Bekijk volle/desktop versie : zoek het goede in jezelf en vecht tegen het slechte injezelf!!



23-01-2008, 13:58
In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

Alle lof zij Allah.

Demens is een zwak wezen, die voortdurend blootstaat aan neigingen naarzowel het goede als het slechte. Hij kan zwak zijn, en verleid wordenom het pad van immoreel en afwijkend gedrag te volgen, en het slechtekan hem in de richting van het kwaad en transgressie duwen. De Sheytaankan slechte daden aantrekkelijk voor hem maken, en kan hem elke slechtehandelingen laten rechtvaardigen.

Maar het goede element iseen constante impuls voor zijn geweten, en dit zorgt ervoor dat hijspijt heeft, en het duwt hem terug naar de waarheid, en het beantwoordde roeping van zijn ratio.

Mensen verschillen met betrekkingtot hun capaciteiten, wilskracht, reinheid van ziel en geestelijkheid.Sommigen trainen zichzelf om de deugdzame weg te volgen, die bezaaid ismet nobele handelingen en een oprechte houding, en zij verzetten zichtegen hun verlangens en afwijkende neigingen. Zij dwingen zichzelf omzich vast te houden aan het rechte pad. Deze mensen kunnen het slechteconfronteren, en zij kunnen moeilijkheden verdragen. Zij verliezen dehoop niet, en zij vertrouwen op de overwinning van het goede, en devernietiging van het slechte.

Weer anderen volgen hunverlangens en hun lusten, en zij kunnen niet vasthouden aan datgene watjuist is. Zij negeren vele van de geboden van Allah en ZijnBoodschapper, en ze zijn te zwak om het kwaad te confronteren. Zijhebben geen hoop dat het goede zal overwinnen. Het hangt er volledigvan af of een persoon vecht tegen zijn eigen lusten en zijn ego, diehem tot het slechte oproepen. Allah zegt (vertaling):

'En zij, die naar Ons streven, - Wij zullen hen zeker op Onze wegen leiden. Voorwaar, Allah is met hen die goed doen.' (Al-Ankaboet, aya 69)

Wezullen enkele mooie uitdrukkingen met betrekking tot dit strevennoemen, van de geleerde Ibn al-Qayyim, moge Allah genade met hemhebben: 'O voeten van geduld, ga door, want wat resteert is slechts eenklein beetje. Gedenk de zoetheid van de aanbidding, derhalve zal debitterheid van uw streven verzacht worden.' (Al-Fawaa'id)

'Begeefje naar de veldslag, en streef ernaar om te zaaien. Bevloei de boom vanberouw met het water van tranen.' (Badaa'i' al-Fawaa'id, 3/742)

'Menheeft gezegd: Liefde is oprechtheid in het streven naar gehoorzaamheid,ten opzichte van de geboden van Allah en pure oprechtheid in het volgenvan de Soennah van de Boodschapper van Allah (vrede en zegen van Allahzij met hem)' (Tareeq al-Hijratayn, 1/460) 'Degene die het strevenvolledig opgeeft, zijn religieuze motivatie zal zwak worden en zijnmotivatie om het slechte te volgen zal aansterken. Maar wanneer hijzichzelf traint om te vechten tegen zijn lusten, kan hij ze verslaanwanneer hij dat wil.' ('Uddat al-Saabireen, 1/46)

De gelovigedie streeft weet dat het goede altijd aanwezig zal zijn, en het zaloverwinnen, hoe intens de duisternis ook is, hoe groot de ramp ook is,hoe aanwezig en verspreid het kwaad is, en hoe veel wetten er ookworden overtreden. En Allah is degene Wiens hulp wij zoeken.

wslm,

23-01-2008, 14:11



Citaat door Dlimi:
Wat... Boedisme op Isla Fora???

( zoek het goede in je )


wat zeg je ?

26-01-2008, 21:49
jaja..........