Bekijk volle/desktop versie : Hulp voor gestrande Nederlanders in Teheran



07-01-2008, 22:40
Hulp voor gestrande Nederlanders in Teheran

Bron

07-01-2008 | Door: NOVUM

(Novum) - Tientallen Nederlanders hebben twee dagen vastgezeten op een luchthaven bij de Iraanse hoofdstad Teheran. Door zware sneeuwbuien zijn vluchten geannuleerd. Medewerkers van de Nederlandse ambassade zijn maandagavond op weg naar de luchthaven om de reizigers op te halen. Het gaat om een groep van zo'n 35 studenten en tien tot twintig andere reizigers, meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Rosetta Reizen uit Nijmegen, waar een deel van de reizigers bij heeft geboekt, laat maandagavond weten dat de reizigers in e-mails gewag maken van barre omstandigheden. Directeur Benno Hagenbeek zegt dat in de berichten staat dat het op de luchthaven koud is, dat eten ontbreekt en dat er een gebrek is aan sanitaire voorzieningen. Ook zouden de Nederlanders nauwelijks informatie krijgen.
Hagenbeek zegt maandag met de Nederlandse ambassade in Teheran te hebben gebeld. Volgens Hagenbeek is nu een bus op weg naar de luchthaven om de Nederlanders over te brengen naar de residentie van de ambassadeur. Buitenlandse Zaken bevestigt dat de ambassade de reizigers wil ophalen en accommodatie voor ze wil regelen. Dat wordt nog moeilijk omdat veel hotels in Teheran vol zitten.
Het gaat om een luchthaven op zo'n dertig kilometer van Teheran, zegt de woordvoerder van Buitenlandse Zaken. "Het is eigenlijk een terminal, met beperkte voorzieningen." De Nederlanders konden het vliegveld niet verlaten omdat ze al door de gate waren en hun visum verlopen was. De Nederlandse ambassade heeft nu voor de groep een 48-uursvisum geregeld.

De Nederlanders zouden zondag om 01.30 uur Nederlandse tijd vliegen maar hun vlucht ging niet door. Ze hebben volgens Buitenlandse Zaken een vlucht via Iran Air geboekt en die vliegen nog niet naar Nederland. KLM zou al wel vliegen. In Iran zijn al 21 doden gevallen door de hevige sneeuwbuien.

07-01-2008, 22:42


Ging Lanter naar een all-inn resort in Iran

07-01-2008, 22:43

Citaat door Bada_Bing:
Ging Lanter naar een all-inn resort in Iran

Ja hij ging skiën in Iran zei hij...

07-01-2008, 22:45

Citaat door Kloosjak:
Ja hij ging skiën in Iran zei hij...


Een neger die de berg afsjeest, lijkt mij een grappig gezicht

07-01-2008, 22:46



Citaat door Bada_Bing:
Een neger die de berg afsjeest, lijkt mij een grappig gezicht

super..