Bekijk volle/desktop versie : Zo moet Miichel en de Marokkaanse bond te gang gaan..



30-01-2008, 20:18


een prachtige interview met ex-bondscoach Badou Zaki..

30-01-2008, 20:22


wie zat er met mart smeets aan tafel

30-01-2008, 20:34
dries boesouwa

30-01-2008, 20:59
Hij heeft Marokko tenminste tot de finale gebracht in 2004

30-01-2008, 21:05


Tjah inderdaad, mensen kunnen zoveel over hem zeggen, maar als coach en speler heeft hij het gewoon fantastisch gedaan..

30-01-2008, 21:09

Citaat door henry14:
Tjah inderdaad, mensen kunnen zoveel over hem zeggen, maar als coach en speler heeft hij het gewoon fantastisch gedaan..


klopt

30-01-2008, 21:15
hij was een goede coach.

30-01-2008, 21:24
toen kwamen ze be3da in de finale....en nu?

30-01-2008, 21:26
marokkko heeft iemand als hem nodig iemand die be3da zin heeft

30-01-2008, 22:13

Citaat door boras!:
dries boesouwa





die is leuk...

On-topic: Jongens hier mee komen we nooit verder dan de eerste ronde... elke keer terug denken aan de glorie tijden... Elke keer streven naar een nieuwe trainer en spelers omdat het even niet ging... we weten nou ook wel allemaal dat Badou Zaki de Afrikaanse strategie als z'n broek zak kende... daarom speelde hij 3-5-2 bij bal bezit en bij balbezit tegen stander 5-3-2... Hier waren nog ontevreden over omdat er geen Hamdaoui, Diba en Boulahrouz bij zaten... Henri Michel is een grote trainer die zal zijn tacktiek en systeem aanpassen tegen Afrikanen... want zoals we eerder in 2007 hebben vernomen dat Jong Marokko niks voor stelde tegen over Jong Cameroen bij een aanvallende systeem 4-3-3...

Ik neem onze Oussoud nisk kwalijk... de WK kwalificaties zijn aanstaande... Ik heb toch liever WK 2010 onder toe zicht van de wereld dan een zielig Afrika cup waar vals wordt gespeeld door Ghana... Die met opzet het veld niet hebben gemaaid...

30-01-2008, 22:50
Haha wat een bla hoofden eerst was het een rotvent met zn domme opstelling en nu de goeie ouwe tijden

30-01-2008, 22:54
De beste man zaki onder de voetbal leken onder ons was pas een echte ramp!! voor ons voetbal hij heeft namelijk het zaad gekweekt waar we nu nog steeds last van hebben.
Marokko heeft de finale gehaald ja maar met wat voor voetbal!!! en wat voor tegenstand??
De enige echte tegenstand kwam van zuid afrika in de poule wedstrijd meteen hadden ze problemen tegen een tactisch beter spelende ploeg toen.
nee laat zaki er alsjeblieft buiten of moet ik die 2-2 gelijke spel tegen tunesie weer in jullie neusjes wrijfen met de catastrofale foutjes en rampzalige wissels of die zielige vertoning in kenya??
En om maar te zwijgen over het feit dat iedere beslissing over het team en speltactiek niet door hem werd genomen maar door Naybet en hem vervolgens daarna afschilderen als verrader om hem daarna te dumpen omdat Naybet zei waar het op staat geen angsthazen voetbal AUB!!

30-01-2008, 23:53


Zaki is een gruwlijke baas voor die Mgharba.
Brengt goede mentaliteit erin en een goede sfeer, maar ja
zijn formaties waren niet altijd even mooi.

5-3-2

30-01-2008, 23:56
whaha! doe normaal aub

die zaki is dramatisch! nog erger dan die fakhir.
zoveel blunders he.. met 1 spits in kenya spelen (hadji) 1!?@#?!@
tegen tunis in rades met 1 spits zonder flankspers.. pff laat maar zitten

31-01-2008, 00:14
Zaki heeft zeker een impuls gegeven aan het Marokkaans voetbal.
Alleen het probleem is en blijft de Marokkaanse bond. Die wil alleen echte 'grote' namen geselecteerd hebben. Zaki had geen vrijspel.

En tja Naybet is de held van de Marokkaanse bond en die heeft ook contacten. Dus dan is het voor Zaki moeilijk om met dat soort individuen te spelen. Zolang een speler zich niet ondergeschikt maakt aan het team aan de coach zal Marokko nooit maar dan ook nooit slagen.

En en dan zoek je de wortels op en die liggen bij die klote Federation Maroccaine de corruption!

Voobeeld, kijk in diezelfde CAN in Egypte, Mido werd door de trainer eruit gehaald. Omdat hij te individueel was. Iedereen in Egypte klaagde erover en hoopte dat hij mocht spelen. Maar nee Shata is en was de baas over het elftal. Nou het resultaat is bekend, een 5e CAN voor hun.

Dat noem ik nou een trainer met ballen!!

Je moet wel een leider hebben binnen de team maar die leider of captain moet zich wel ondermijnen aan de trainer.

Dat is het grootste probleem bij Marokko veel heel veel goeie voetballers maar geen team voetballers. Zodra het goed gaat dan denkt iedereen binnen de team, ik ben de leider. Kijk maar bv naar jong Marokko.
Hele goede WK achter de rug, 4e van de wereld!!! Maar er zat veel meer in.

Je moet een team hebben een eenheid en elke storende factor eruit trappen of hij nou net zo goed kan voetballen als Maradonna.

Salahedinne Basser zou een keer meedoen met het olympisch elftal als dispensatie speler. Maar voordat het tournooi begon mocht hij weer vertrekken omdat hij veel onrust stookte binnen het team. Hij zei dat de spelers te weinig geld kregen, hij wou gelijk de captain zijn vanwege zijn leeftijd.

Dus wil Marokko met zijn aankomende talenten, Chihi, El Zhar, Rabeh, Zemmama, El Maroufi, El Ahmadi, Aissati enz. een echte top team bouwen. Dan moet er een echte dictatorale coach de team onder de hand nemen.
En hij moet absoluut vrij spel krijgen van de bond. En die "generaal" Hosni Ben Slimane, die al 80 jaar de president is van de bond, per direct vertrekken. Het beste is dat ze El Geroujj of Nawal Moutawakil of Bouderbala als president aanstellen. Zolang dat niet gebeurt zullen we vele malen teleurgestelde CAN's en WK's meemaken.