Bekijk volle/desktop versie : Invasie van arabieren bij Liverpool !



23-01-2008, 15:56
Liverpool dichtbij Arabische overname
Geschreven door Robert Smid op woensdag, 23 januari om 15:29

Eerder deze maand werd bekend dat Liverpool-eigenaren Tom Hicks en George Gillett geen probleem zouden hebben met de verkoop van de club. Met investeringsmaatschappij Dubai International Capital (DIC) lijken de twee Amerikanen een zeer geïnteresseerde partij te hebben gevonden. Een miljoenendeal lijkt in de maak.

De kans op een nieuwe overname werd bijzonder groot geacht. De kosten van het nieuwe stadion plus de eisen en wensen van Benítez op de transfermarkt zouden teveel worden voor het Amerikaanse duo, dat zelfs al betalingsproblemen zou hebben. Het Arabische DIC, dat onder leiding staat van Liverpool-supporter Sameer Al Ansari, zou uitkomst moeten bieden.

De investeringsmaatschappij heeft een bedrag van ruim 500 miljoen euro over om de club over te nemen. Daarbij zouden de Arabieren bereid zijn om flink te investeren in het nieuwe stadion dat Liverpool nodig heeft om daadwerkelijk op de lange termijn te kunnen concurreren met clubs als Arsenal en Manchester United. Verder zou er genoeg geld vrij worden gemaakt om grote transfers te realiseren.

Volgens de BBC zouden Hicks en Gillett donderdag de deal af kunnen ronden. Daarmee zouden zij minder dan één jaar eigenaar zijn geweest van Liverpool. In maart
2007 namen de Amerikanen de club over voor een bedrag van ruim 330 miljoen euro.