Bekijk volle/desktop versie : Echt mooi: Photoshop-vrij boek toont echte schoonheid vrouwen



09-01-2008, 16:16

Citaat:


Photoshop-vrij boek toont echte schoonheid vrouwen

„We willen laten zien dat echte schoonheid te maken heeft met innerlijke kracht." De Friezinnen Wieke de Haan en Elske Riemersma maakten het boek ’Echt Mooi’ om tegenwicht te bieden aan wat zij ’de obsessie voor het uiterlijk’ noemen.

„Overal wordt je met de uiterlijke vrouw geconfronteerd. Zelfs kattenvoer wordt door een sensuele dame op hoge hakken en een kort rokje aangeprezen. Wij wilden met dit boek eens aandacht schenken aan het innerlijk van vrouwen. "

Minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), die zich in zijn emancipatienota uitsprak tegen ’de seksualisering van de samenleving waarbij vrouwen als lustobject worden geportreteerd’, zal het eerste exemplaar van het boek vandaag in ontvangst nemen. De stereotype vrouwbeelden zijn volgens de nota van Plasterk „zorgelijk".

Wieke de Haan heeft voor ’[url=http://www.bornmeer.nl/Echtmooi.html]Echt mooi[/url]’ zeventien vrouwen van verschillende leeftijden geïnterviewd over de dood en het leven, het glazen plafond en vooral over gelukkig zijn met jezelf. Onder de geïnterviewden, allen Friezinnen, bevinden zich Tweede Kamerlid Lutz Jacobi, milieukunstenaar Brecht Schaafsma en het piepjonge, wereldberoemde fotomodel Doutzen Kroes.

Elske Riemersma fotografeerde de vrouwen. Zonder visagie, zonder kunstgrepen, zonder Photoshop. „Dat was soms nog best lastig," vertelt De Haan. ,,Sommige vrouwen schrokken er wel van dat ze helemaal naturel op de foto moesten. Maar dit boek gaat juist over trots zijn op je eigenheid."

[url=http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article888184.ece/Photoshop-vrij_boek_toont_echte_schoonheid_vrouwen]Bron[/url]

Eindelijk mensen die begrijpen dat wat echt is, ook mooi kan zijn.