Bekijk volle/desktop versie : ####Gokken en alcohol gebruik ####



04-02-2008, 17:09
Het verbod![/SIZE]

Hadith - Al-Tirmizi nr. 580, verhaalt door Hazrat Abu dDarda’ ¬ (radi Allahu anho): “… drink geen alcohol, omdat het de sleutel tot alle ondeugd is.”
Hadith - Abu Dawoed, verhaalt door Hazrat Umar ibn al-Khattab , toen het verbod op alcohol (vlak daarvoor) verklaard werd, zei Hazrat Umar-e-Faroek-e-Azam : “O Allah, geef ons een duidelijke rechtvaardiging over alcohol. Toen werd het volgende vers van hoofdstuk al-Baqarah geopenbaard aan de Heilige Profeet Mohammed ; ‘zij vroegen u betreffende alcohol en gokken. Zeg: Daarin zit een grote zonde…..’. Vervolgens werd Hazrat Umar groepen en aan hem het geopenbaarde vers verkondigd.” Hij zei: “O Allah, geef ons een duidelijke toereikende verklaring over alcohol.” Vervolgens werd een ander vers van hoofdstuk an-Nisa’ geopenbaard: “O gij die gelooft! Benader niet het gebed met een onreine geest.….” Daarna riep de bode van de nobele Profeet , toen het gezamenlijke gebed (namaaz) verricht moest worden, om [SIZE="2"]‘Let op! Degene die dronken is mag niet aan het gebed deelnemen’.[/SIZE] Umar werd wederom geroepen en het vers van hoofdstuk an-Nisa werd aan hem verkondigd. Hij vroeg voor de derde keer: “O Allah, geef ons een duidelijke rechtvaardiging over alcohol.” Het volgende vers werd geopenbaard aan de Heilige Profeet : “Wil je dan niet van (wijn) afblijven?” Hazrat Umar antwoordde: “Wij onthouden ons (van alcohol).”

Hoofdstuk al-Baqarah, vers 219.
Zij vragen U (O Mohammed (vzmh) ) betreffende alcohol gebruik en gokken. Zeg: “Daarin zit een grote zonde en (sommige) voordelen voor de mens, maar de zonde is groter dan het voordeel.”

________________________________________
[SIZE="3"]Verkopen en kopen [/SIZE]

Hadith - Al-Tirmizi nr. 2776, verhaalt door Hazrat Anas ibn Malik : “Allah’s Boodschapper (vzmh) vervloekte tien mensen in verband met alcohol, namelijk de alcohol producent, degene die alcohol heeft bereid, degene die alcohol drinkt, degene die alcohol transporteert, degene naar wie het is gebracht, degene die alcohol serveert, degene die alcohol verkoopt, degene die van winst op alcoholverkoop gebruikt, degene die het koopt en degene voor wie het gekocht is.” Tirmizi en Ibn Majah hebben het overgedragen.
________________________________________
[SIZE="3"]Doodgaan als verslaafde[/SIZE]

Hadith - Moeslim nr. 4963, verhaalt door Hazrat Abdullah ibn Umar dat Allah’s Boodschapper (vzmh) zei: “Iedere sterke drank (alcohol) is khamr en iedere sterke drank is verboden. Hij die alcohol drinkt in deze wereld en als verslaafde doodgaat zonder vergiffenis te hebben gevraagd, zal in het Hiernamaals geen softdrink krijgen.”
________________________________________
[SIZE="3"]Straffen (slaan) voor donkenschap[/SIZE]

Hadith - Bukhari 3:509, verhaalt door Hazrat 'Uqba bin Al-Harith : “Toen An-Nuaman of zijn zoon in dronkenschap werd gebracht droeg Allah’s Profeet iedere aanwezige in huis op om hem te slaan. Wij sloegen hem met schoenen en palmblad halmen.”
Hadith - Bukhari 8:764, verhaalt door Hazrat Anas bin Malik : “De Profeet sloeg een dronkaard met palmblad halmen en schoenen. En Hazrat Abu Bakr gaf (zo’n zonder) veertig zweepslagen. “
Hadith - Bukhari 8:768, verhaalt door Hazrat Abu Salama : “Hazrat Abu Huraira zei, “een man die alcohol gedronken had werd naar de Profeet (vzmh) gebracht. De Profeet (vzmh) zei, ‘sla hem!’.Hazrat Abu Huraira voegde aan toe, ‘sommige van ons sloegen hem met de handen en sommige met hun schoenen en sommige met hun kledingstukken (gebruikende als een zweep) en toen wij klaar waren zeiden sommige aan hem, moge Allah je te schande maken!’ Daarop zei de Profeet (vzmh): “Zeg dat niet, omdat je zo de satan helpt om hem te overmeesteren.”
________________________________________ ________________________________________
[SIZE="3"]Shaitan's gebruik van sterke drank[/SIZE]

De nobele Qur'aan – hoofdstuk Al-Ma'idah 5:91
Shaitân (Satan) wilt alleen vijandschap en haat prikkelen tussen u met sterke drank (alcohol) en gokken en u beletten om Allah te gedenken, en van het gebed (namaaz) afhouden. Zo, zult u zich dan niet onthouden (van alcohol)?
________________________________________
[SIZE="3"]Gebeden niet geaccepteerd [/SIZE]

Hadith - Al-Tirmizi nr. 3643, verhaalt door Hazrat Abdullah ibn Umar ; Abdullah ibn Amr : “ Allah’s Boodschapper zei: “Indien iemand alcohol drinkt zal Allah gedurende veertig dagen zijn gebeden (namaaz) niet accepteren, maar als hij vergiffenis vraagt zal Allah hem vergeven. Als hij de overtreding weer begaat zal Allah zijn gebeden gedurende veertig dagen weer niet accepteren, maar als hij berouw toont zal Allah hem vergeven. Als hij voor de derde keer wederom de overtreding begaat zal Allah zijn gebeden gedurende veertig dagen weer niet accepteren, maar als hij berouw toont zal Allah hem vergeven. Als hij voor de vierde keer dezelfde overtreding (alcohol gebruik) begaat zal zijn gebeden gedurende veertig weer niet worden geaccepteerd door Allah en als hij berouw toont zal Allah hem niet meer vergeven, maar uit de stromende rivier van de bewoners van de hel te drinken geven.”
[Tirmizi droeg het over en Nasa'i, Ibn Majah en Darimi droegen het verder over onder gezag van Abdullah ibn Amr.]
________________________________________
Medicijn

Hadith - Abu Dawoed, verhaalt door Hazrat Tariq ibn Suwayd of Suwayd ibn Tariq
Hazrat Wa'il zei: “ Tariq ibn Suwayd of Suwayd ibn Tariq vroeg aan de Profeet betreffende alcohol, maar hij verbood het. Hij vroeg hem wederom, maar hij verbood het. Hij zei aan hem, Profeet van Allah, het is een medicijn’ . De nobele Profeet antwoordde: Nee, het is een ziekte.”

Hadith - Abu Dawoed; Sahih Bukhari
Hazrat Abu ad-Darda verhaalde dat de Heilige Profeet zei: “Allah heeft naar de aarde gezonden zowel kwaal als de medicijn daarvoor. Voor iedere ziekte heeft Hij een geneesmiddel geschapen. Dus zoek medische geneeswijze, maar nooit in iets dat Allah heeft verboden.”
________________________________________


[SIZE="6"]Hetzelfde geldt ook voor drugs gebruik!