Bekijk volle/desktop versie : Ahold versterkt zich met C1000-supers



21-01-2008, 21:42
,,Zij zullen op termijn worden omgebouwd totAH-winkels,’’ aldus een woordvoerster van Ahold. Schuitema zei gisterendat er ,,minder dan 75 winkels’’ worden doorverkocht aan Ahold, dat meldt het AD.

Tevensvoert het Nederlandse supermarktconcern gesprekken met CVC Capital. Hetis de bedoeling dat deze investeerder het belang van Ahold van 73procent in Schuitema overneemt. Als de deal met CVC en Ahold doorgaat,bezit CVC over niet al te lange tijd over ongeveer 368 tot 393 winkels.

Wat CVC met Schuitema gaat doen, is onbekend. De investeerderbezit in Spanje de winkelketen El Arbol. Of CVC de resterendeC1000-winkels gaat verbeteren blijft onduidelijk. ,,We zijn altijdbezig om onze winkels te verbeteren,’’ aldus een woordvoerster vanSchuitema. Of Schuitema een notering blijft behouden op de Amsterdamsebeurs blijft eveneens onduidelijk.

Het supermarktconcernSchuitema maakte afgelopen week bekend dat de winst in 2007 met ruim 10procent is gedaald tot 35,2 miljoen euro. Schuitema gaf toen verder aande prijzen in de C1000-winkels dit jaar verder te zullen verlagen inhet kader van de blijvend zware concurrentie op de levensmiddelenmarkt.

Albert Heijn wordt met de aankoop van de tientallenC1000-winkels nog sterker in Nederland. Deze marktleider opsupermarktgebied heeft al meer dan zevenhonderd wijkwinkels, een grootaantal AH XL-en (extra grote winkels) en AH to go-winkels opbijvoorbeeld de grote treinstations