraak
Op de zitting brak de man in tranen uit toen het openbaar ministerie erop wees dat er zware straffen staan op de aanranding met geweld. De man ontkende met klem en stelde dat hij verwikkeld was geweest in een ruzie met de partner van de vrouw en dat die wraak nam door hem valselijk te beschuldigen.

Anderhalf jaar gewacht
De rechter hield bij de beoordeling van de feiten ook rekening met het feit dat het vermeende slachtoffer meer dan een half jaar wachtte alvorens een klacht in te dienen. Ook de getuigen wachtten ruim zes maanden alvorens een geschreven verklaring aan de rechtbank over te maken. Tijdens de behandeling van de zaak kon evenwel opgemaakt worden dat deze getuigen hun verklaringen op uitdrukkelijke vraag van de vrouw hadden opgesteld en zelf nooit getuige van de feiten waren geweest. De rechtstreeks dagende partij moet een rechtsplegingvergoeding van 500 euro aan de Breeënaar betalen. (belga/tdb)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgi/article/detail/154185/2008/01/31/Man-die-vrouw-op-camping-zou-aangerand-hebben-vrijgesproken.dhtml