Bekijk volle/desktop versie : Sociale werkers sluiten zich op uit angst voor 13-jarige



01-02-2008, 11:40
Een dertienjarige jongen uit het Britse Plymouth heeft het woensdag erg bont gemaakt. Twee straathoekwerkers, die met de assertieve en agressieve jongen geconfronteerd werden, sloten zich uit angst op en belden de politie om versterking te sturen. Dat meldt The Sun.

De straathoekwerkers werden opgeroepen om in een jeugdcentrum te helpen. Daar aangekomen werden ze door de tiener bedreigd en de huid volgescholden. Bezorgd om hun eigen veiligheid sloten ze zich in een kamer op, waarna ze om politieversterking belden.

Vier agenten schoten te hulp. Ze pakten de tiener op en namen hem mee naar het politiebureau. Daar werd hij een klein uurtje later door zijn één van zijn ouders opgehaald. Er wordt hem niks ten laste gelegd.

Volgens de politie hebben de straathoekwerkers volgens het boekje gehandeld. "Hun persoonlijke veiligheid stond voorop en ze hebben de juiste beslissing genomen", aldus commissaris Sharon Taylor. "Onze sociale werkers worden niet opgeleid om om te gaan met agressieve personen. De politie bellen was de juiste keuze." (sps)

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/154512/2008/01/31/Sociale-werkers-sluiten-zich-op-uit-angst-voor-13-jarige.dhtml


01-02-2008, 11:42


13 ?? Dan moet het wel een heel erg uit de kluiten gewassen jongentje zijn...

01-02-2008, 11:43

Citaat door mon_dieu:
13 ?? Dan moet het wel een heel erg uit de kluiten gewassen jongentje zijn...


De nieuwe Mike Tyson denk ik.