Bekijk volle/desktop versie : Demonstratie voor behoud lijndienst amsterdam-alhoceima



23-01-2008, 11:57
Salamo3alaykom allen,

Demonstratie voor behoud lijndienst Al-Hoceima – Amsterdam

Zaterdag 26 januari om 15.00 uur
Ambassade van Marokko, Oranjestraat 9 in Den Haag

Sinds oktober 2007 zijn de wekelijkse vluchten vanuit Amsterdam - Al Hoceima van de Marokkaanse vliegtuigmaatschappij RAM, stopgezet. De Marokkaanse gemeenschap ontving sterke signalen dat deze lijndienst wordt opgeheven. Reden hiervoor zijn niet gegeven.

Onderstaande Marokkaanse organisaties, verenigd in de landelijke actiegroep voor behoud van de lijndienst Al-Hoceima – Amsterdam, vinden dit voornemen onacceptabel. Hiermee worden veel Nederlandse reizigers van Marokkaanse afkomst de dupe van deze pijnlijke maatregel.
Daarom roepen wij iedereen op tot een demonstratie tegen de afschaffing van de lijndienst Al Hoceima - Amsterdam. Deze vindt plaats op zaterdag 26 januari om 15.00 uur bij de Ambassade van Marokko, Oranjestraat 9 in Den Haag. Om 19.30 uur volgt een debat met vier Marokkaanse Kamerleden o.a. Najib Al Ouazani, Mohamed Laaraj, Tarik Yahya en Said Chaou over deze zaak in het : Bowlingworld Zuiderpark, Mr. P. Droogleever Fortuijnweg 79 Den Haag.

De Marokkaanse overheid en haar instituties hebben de laatste jaren de mond vol van ontwikkeling van achtergebleven regio’s in Marokko. Er wordt een discours gebezigd waarbij achterstelling en isolement op maatschappelijk en economisch vlak voor bepaalde regio’s zou worden opgeheven.
Dit zou in het bijzonder gelden voor de streek Rif, het herkomstgebied van de meeste Marokkanen in Nederland. Echter, met de afschaffing van de lijndienst Al Hoceima – Amsterdam moeten wij constateren dat de verantwoordelijken ons alleen maar holle frasen verkopen.

De afschaffing van desbetreffende lijndienst is vooral pijnlijk voor een groot deel van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Zij draagt met een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van Marokko. Maar zij krijgt daar niks voor terug. Om maar te zwijgen over andere problemen die Marokkaans-Nederlanders ondervinden met Royal Air Maroc zoals vertragingen, overboekingen, de hoge tarieven en de wijze van communicatie. Veel reizigers worden in het Arabisch en Frans aangesproken terwijl de meesten van hen deze talen niet of onvoldoende beheersen.

Met de demonstratie eist de actiegroep onder meer:

 afzien van de afschaffing van de lijndienst Al Hoceima – Amsterdam,
 verlaging van de hoge prijzen van de tickets die voor deze lijndienst geleden,
 einde maken aan de structurele problemen zoals vertragingen en overboekingen,
 verbetering van de service en de communicatie naar de reizigers toe door toegankelijke talen te gebruiken (Tamazight en Nederlands),


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Farid Aouled-Lahcen, tel. 06-10290194
e-mail: actiegroep.rif-nederland@live.nl
http://www.alhoceima.net/smf/index.php?topic=6675.msg124210;boardseen#new