Bekijk volle/desktop versie : Seks en drugs bij Marokkaanse rechters



22-01-2008, 04:54
Het jaar 2008 in Marokko begint met een nieuwe smet op het blazoen van de rechterlijke macht. Een als fatsoenlijk bekend staande rechter werd betrapt met vier kilo chira, een soort hasj. De afgelopen tijd is het land niet alleen in de ban van drugsschandalen rond rechters, maar ook van seksschandalen; met als meest opmerkelijke wel die rond de jonge Marokkaanse Rkia.

De Marokkaanse Rkia Abou Ali nam jarenlang seksbandjes op
van haar met vier rechters en een officier van justitie(zie foto via link)

De chira werd volgens de Marokkaanse autoriteiten in de stad Fez aangetroffen in de auto van de rechter. Marokko heeft verder geen details bekendgemaakt. Het is niet de eerste keer dat rechters in aanraking komen met justitie vanwege drugs. Wel dat een zuidelijke rechter tegen de lamp loopt. Tot nu toe waren alleen rechters uit het noorden in opspraak gekomen, onder meer vanwege hun vermoedelijke relaties met drugsbaronnen.

De Marokkaanse regering voert in het noorden vrijwel tevergeefs een campagne tegen de drugsbaronnen. Rechters blijken vaak te worden omgekocht door de onderwereld. Zoals de drugscrimineel 'Rammach', die lange tijd de dans wist te ontspringen omdat hij rechters veel geld toeschoof. Uiteindelijk kwam de zaak aan het licht en werd een aantal rechters ontslagen; Rammach verdween voor twintig jaar achter de tralies.

Videotapes
En dan zijn er nog de seksschandalen waarin de rechterlijke macht verwikkeld is. De bekendste zaak op dat gebied is die rond Rkia Abou Ali, een jonge vrouw uit de bergen van de Atlas. Ze nam jarenlang bandjes op van haar intieme momenten met vier rechters en een officier van justitie. Op de videobandjes zijn niet alleen de seksuele avonturen uitgebreid te zien, maar vertellen de vijf mannen ook gedetailleerd hun corruptieverhalen aan Rkia. Zij verspreidde de bandjes, onder meer aan de media.

Een van de rechters, die de meeste geheimen had verklapt, is inmiddels ontslagen. Hij zag Rkia wel zitten toen ze voor hem in de rechtbank verscheen op verdenking op prostitutie. Toen hij haar vroeg: "Beweer je dat je prostitutie bedrijft?", antwoordde ze: "Nee, maar ik zou het graag willen bedrijven als het met u is". Rkia werd vrijgesproken en stapte meteen in de auto van de rechter, die haar installeerde in zijn geheime appartement. Daar hebben ze drie jaar lang samengewoond. Gedurende die tijd heeft ze zijn betekenissen geregistreerd en hem in bed gefilmd.

In brieven aan de media vertelt Rkia dat ze het uit wraak deed. Zij en haar familie zouden veel geleden hebben onder onrechtvaardigheid van rechters en politie. Ze werden, aldus Rkia, vaak onterecht berecht en zij zelf werd gezien als een seksobject en vervolgens misbruikt. Rkia zit overigens ook vast. Onder meer op verdenking van prostitutie en betrokkenheid bij een moord. Naar verwachting wordt ze spoedig berecht.

Politie en marechaussee
De schandalen beperken zich niet alleen tot de rechterlijke macht in Marokko. Ook politie en marechaussee zouden zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan corruptie. De Marokkaanse koning heeft in het kader van de corruptiebestrijding al een aantal mensen uit zijn directe omgeving de laan uitgestuurd. Zo moest de directeur van veiligheid van koningshuis opstappen, evenals prominenten in marechaussee en de Marokkaanse inlichtingdienst. In zijn laatste troonrede zei de Marokkaanse koning dat het rechterlijke systeem grondig gewijzigd moet worden.

Bron:http://www.wereldomroep.nl/actua/regio/afrika/080104-marokko-rechters

22-01-2008, 05:47


nekschot, één voor één.

22-01-2008, 09:21
typisch; oud nieuws

22-01-2008, 09:37
ja ik krijg dit bericht elke week weer te lezen