Bekijk volle/desktop versie : Hotels mogen geen paspoorten kopiëren



23-01-2008, 12:21
Hotels mogen geen paspoorten kopiëren


DEN HAAG - Hotels mogen geen kopieën van paspoorten en identiteitsbewijzen van hun gasten maken of meer gegevens noteren dan naam, beroep, woonplaats en dag van aankomst en vertrek.
Inertia

Dat stelt het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) in een brief aan Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

Het CBP stelde de kwestie aan de orde naar aanleiding van vragen van de Amerikaanse ambassade in Den Haag over de registratie van persoonsgegevens van hun gasten door Nederlandse hotels.

Identificeren

Volgens het CBP is het verzamelen van meer persoonsgegevens in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens, omdat zij niet nodig zijn voor het kunnen identificeren van een hotelgast.

Vrijwillig

Als hotels zelf om commerciële redenen extra gegevens willen, zoals adres, telefoon of e-mailadres, dan moeten zij duidelijk maken dat het verstrekken van deze gegevens vrijwillig is.

Ook moeten hotels adequate informatie geven over wat er met die gegevens gebeurt en tot wie een gast zich moet wenden bij vragen daarover.

KHN heeft beloofd de brief van het CBP te verspreiden onder alle aangesloten hotels.

http://www.nu.nl/news/1403246/32/Hotels_mogen_geen_paspoorten_kopi%EBren.html

23-01-2008, 12:22



Citaat door City_Sister:

Het CBP stelde de kwestie aan de orde [B]naar aanleiding van vragen van de Amerikaanse ambassade in Den Haag over de registratie van persoonsgegevens van hun gasten door Nederlandse hotels.




23-01-2008, 12:24
Fijn!

America gaat voor ons bepalen hoe we het e.e.a. moeten doen... immers zij weten het altijd beter!

23-01-2008, 12:42

Citaat door missy1979:
Fijn!

America gaat voor ons bepalen hoe we het e.e.a. moeten doen... immers zij weten het altijd beter!


Dat niet alleen, het is totaal schijnheilig. Wanneer iemand een vliegtuig naar America boekt wordt je complete handel en wandel nagtrokken, dat blijft niet bij een kopietjes van de ID, je moet zelfs vingerafdrukken laten afnemen wanneer je eenmaal aangekomen bent.