Bekijk volle/desktop versie : Britse Sunday Times bevestigd nucleaire spionage tussen de VS en Israël en Turkije



21-01-2008, 14:48
Inmiddels is de Britse Sunday Times ook in het bezit gekomen van de documenten welke bevestigen dat de FBI nucleaire geheimen heeft gestolen van de VS voor Israël en Turkije, die ze vervolgens door verkochten aan Saudi-Arabië en Pakistan.

Enige tijd geleden benaderde "whistleblower" Sibel Edmonds de Times met documenten over zeer belangrijke communicatie gegevens tussen Amerikaanse officials en Israël en Turkije. Naderhand ontkende de FBI alle bestaan van deze gegevens.

Marc Grossman, voormalig VS Ambassadeur in Turkije, wordt genoemd als een van de Amerikaanse officials die de geheimen door verkocht aan derden.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article3137695.ece

21-01-2008, 14:50


turkije...(Ô_o) !?!?

21-01-2008, 14:52
Sibel Edmonds: 9/11=insidejob, drugshandel, nukehandel, Israël, ISI en neocons
Dit weekend publiceerde The Times het meest spectaculaire verhaal van de afgelopen vijf jaar. Een verhaal vertelt door een “insider”, iemand die weet waarover zij praat en jaren heeft gevochten om haar verhaal uberhaupt te mogen vertellen. Hoewel gebracht met de nodige censuur, gunt Sibel Edmonds, oud vertaalster Turks en Farsi in dienst van de FBI, ons een blik in de schaduwwereld van internationale inlichtingennetwerken, terroristenhandel, corruptie en infiltratie, nucleaire wapenhandel en drugshandel. Al jaren is „de zaak Edmonds“ onderwerp is van speculatie. Speculatie die met het stuk in The Times wordt onderbouwd. En prompt wordt duidelijk waarom Edmonds structureel de mond is gesnoerd: tot zeer hoog in de Bush-administratie wordt een gevaarlijk spel gespeeld met terroristen en atoombommen. En 9/11…

Het blijft verdacht: Sibel Edmonds, 911-whistleblower en oud-FBI-agente die in de pro-Bush, Israël, Irak-oorlog London Times een boekje opendoet over de schaduwregeringen die onze wereld bevolken. Al sinds 2002 probeert Edmonds te vertellen wat zij weet en al sinds haar ontslag bij de FBI wordt er meer dan gemiddelde moeite gedaan om haar het zwijgen op te leggen. Edmonds’ verhaal is groot, heel groot. Als vertaalster Turks en Farsi kreeg zij binnen de FBI de taak afgetapte gesprekken tussen verschillende hoogwaardigheidsbekleders, inlichtingenofficieren, medewerkers van het Pentagon, terroristen en diplomaten te vertalen. Wat zij in deze gesprekken hoorde verontrustte haar zo dat zij meedere keren bij haar bazen op de alarmbel drukte, en passeerde tot ongenoegen vaak haar directe superieuren om in het hogere echelon van de FBI verhaal te halen. Het klagen over dubbelspionage door een collega komt haar uiteindelijk op ontslag te staan.

Edmonds wordt door de FBI gesommeerd om haar mond te houden over wat zij weet. Zij wordt nog wel gehoord door de 9/11-onderzoekscommissie maar geen enkele van haar verklaringen voor de commissie (achter gesloten deuren) haalt het uiteindelijke 9/11-eindrapport. Tegen die tijd heeft Edmonds al zoveel zogenaamde „gagorders“ opgelegd gekregen dat zij tegen werkelijk niemand meer mag praten.

Toch stapt zij in 2008 naar The Times. Die wat zij te zeggen heeft publiceert.

De aanleiding tot het „openklappen“ van Edmonds zou een verhaal door dezelfde Times zijn over het mogelijk trainen van leden van het 9/11-kapersteam in Turkije op Turkse legerbasissen. Wat Edmonds toevoegt is meer dan verbazingwekkend.

De zaak Edmonds lijkt verband te houden met niets minder dan de Valerie Plame zaak. Plame’s werk als CIA-agente werd in opdracht van het Witte Huis in de Amerikaanse pers onthuld uit wraak voor van Plame’s echtgenoot kritiek op de „bewijslast“ tegen Saddam Hoesein’s Irak. Plame werkte op dat moment aan zaken die verband hielden met Turkije. Turkije speelt ook een sleutelrol in het verhaal van Edmonds. Zij beweert dat Turkije de spil is in internationale drugs, atoom en terroristenhandel.

Het land zou functioneren als onderhandelaar tussen de Pakistaanse inlichtingendienst ISI en de Verenigde Staten en als distributiekanaal voor allerlei illegale goederen. Waaronder conventionele en minder conventionele wapens.

Wapens en kennis van het bouwen van wapens die rechtsstreeks uit de Verenigde Staten afkomstig blijken. Waar Turkse, en vooral Israëlische lobbygroepen veel macht hebben.

Die macht gaat zo ver dat van infiltratie gesproken kan worden. Met de steeds verder verdwijnende grens tussen overheid en bedrijfsleven zitten veel hoge ambtenaren met een dubbele pet op hun functie. Met zowel loyaliteit aan de Amerikaanse unie als functies, lobbies, werkgroepen met en bij bedrijven. Of landen. Al veelvuldig zijn dit soort ambtenaren/lobbyisten gepakt voor het doorspelen van informatie naar, met name, Israël. Volgens Edmonds zijn dit geen gevallen op zich maar wordt er structureel staatsgeheimen naar „derden“ gelekt.

Hoewel paard en man niet worden genoemd in het stuk, blijkt het vrij eenvoudig de verantwoordelijken voor dit verraad vast te stellen. Larisa Alexandrovna (Huffington Post, Raw Story) komt ver. Met “usual suspects” als Richard Perl en Dough Feith bovenaan de lijst:

Eric Edelman
Marc Grossman
Larry Franklin
Dennis Hastert
Roy Blunt
Dan Burton
Bob Livingston
Stephen Solarz
Graham Fuller
David Makovsky
Alan Markovsky
Enver Yusuf
Sabri Sayari
Mehmet Eymur
Henry Kissinger (He is not shown in Sibel’s gallery, but I believe him to be on of the MIA photos)

And a few phrases for you folks to play around with (in no particular order):
Gray Wolves
Shanghai Cooperation Organization
RAND Corporation
PNAC
East Turkmenistan
Iran
Syria
Foreign Policy
King Faisal
ISI
Northrup Grumman
American Turkish Council
WINEP

Now start digging kids!!

21-01-2008, 14:53
En zeker niet de minste staatsgeheimen gingen richting Israël. Met name atoomkennis blijkt heel interessant. Hier komt het zogenaamde „Khan“ netwerk weer om de hoek kijken: de geschiedenis van de Pakistaanse atoomgeleerde Khan die even ging „shoppen“ in het westen. Met name Nederland heeft een belangrijke rol gespeeld bij de Pakistaanse „atoomkennis“. Khan werd geen strobreed in de weg gelegd om kennis voor een atoombom te krijgen en die later te verhandelen op de zwarte markt. Ook hier spelen inlichtingendiensten weer een dubieuze rol. En lijken er verbanden te bestaan tussen CIA, Mossad, ISI en de Turkse veiligheidsdiensten die innig een spel spelen met levensgevaarlijke inzet. Extremisten en de bom.

Edmonds is niet de eerste die zich over dergelijke operaties uitlaat. Whistleblower Dick Stoltz, agent verbonden het Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms speelde een belangrijke rol in “operatie Diamondback”, waarbij extremisten in de Verenigde Staten probeerden om onderdelen voor een atoombom te kopen. De operatie stopte na een aantal plotselinge arrestaties. Ook Stoltz probeerde verhaal te doen bij de 9/11-commissie, maar werd geweigerd.

De knuffelrelatie van westerse inlichtingendiensten met bijvoorbeeld de ISI wordt wederom duidelijk als de Pakistaanse Generaal Mahmoud Ahmad ook in het Khan-netwerk en atoomsmokkel opduikt. Ahmad zou opdracht hebben gegeven tot het uitbetalen van $100k aan Mohammed Atta en heeft dikke vrienden in Washington.

Het is de optelsom die Edmonds verhaal zo belangrijk maakt. Wat zij doet is een internationaal netwerk blootleggen, een pijplijn, van de gecorrumpeerde zio/neocons tot extremist in een poppieveld. Edmonds zelf kan serieus in de problemen komen met wat zij heeft losgelaten. De „gagorders“ zijn nogaltijd geldig, ongeacht de publicatie in een Britse krant. Waarom zij nu die stap neemt en waarom in een Ruppert Murdoch-krant? Misschien wil „iemand“ wel erg graag van de meest gestoorde neocons af. Wat wel vast staat, is dat de „zaak“ Sibel Edmonds, indien opgepikt, harder aan zal komen dan het NIE-rapport en wellicht eindelijk de laatste doodsschop zal zijn voor het psychopatische gedrag van een lange rij van Amerikaanse administraties.

Extra, via NUJIJ
De belangrijkste punten uit het Times artikel:

- Agenten van Turkse, Israëlische en Pakistaanse inlichtingendiensten bouwden met steun van hoge Amerikaanse regeringsfunctionarissen een infiltrantennetwerk op binnen het Pentagon, het State Department en Amerikaanse militaire en nucleaire installaties. Edmonds noemt met name het Los Alamos Nucleair laboratorium in New Mexico, dat verantwoordelijk is voor de controle van de Amerikaanse nucleaire wapenarsenaal.

- Buitenlandse diplomaten kregen van Amerikaanse regeringsfunctionarissen lijsten toegespeeld met potentiële ‘mollen’ die werkten op gevoelige plekken in het Pentagon. In die lijsten werden hun ‘zwakke plekken’ opgesomd, zoals financiële problemen en seksuele eigenaardigheden, verder stond er in wat voor functies ze precies bekleedden en tot welke informatie zij toegang hadden.

- Amerikaanse functionarissen werden omgekocht door vertegenwoordigers van buitenlandse veiligheidsdiensten en kwamen zo in het bezit van Amerikaanse nucleaire geheimen. Als ze de geheimen eenmaal hadden, verkochten ze die aan de hoogste bieder. Edmonds noemt in het interview een gesprek dat in 2000 werd afgeluisterd. Daarop is te horen dat iemand die nucleaire informatie heeft, die was gestolen van een luchtmachtbasis in Alabama zegt: ‘Wij hebben een pakje en dat gaan we verkopen voor 250.000 dollar.

- De nucleaire geheimen werden verkocht aan belangstellende Turken en Israëliërs, die de informatie op hun beurt weer doorverkochten naar Pakistan. De Turken functioneerden als tussenpersonen omdat de directe bemoeienis van ISI te veel de aandacht zou hebben getrokken. Het zwarte markt netwerk was opgezet door de Pakistaanse atoomgeleerde A.Q. Khan (die in ook Nederland atoomgeheimen bemachtigde en gebruikte om nucleaire wapens te ontwikkelen voor Pakistan). Khan verkocht de spullen weer door aan Noord-Korea, Libië en Iran. Zelfs El Quaida wordt in het artikel genoemd als koper.
Volgens Edmonds vonden er maandelijks verschillende transacties plaats. In de duizenden uren van heimelijke bandopnamen, hoorde zij naar haar zeggen harde bewijzen dat een bekende hogere ambtenaar van het State Department werd betaald door Turkse agenten in Washington.

- In Pakistan werd de operatie geleid door de chef van de inlichtingendienst ISI, generaal Mahmoud Ahmad. Mahmoud Ahmad verstuurde 100.000 dollar aan 9/11 kaper Mohammed Atta en medewerkers van AQ Kahn hadden ontmoetingen met Osama bin Laden in de ‘weken voor 9/11...om Al-Qaeda nucleaire apparaat te bespreken.

- Een aantal Turkse en Pakistaanse agenten, die na 9/11 door de FBI waren gearresteerd, voor ondervraging, zouden met hulp van een hoge functionaris van het Amerikaanse State Department het land hebben kunnen verlaten.

- Het netwerk is jarenlang in de gaten gehouden door een gemeenschappelijke Engels-Amerikaanse inlichtingenoperatie. Maar in plaats dat het werd opgerold of zelfs maar onderzocht verhinderden figuren binnen de Bush regering juist iedere keer een onderzoek, aldus Edmond, zelfs als er bewijzen werden overlegd van mollen die actief waren in het State Department, het Pentagon en in de kernwapen industrie. De personen die de geheimen verkochten werden in bescherming genomen, onder het mom van de bescherming van ‘bepaalde diplomatieke betrekkingen.

- De Amerikaanse regering is minstens vanaf 2001 op de hoogte van alle bovenstaande feiten.

21-01-2008, 14:54


Daniel Ellsberg: 'Sibel Edmonds zaak explosiever dan de Pentagon Papers'

Daniel Ellsberg, voormalig medewerker van het US State Department, die als klokkenluider in de jaren zeventig in de publiciteit kwam met de Pentagon Papers omtrent de Vietnam oorlog, stelt dat de affaire rondom Sibel Edmonds, die werkte als vertaler voor de FBI, vele malen erger is dan de Pentagon Papers destijds.

"Voor zover ik begrijp, van hetgeen Edmonds vertelt, is er een groot verschil met de Pentagon Papers, aangezien de zaak-Edmonds gaat over criminele activiteiten, en misdaden betreft welke impeachment mogelijk maken," zo stelt Ellsberg. "En al doel ik niet specifiek op de President, of Vice-President, zou het mij niets verbazen als deze direct hierin betrokken zijn. Maar ook andere mensen uit de regering en het congres dragen verantwoordelijkheid."

Ellsberg weet wat het inhoudt om klokkeluider te zijn. Zelf was hij bereid om een levenslange gevangenisstraf te krijgen voor het openbaar maken van 7,000 pagina's aan geheime documenten van het Amerikaanse department of defense, welke betrekking hadden op het manipuleren van feiten, en verkondigen van leugens, om het land te storten in een langdurige oorlog in Vietnam.

http://www.huffingtonpost.com/brad-friedman/exclusive-daniel-ellsber_b_74022.html

19-04-2009, 14:38
21-01-2008, 14:48

19-04-2009, 18:45
Ja, zo gaat het nou in de grote mensenwereld.