Bekijk volle/desktop versie : Rome kan vuilniscrisis Napels niet aan



21-01-2008, 23:25
Het vuilnis blijft zich opstapelen in Napels. Het onvermogen van de regering in Rome om met oplossingen te komen wordt steeds duidelijker zichtbaar. Dat heeft de nieuwe Italiaanse Commissaris voor Vuilnis, oud-hoofdcommissaris Gianni de Gennaro, maandag gezegd.



De Senaat stemt woensdag waarschijnlijk over een motie van wantrouwen tegen minister van milieu Alfonso Pecoraro Scanio. Daarmee raakt premier Romano Prodi's kabinet, waar minister van justitie Clemente Mastella vorige week uitstapte vanwege een corruptieonderzoek, verder verzwakt. Mastella kondigde maandag aan dat zijn kleine partij UDEUR uit de regering stapt.

In de regio Campanië, waarin Napels zich bevindt, ligt zo'n 250.000 ton vuilnis. Dankzij de maatregelen van De Gennaro wordt nu dagelijks zo'n 6.000 ton opgehaald - maar er komt ook dagelijks 7.200 ton bij. Daarom zullen drie oude stortplaatsen heropend worden, en drie tijdelijke gecreëerd worden. "Over tien dagen kunnen we de dagelijkse hoeveelheid en een deel van de achterstand gaan verwerken", zei De Gennaro. Omwonenden blijven zich verzetten tegen het heropenen van oude, overvolle stortplaatsen en verwijten de overheid dat die de invloed van de maffia op de vuilverwerking niet kan verminderen.

Bron: http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_buitenland/article897913.ece/Rome_kan_vuilniscrisis_Napels_niet_aan

21-01-2008, 23:28


Heb het gezien vorige week op tv, je zal er maar wonen.

Vieze troep.

21-01-2008, 23:31
Zo smerig.. zag ook dat ze hun kinderen van school hielden?