Bekijk volle/desktop versie : Pedopriester Borremans twee jaar in de cel



22-01-2008, 23:21
De Brusselse correctionele rechtbank heeft de 54-jarige priester Robert Borremans vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan drie met probatie-uitstel. Hij is schuldig bevonden aan de verkrachtingen en de aanrandingen van de eerbaarheid op een jongen. De feiten gebeurden tussen 1994 en 2001. Het slachtoffer was elf jaar oud bij het eerste misbruik.

Koorleider huwelijk Filip en Mathilde
De beklaagde raakte bekend bij het grote publiek als koorleider tijdens de huwelijksviering van prins Filip en prinses Mathilde, op 4 december 1999. Op dat ogenblik werd de man al gerechtelijk vervolgd in zedendossiers.

Vier jaar geleden vrijgesproken
Een eerste zaak over twee aanrandingen van de eerbaarheid op minderjarigen leidde vier jaar geleden tot zijn vrijspraak voor het Brusselse hof van beroep. De rechters weerhielden enkel openbare schennis van de goede zeden. Borremans kreeg ook een eenvoudige schuldverklaring in een financieel dossier.

De magistraten stelden vandaag in hun vonnis dat "de straf rekening houdt met de ernst van de feiten en de verwarring die ze bij het slachtoffer en zijn naasten teweeggebracht hebben".

Driften bevredigen
"De beklaagde, die ingenieur, filosoof en theoloog is, die verantwoordelijkheden binnen de katholieke Kerk heeft, die zich er sinds zijn dertigste bewust van is dat hij zich aangetrokken voelt tot minderjarigen, die vanaf 1993 gewaarschuwd werd door de ploeg van SOS Enfants, heeft absoluut geen rekening gehouden met die alarmsignalen en verkoos egoïstisch zijn driften te bevredigen", luidde het.

Verplicht op consultatie
De beklaagde is verplicht op consultatie te gaan bij CAB, het Centre d'Appui Bruxellois, dat belast is met de evaluatie en oriëntatie van mensen die seksuele misdrijven plegen, en moet in behandeling bij een psychotherapeut. Ook moet de priester "alle contact met minderjarigen vermijden, zowel in zijn privéleven als bij zijn beroepsbezigheden".

De man moet ten slotte 11.700 euro aan het slachtoffer en zijn ouders storten. (belga/eb)

http://hln.be/hln/nl/957/Belgi/article/detail/142824/2008/01/22/Pedopriester-Borremans-twee-jaar-in-de-cel.dhtml

EN NA 2 JAAR GAAT HIJ WEER VERDER...

23-01-2008, 00:03



Citaat door haatsmurf1:
haha melkisgoed is op dreef...



tfuuu vieze nederlander !!!


waar zie jij een nederlander in dit bericht?

23-01-2008, 00:32

Citaat door haatsmurf1:
belg/nederlder een pot nat

jullie zijn vieze mensen



je tante op een houtvlot zul je bedoelen, blauwe kloothommel.

23-01-2008, 00:37
tfoeeeeeeeee