Bekijk volle/desktop versie : Wie wil weg uit ned,vanwege zijn geloofPagina's : [1] 2

31-08-2002, 16:26
assalamo alaikom

zijn er mensen die weg zouden willen gaan uit ned,om bijv naar een isl land te gaan om daar te gaan studeren.of gewoon om daar te leven.
of weg gaan om je kinderen beter op tevoeden(als je kijkt hoe moeilijk het is om je kind in ned op te voeden)of voor een andere reden.

zijn er mensen die gaan studeren in een islamitische land.bijv saudi arabie,of een ander land??

ws
shirihane

31-08-2002, 16:37


salaam,
Ik ben op dit moment in Birmingham (bij de dawra) en je zou eens moeten zien hoe het er hier uitziet. MASHA Allah. (bijna)Alle vrouwen in nikaab alle broeders hebben baarden en ze gaan met een manier met elkaar om waar wij in nederland alleen maar van kunnen dromen. Tegen elke moslims ze ik dat ze beter plannen kunnen maken om uit het land van de Fitna te vluchten en je leven opte offeren voor allah d.m.v. aanbidding.

P.s. IK adviseer het iedereen die de mogelijkheid heeft om naar birmingham te komen (ooit).
salaam

31-08-2002, 16:45
assalamo alaikom

vertel eens wat meer over die dawrah.en die mensen die er komen wonen die daar,of komen ze van overal vandaan.

ws
shirihane

31-08-2002, 16:49
salaam,

Walahi de mensen hier komen van heel europa. Je kan het zo gek niet bedenken en ze komen er vandaan. ER zijn trouwens ook veel jamaicanan en afrikenenvooral somaliers.
mohiem meer als ik terug ben insha Allah
salaam

31-08-2002, 16:58


Ja ik zou denk ik wel ooit weg willen uit Nederland, maar de vraag is waarheen. Er zijn geen echte islamitische landen meer tegenwoordig. In elk zogenaamd islamitsch land wordt de bevolking onderdrukt of zelfs vermoord. Het zijn bijna allemaal dictaturen waar de bevolking weinig te vertellen heeft. Maar als er ooit insallah weer een islamitische staat ergens komt dan ga ik daar denk ik naartoe, insallah.

31-08-2002, 17:03
Alaikum salaam FarD

Maar als er ooit insallah ergens op deze aarde weer een islamitische staat opbloeit, dan neem je je familie toch gewoon mee daarna toe??? Als ze het zelfs ook willen natuurlijk!!!!

Alaikum salaam

31-08-2002, 17:23
Ja ik begrijp wat je bedoelt maar ook in een islamitsch land wonen niet moslims dus die kan je ook de juiste weg wijzen. Maar inderdaad er moeten ook moslims zoals jij zijn die de islam hier uitdragen zodat anderen met een gerust hard naar een islamitsch land kunnen Nee het blijft het beste als Nederland die ene unieke islamitsche staat wordt insallah maar dat blijft waarschijnlijk een utopie.

31-08-2002, 20:54
Ik mis hier wel de stem van de Muadhdhin. Voor de rest kun je in Nederland leven hoe je zelf wil, dus ......
Er zijn hier Moskeeen en genoeg islamitische organisaties.

01-09-2002, 00:12
ja, dat is mijn droom. Ooit naar een islamitische staat, op dit moment is er maar een plaats waar je de soenah in zijn zuiverheid kan praktizeren en dat is MADINAH AL MUNAWARAH. Een stad die voor 95% de shariah toepast en de mensen zijn toppie.

Alleen één ding is jammer, je komt er niet meer in. de grenzen zijn closed voor ons.

Maar er kan daar wel gestudeerd worden, maar ja ook weer een kleine kans om daar te komen. Want ik hoorde dat er jaarlijks honderdduizenden aanvragen binnen komen daar.

Maar één ding is zeker, de mooiste stad op deze wereld en onze volgende vrienden zitten daar:

http://www.islamway.com/arabic/images/quran/abmuhsen/008.ram

http://www.islamway.com/arabic/images/quran/thubaity/073.ram

http://www.islamway.com/arabic/images/quran/johany/012.ram

http://www.islamway.com/arabic/images/quran/hudhaifi/003.ram

http://www.islamway.com/arabic/images/quran/budair/082.ram

http://212.187.75.197/al-islaam/al-islaam/audiovideo/qoran/verschillend/ThaHa.ram

Als ik iemand nog weet waar je visums kan krijgen voor medinah, geef dat even door, dan ben ik weg.

01-09-2002, 21:05
assalamo alaikom ,

weet iemand misschien hoe je je kan aanmelden bij een islamitische universiteit.en dan bedoel ik hoe kom je aan die formulieren,om je te laten inschrijven.

bijv in mekka,medina,of een ander islamitische land

en ja umair.dat is nou juist zo zonde dat die grenzen op slot zitten,je kunt nergens naar toe,maar om hier in ned te blijven wil ik ook niet.dan maar gaan studeren in een isl land,en dan zie ik wel weer.

ws
shirihane

01-09-2002, 21:19
In een Islamitisch land wonen....zou makkelijk zijn....
maar om daarvoor mijn familie achter te laten.....ehh...neee!

Zie het als een uitdaging....ongeacht alle "hindernissen"....proberen zo goed als mogelijk is te leven volgens de regels!!!

Bigga kiss,
Ali

01-09-2002, 23:58
Salaam oe aleikoem,

shrisane, de mogelijkheden voor jou is om je in medinah of damascus in te schrijven. In mekka(universiteit van oem al qura) is het bijna onmogelijk om te komen, daar moet je echt een hoog nivo voor hebben. Het adres van medinah is http://www.iu.edu.sa.
Voor medinah word per land een aantal mensen geselecteerd van diegene die een aanvraag hebben ingediend. Laten we zeggen voor nederland waren er vorig jaar 150 aanvragen ingediend, daar zijn er maar vijf van aangenomen dit jaar.

Syrie is voor man en vrouw wat makkelijker. je gaat er heen in de laatste week van augustus, je schrijft je in op die school en een week later zit je al in de schoolbanken. Het blijkt een goede universiteit te zijn, met een beurs en een woning wat je van ze krijgt. Voor madinah is de kans 1 op de 30 dat je word aangenomen, voor damascus is dat 1 op de 1 en mekka 1 op de 1000.

Op het adres http://www.iu.edu.sa vind je ook aanvraagformulieren. Madinah is een aanrander, perfect om te leven als moslim zijnde en een hele mooie universiteit. Goede beurs, appartement en eten.

02-09-2002, 00:24


Salaamu alaikum wa rahmatullah wa baraktuh,

Beste broeder Umair,

Dank voor je info. Ik heb ook gelezen dat er een zekere leeftijdgrens aan zo'n inschrijving verbonden is. Weet jij hier misschien meer van?

Heb je eventueel ook een internetadres van de Uni in Damascus?

Wa salaam,

Een broeder in de Islam

02-09-2002, 00:48
Salaam oe aleikoem,

Al amin, de leeftijdsgrens in medina ligt op 25 of 26.

Syrie heeft naar mijn mening geen internet adres. Daar is het een kwestie van als je wil, dan ga je gewoon en schrijf je je in. Alleen eerlijk gezegd die universiteit daar is goed, alleen de stad damascus is net als amsterdam. Veel schaarsgeklede vrouwen, veel barbie poppen en zo. Veel drank die er verkocht word en ga maar verder.

Voor een praktizerende broeder of zuster is medinah qua alles het beste.
Daar kan je goed aan jezelf werken.

02-09-2002, 07:57
assalamo alaikom,

djazaka allaho gairan umair,voor de informatie.hopen dat ik nu die ene wordt van 1 op de 1000 insha allah.waar een wil is ,is een weg. al denk ik dat ik kan gaan dromen om daar aangenomen te worden.

en nee marokko is mijn laatste optie,dan heb ik het gevoel dat ik beter in ned kan blijven,als ik kijk hoe het kwa geloof met mij gaat tijdens de vakanties daar.heel misschien tanger,maar dan toch als laatste optie.

en umair,wat betreft je niveau.heb je daar ook informatie over.en dan bedoel ik stel je kan arabisch schrijven en lezen,maar op een laag pitje,heb je dan wel enige kans....

ik ken een ned meisje dat ook gaat studeren (denk mekka)met haar man.ik zal haar bellen,voor meer informatie,en als het degelijk zo is dat er ook kans voor ons is,zal ik dat met jullie delen insha allah.

ws
shirihane

Pagina's : [1] 2