Bekijk volle/desktop versie : Minister Bos draagt steeds vaker das



28-01-2008, 08:20
[SIZE="4"]Open boord lijkt nu echt passé voor minister Bos[/SIZE]

Is het zinsbegoocheling, of draagt Wouter Bos steeds vaker een stropdas? Sinds een paar weken is het vrijwel onmogelijk om Bos zonder das tegen het lijf te lopen. Op werkbezoek in Amsterdam-Slotervaart, tijdens een standaardoverleg in de Tweede Kamer, op de persconferentie na de ministerraad, op de televisie bij Frits Wester: de politicus die voorheen zo hechtte aan zijn open boord, is niet meer. Opvallend detail: de voorkeur van de minster gaat uit naar effen dassen.



Zoek op internet naar foto’s van de minister van Financiën, en op het scherm verschijnen enkel afbeeldingen van een dasloze PvdA-voorman. Het zijn vooral beelden uit de tijd dat hij nog oppositieleider was. Op de verkiezingsposter uit 2006 poseert hij met open boord. En toen hij na de verkiezingen het paleis verliet nadat hij de koningin had geadviseerd over de kabinetsformatie, deed hij opzichtig zijn das af.

Ook in de eerste maanden van zijn ministerschap liep Bos nog bij voorkeur zonder stropdas rond. Zijn afkeer ging zo ver dat de voorzitter van de Eerste Kamer er aanstoot aan nam. In mei vorig jaar, toen de nieuwe minister met open boord zijn opwachting in de Senaat maakte, bood ze hem er een met het wapen van de Eerste Kamer aan – met het vriendelijke verzoek hem direct om te doen.



Die tijd lijkt voorbij. ‘Hij heeft al eerder gezegd dat hij als minister vaker een das zal dragen dan als fractieleider’, verzekert Bos’ woordvoerder. Maar klopt de indruk dat dat in de afgelopen weken bij veel meer gelegenheden het geval is dan voor de jaarwisseling? ‘Dat laat ik aan de waarnemer over.’

Bron Volkskrant

28-01-2008, 08:30


zoals ze in het arabisch zeggen: meneer Bos be3 el qadiah...heheh

28-01-2008, 09:41
Met of zonder das....het is en blijft een lekker ding

28-01-2008, 09:50
Hij lijkt echt op meneer kaktus

28-01-2008, 10:05



Citaat door Dikra_m:
Hij lijkt echt op meneer kaktus

Goed gezien...

28-01-2008, 10:12

Citaat door Dikra_m:
Hij lijkt echt op meneer kaktus

Meneer kaktus