Bekijk volle/desktop versie : jongerenfeest resulteert in kater



12-01-2008, 17:54
Alcoholvrij jongerenfeest resulteert in kater

(Novum) - Een alcoholvrij feest voor jongeren in het Gelderse Duiven blijkt niet geslaagd. Volgens het horecahoofd van het centrum waar het feest vrijdag werd gehouden, werd op zo'n achthonderd bezoekers gehoopt. "Maar er kwamen maar ongeveer driehonderd jongeren opdagen."
De organisatie had alles uit de kast gehaald om het feest voor jongeren van 15 tot en met 19 jaar een succes te laten worden. Zo waren er optredens van 3FM-dj Giel Beelen, hiphopduo Lange Frans en Baas B en jumpgoeroes Jeckyll & Hyde. In plaats van bier en breezers werden alcoholvrije fruitcocktails gemixt.
\
Bezoekers moesten legitimatie laten zien en een blaastest afnemen. Alleen met een promillage van 0 mochten zij naar binnen. Een kaartje kostte vijf euro.

Het horecahoofd, zelf niet van de organisatie van het Cultureel Centrum Ons Genoegen, heeft er een hard hoofd in dat nog eens een dergelijk feest wordt georganiseerd in Duiven. "Het is niet echt goedkoop om zoiets op poten te zetten. En de opkomst was echt een flop. Kennelijk willen jongeren alleen naar feesten waar ook alcohol is." De organisatie zelf was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

Eerdere alcoholvrije feesten onder de naam Fris, sinds vorig jaar georganiseerd in onder meer Amsterdam en Haarlem, waren volgens de organisatie daarvan wel een succes. Die feesten waren echter gericht op jongere tieners dan het feest van vrijdag
bron