Bekijk volle/desktop versie : The silence of the..........



23-01-2008, 13:56
Ambtelijk secretaris is Zweedse

Hoge PVV-medewerker niet Nederlands

PVV-leider Wilders heeft minder moeite met de nationaliteit van zijn medewerkers dan met die van anderen...

Zweeds
Wilders is een uitgesproken tegenstander van de dubbele nationaliteit. Hij vindt dat mensen met twee paspoorten niet loyaal kunnen zijn aan Nederland. RTL Nieuws heeft nu vastgesteld dat de ambtelijk secretaris van de Partij voor de Vrijheid Zweeds is en niet eens de Nederlandse nationaliteit heeft.

Blonde kuif
De PVV diende onder meer moties in tegen de dubbele nationaliteit van de staatssecretarissen Aboutaleb en Albayrak. In het debat zei Wilders letterlijk: "Zoals ik eerder heb gezegd: als de heer Aboutaleb een blonde kuif had gehad en een Zweeds paspoort had ik nu precies hetzelfde gezegd." Nu blijkt dus dat zijn eigen ambtelijk secretaris alleen een Zweeds paspoort heeft. De PVV heeft ook een motie ingediend tegen de 'verdringing' op de Nederlandse arbeidsmarkt door de toestroom van werknemers uit andere EU-landen. Zweden is sinds 1995 lid van de EU.

Niet consequent
D66-voorman Pechtold vindt dat Wilders zijn eigen principes geweld aandoet: "De man die vindt dat wij consequent moeten zijn en geen buitenlanders in dienst moeten hebben, die moet zelf natuurlijk wel oppassen. Als er nu een Zweed op een baan in Nederland zit, dan klopt er iets niet. Dan is Wilders zelf niet consequent."

Wilders zwijgt
De ambtelijk secretaris is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en voor het personeelsbeleid. Geert Wilders, die normaal gesproken geen blad voor de mond neemt, heeft 'geen behoefte' om op de kwestie te reageren.