Beste zuster(s),
Ik heb voor jullie een hele makelijke cake en de ingredienten heb je altijd in huis. Toen ik deze recept eerste keer ging gebruiken had ik geen vertrouwen, ik dacht 2 eieren dat is niet veel, maar het is gelijkt hamdoelillah gelukt.
75 ml olie
150 ml melk of magere kwark, zelf gebruik ik altijd melk.
300 g suiker
1 zakje vanillesuiker of geraspte citroen
2 eieren
1 zakje bakpoeder
300 g meel
alles mixen en als laatste de meel.
Zelf doe ik deze in een ronde bakvorm van 24 cm.
tempratuur heb gasoven 5-6
45 minuten in de oven, dan kijken met een prikker of die gaar is, prikker in de midden van de cake prikken en als die droog uit komt is ie klaar, anders even terug in de oven.
Tips voor dames die voor de eerste keer cake maken of altijd bij hun mislukt:
-De melk/kwark en eieren op kamertempratuur, dus niet van de koelkast gelijk gebruiken, bv melk lauw, eieren zelf doe ik ze niet in de koelkast.
-En de oven pas naar 30 minuten openen als je niet kan wachten, anders zakt de cake.
-Ik gebruik altijd bakpapier voor de bodem van de cake vorm/blik, dan plakt de cake niet.
-Je kan op de bodem van de cake vorm appel/peer of perzik schijfjes of ananas heel opleggen, dan de mix op doen, wel eerst bakpapier, anders plakt het. Alles die klaar is, gelijk uit de vorm halen en de bakpapier uithalen. En smeren met perzikjam, eerst opwarmen en rustig laten afkoelen.
-De cake is lekker als je die een dag van te voren maakt.
Nouw dame's laat het me weten, wat het geworden is.
VEEL BAKPLEZIER.