Bekijk volle/desktop versie : Het Paradijs



04-01-2008, 15:35
Als we ons afvragen wat ons voornaamste doel is in dit wereldse leven, dan zullen velen van ons als antwoord: gelukkigheid in het wereldse leven. Daar is waar iedereen (of de meesten van ons) naar streeft, we zitten op school, om later een goede baan te krijgen, om geld te verdienen, om gelukkig te zijn... Maar laten we niet vergeten dat dat niet alles is, en dat er veel meer van ons wordt verwacht. Alles in dit wereldse leven vergaat.

Een mooi voorbeeld waar we veel van kunnen leren is dat van de kameel van de Profeet . Zij heette AL-Qaswaae, en stond bekend als het snelste rijdier temidden van de rijdieren van de sahaba. Niemand van de sahaba twijfelde er ooit over om de kameel van de Profeet in te halen. Op een dag kwam er een oude man met een ezeltje, en die haalde met alle gemak al-Qaswaae in... De Profeet zei hierop: "Allah heeft vastgesteld dat er niets in deze wereldse leven zal rijzen, of ooit zal het weer dalen." Dit geldt voor alles, na gezondheid komt ziekte, na rijkdom komt armoede, na een leuk uitje, ben je moe en na het leven komt de dood...

Gelukkigheid in het wereldse leven is dus niet volmaakt, je hebt eigenlijk geen garantie en er volgt vaak iets negatiefs...In het paradijs zal het insha Allah anders zijn, daar heb je andere maatstaven, andere soorten blijdschap en gelukkigheid, en waaronder dat daar wel geldt, dat dat je uiteindelijke doel is, en dat het eeuwig zal zijn. Laten we eens wat dichterbij gaan...laten we ons eens oorstellen hoe het paradijs eruit zal zien. Hoe ziet die plek er nou uit, waar we zo hard voor werken en waar we zo erg naar streven?? De Profeet heeft ons een aantal beschrijvingen gegeven, waar we veel uit kunnen halen...in ieder geval genoeg om ons leven ervoor op te offeren.

Stel je eens voor....

Het einde van de dag des oordeels is nabij...alles is geweest, iedereen weet wat zijn eindbestemming zal zijn, voor de moslims, de godsvrezende mensen op het aardse leven, is het zwaarste voorbij, hen staat een eeuwig leven vol verassingen te wachten. Zij zijn ook voorbij de siraat, dit is de 'brug' die boven het hellevuur loopt. Volgens een overlevering van de Profeet is deze zo hun als een haartje, en zo scherp als een zwaard, en het ligt aan je daden hoe snel je eroverheen komt!! De Profeet zegt dat er mensen zijn die in een fractie van een seconde erover heen zijn, de ander doet er wat langer over, ook zijn er die er kruipend overheen komen.....Zorg ervoor dat je ook deze siraat zo snel mogelijk voorbij bent, zorg er dus voor dat je altijd godsvrezend bent, dat je altijd gehoorzaam bent, en Allah (subhana wa ta'ala) zal Zijn hulp aan jou schenken. Goed, je bent de siraat voorbij, aan deze kant staan alleen maar moslims, iedereen die het wereldse leven goed heeft doorgebracht, we staan allemaal voor de poorten van het paradijs, maar...ze zijn gesloten!!

We gaan op zoek naar degene die de poorten voor ons zal openen, alle profeten zeggen dat ze daar niet voor bestemd zijn. Dan... komt de Profeet Mohammad hij loopt naar de poort, en klopt daarop...de engel die binnen staat, die de taak heeft deze poort te bewaken, vraagt: "Wie is daar?" De Profeet antwoordt: "Ik ben het, Mohammad ibn 3abdillah!", waarop de engel antwoordt: "Welkom Mohammad! Allah heeft mij verboden deze poort te voor iedereen te openen, behalve voor jou!" De Profeet vertelt ons dat deze poort een breedte heeft even groot als de afstand van Mekka tot Shaam (Syrie), en ondanks deze breedte, zal het erg druk worden voor deze poorten, tenslotte willen alle moslims zo snel mogelijk binnen zijn..Ook dat wordt bepaald door je daden....zullen wij tot diegenen behoren die samen met de Profeet het paradijs binnengaan..of....zij die al laatste binnentreden Doen wij wel hard genoeg ons best om het paradijs als eersten naar binnen te gaan, of kan het ons allemaal niet zoveel schelen??

Is dat niet nog een goede reden om nog meer en meer je best te doen in dit leven? De Profeet zei: "Er is een groep die het paradijs binnengaat, en hun gezichten zijn als de volle maan in een donkere nacht (van blijdschap), de groep die daarna komt, is als het licht van een planeet, en die daarna komt..." en het wordt steeds minder. Natuurlijk is je blijdschap niet te beschrijven als je als eerste, samen met onze Profeet het paradijs binnentreedt!! Wie zal dat niet willen??Ik wil dat....jij wilt dat..iedereen!! Maar werken we er wel hard genoeg voor?? Hopelijk zal deze les ons meer moed geven, en meer kracht om ons nog meer naar onze schepper te richten....

Dat was de binnenkomst, in het paradijs. De Profeet gaat door met het beschrijven: "De kammen zijn van goud...parfum zijn muskus geuren...en veranderen voortdurend." Stel je voor..als slechts een kam van goud zal zijn...waar zal de rest uit bestaan?? De Profeet gaat verder: "De bewoners van het paradijs, zijn constant bezig met tasbee7, het is een instinctief iets, zoals jullie nu ademen" Je zou je afvragen..je bent in het paradijs gekomen omdat je hier, in dit leven, hard hebt gewerkt, en Allah (subhana wa ta'ala) hebt aanbeden..moet dat in het paradijs ook?? Moeten we daar ook tasbee7 doen? Nee, maar in het paradijs is alles zo prachtig, dat je niet anders kan, dan Allah (subhana wa ta'ala) gedenken voor al deze schoonheden, net als hier, in dit leven, als je een mooi uitzicht ziet, roep je meteen : "Subhaaana Allah". Daarmee kun je het vergelijken. Maar in het paradijs veranderd alles constant, het wordt steeds mooier en mooier, waardoor je nog meer Allah (subhana wa ta'ala) gaat gedenken.... Aan de poorten van het paradijs roept Allah (subhana wa ta'ala) naar ons, en hij zegt woorden, die je alle moeite en verdriet van het aardse leven doen vergeten..Hij zegt: "O bewoners van het paradijs! Jullie zijn nu gezond, en zullen nooit meer ziek worden, jullie zijn jong, en zullen nooit meer oud worden, jullie zijn levend, en zullen nooit sterven, jullie zijn gelukkig en zullen nooit verdriet meemaken!" Hoe zou jij je voelen als Allah (subhana wa ta'ala) dit tegen jou zou zeggen..Het maakt allemaal niet meer uit, je hebt eeuwige garantie, je hebt bereikt wat je wilt, je hebt echte geluk en blijdschap bereikt! Deze woorden alleen, zijn meer dan alles van jou waard wat je in dit leven doet... Hoe kunnen mensen nog hun gebeden nalaten, in ruil voor al dit moois?? Hoe kun je nog bewust ervoor keizen zonden te begaan als je al deze dingen hebt gehoord??

Maar er is meer:

De Profeet Mousa ('alaihi asalaam) vroeg aan Allah (subhana wa ta'ala) : "O Allah, wie heeft de laagte gradatie in het paradijs?" Allah (subhana wa ta'ala) zei: "Degene die de laagste gradatie heeft, is diegene die het laatste uit het vuur komt. Elke keer als hij eruit probeert te komen, wordt hij weer teruggetrokken, hij probeert het weer, en hij wordt teruggetrokken, de derde keer komt hij eruit. Als hij eruit is zegt hij: Alhamdolillah, voor degene die mij van jou heeft gered. Daarna zeg ik tegen hem: "O mijn dienaar, ga mijn paradijs binnen. Wil jij een bezit zo groot als de machtigste koning op aarde? Je krijgt net zoveel als de machtigste koning, en dat nog een keer, en nog een keer en nog een keer, en nog een keer, en nog een keer (5x), en daarbij krijg je alles wat je hart begeert." Yaa Subhana Allah, dit is degene die het laagst staat in het paradijs, hoe zal het zijn met diegene die het hoogst staat Zo groot is de barmhartigheid van Allah (subhana wa ta'ala) !! De Profeet zei ook: "Hij met de laagste gradatie heeft een bezit, die zo groot is, dat hij er meer dan 1000 jaar ervoor nodig heeft om het helemaal te bezichtigen, hij met de hoogste gradatie, bezichtigt Allah (subhana wa ta'ala) dag en nacht." Masha Allah, dag en nacht, wat zou je nog meer willen, als je constant naar een schoonheid zit te kijken!!! En 1000 jaar, stel je voor...paleizen, rivieren, dieren, bossen, voetbalvelden (als je ervan houdt...) etc..etc...allemaal voor jou!!

De sahaba vroegen eens aan de Profeet : "Beschrijf de gebouwen van het paradijs voor ons, o Profeet van Allah." De Profeet antwoordde: "Een baksteen van goud en een baksteen van zilver, het cement is van musk, en de kiezelsteentjes zijn parels... " Stel je de geur van het paradijs eens voor...alleen het cement is al van musk...en de gebouwen...subhaana Allah... Maar de hadeeth is nog niet af...het mooiste is: "...en het plafond is de troon van de Barmhartige..." Masha Allah...dus boven al datgene, heb je nog altijd Allah (subhana wa ta'ala) naast je...wat wensen wij nog meer? Hoe kun je het nog maken jou verplichtingen niet na te komen??!!

De volgende overlevering zou je ook aan het denken moeten zetten:

"Een afmeting van een boog in het paradijs is beter dan de wereld en wat erbij hoort." De afmeting van een boog, komt ongeveer overeen met 1 meter...dus een meter, is beter dan al het goede wat we hier op aarde hebben gezien?? Alle blijdschap, alle feesten, etc... 1 vierkante meter uit het paradijs, overwint het?? En dan nog te bedenken, dat je nooit dat kleine stukje zult krijgen...maar meer.. .veel meer!!

De vrouwen in het paradijs
De Profeet zei: "Als een van nour al3ayn (Letterlijk: Licht van het Oog) een puntje van haar vinger naar buiten zou steken, lichten de hemelen en aarde daarvan op, zonder de zon en de maan." Allah (subhana wa ta'ala) zegt in Surah 55 : Ayah 30:

"Voorwaar, Wij hebben dezen tot een wonderlijke schepping gemaakt, Wij maakten haar maagden, Beminnelijk, van gelijke leeftijd."

De Profeet zei: "Als een vrouw haar paleis binnenkomt, en tegen haar man praat, zal hij het hele paradijs vergeten..." Dus al die zaken die hebben opgenoemd...vergeet hij...in een paar seconden...door zijn eigen vrouw....??

04-01-2008, 15:35


In de tijd van de sahaba kwam het eens voor dat als een briesje langs kwam, een metgezel zei dat hij daarin de geur van het paradijs rook.... Aan het begin van een slag rook ieder de geur van het paradijs op bepaalde plaatsen, als men na het gevecht naar ze op zoek ging...lagen de martelaren precies daar waar ze geur van het paradijs voordat de slag begon roken....Subhna Allah, de Profeet zegt: "De geur van het paradijs is te ruiken van een afstand van een reis van 500 jaar!" Dus de metgezellen stonden zo dicht bij het paradijs....en wij... staan wij verder dan een reis van 500 jaar van het paradijs.....

Er is nog een punt: Adam werd toen hij geschapen werd in het paradijs gezet, velen van ons denken dat dat zijn huis en eeuwige verblijfplaats was, maar let op de volgende aya, voordat Allah (subhana wa ta'ala) Adam schiep:

"En toen uw Heer tot de engelen zeide: "Ik wil een stedehouder op aarde plaatsen" (Surah 2 : Ayah 30)

Dus het paradijs was zijn eerste thuis, het is alsof Allah (subhana wa ta'ala) tegen ons wil zeggen, dat is waar jullie vandaan komen, dus zorg ervoor dat je daar terugkomt!! Je kunt het vergelijken met het verlangen naar je vaderland, hier in het wereldse leven...zo moeten wij ook verlangen naar het paradijs...

Tenslotte nog een mooi moment:

Allah (subhana wa ta'ala) zal de mensen van het paradijs bij zich roepen, en zegt: "O mijn dienaren, ik wil dat jullie mij komen bezoeken!" Dan komt iedereen rond de troon van Allah (subhana wa ta'ala) zitten. Allah (subhana wa ta'ala) zegt: "Vrede zij met jullie allen." Zij antwoorden: "O Allah, u bent de vrede, en de vrede komt van u, geprezen zij u, de meest bramhartige en vrijgevige." Allah (subhana wa ta'ala) zegt: "Wens iets." Zij antwoorden: "Wij wensen slechts het aanschouwen van uw gezicht..." Allah (subhana wa ta'ala) benaderd iedereen persoonlijk en zegt: "O mijn dienaar, ik ben tevreden over jou, ben jij ook tevreden over mij? Herinner je je die zonde, en die zonde, en die zonde...?" De dienaar: "Maar Allah, u had mij toch vergeven?" Allah (subhana wa ta'ala) zegt dan: "Zeer zeker, met mijn vergeving heb je jou status in het paradijs bereikt. Wens maar mijn dienaar!" De dienaar begint op te noemen: "Ik wil dat, en dat, en ook nog dat mijn Heer...en dat en dat..." Totdat de dienaar niks meer weet..dan zegt Allah (subhana wa ta'ala): "Ben je dat en dat en dat niet vergeten" Subhaana Allah...Hoe Barmhartig is onze heer Zouden wij al dit goede van ons willen laten gaan..voor een kort leven, wat wij hier doorbrengen.

04-01-2008, 16:21
zo massalah,

04-01-2008, 16:23
Wist je dat....?

Wist je dat in het Paradijs iedereen 60 cubits (30.6m) lang zal zijn?

Wist je dat in het Paradijs iedereen 33 jaar zal zijn en niet zullen verouderen?

Wist je dat in het Paradijs tenten zullen zijn van 30 mijl tot 60 mijl hoog?

Wist je dat in het Paradijs vliegende paarden zullen zijn?

Wist je dat in het Paradijs mensen zullen zijn met vleugels?

Wist je dat je makkelijk voor jezelf huizen kan bouwen in het paradijs? (12 rakaat salaah)

Wist je dat je makkelijk voor jezelf dadelpalmen kan laten planten in het paradijs? (soebhaan Allaahil ‘Aziemi wa bi hamdih)

Wist je dat de mensen van het Paradijs Allah zullen zien?

Wist je dat een man samen met zijn vrouw het paradijs zal binnen treden?

Wist je dat de vrouw met haar laatste man zal zijn in het Paradijs?

Wist je dat iedereen met een imaan ter groote van die van een graankorrel (Mosterd zaadje) ooit het paradijs zal binnentreden?


Wist je dan een persoon zijn ouders tot de hoogste rangen van het paradijs kan brengen met gebeden?

Wist je dat het Paradijs onder de voeten van je moeder ligt?

Als je vraagt naar haar grond en haar aarde: dan bestaat dit uit muskus en saffraan.

Als je vraagt naar haar plafond: dan is dit de Troon van de Meest Barmhartige.

Als je vraagt naar haar voeging: dan bestaat dit uit welriekende muskus.

Als je vraagt naar haar kiezelstenen: dan zijn dit parels en diamanten.

Als je vraagt naar haar bouwwerk: dan bestaat dit uit stenen van goud en zilver niet uit sprokkelhout en hardhout.

Als je vraagt naar haar bomen: er is geen boom of zijn stam bestaat uit goud.

Als je vraagt naar haar vruchten: het lijken wel kruiken, zachter dan boter en zoeter dan honing.

Als je vraagt naar haar bladeren: daaruit komen de beste gewaden voort.

Als je vraagt naar haar rivieren: haar rivieren zijn van melk die niet van smaak verandert en ook zijn er rivieren van wijn die een genot zijn voor hen die ervan drinken en rivieren van gezuiverde honing.

Als je vraagt naar het voedsel van haar inwoners: dit bestaat uit vruchten waaruit zij kunnen kiezen en gevogelte waar zij van houden.

Als je vraagt naar de drank van haar inwoners: dit komt uit de bronnen Tasniem, Zandjabiel en Kaafoer.

Als je vraagt naar het servies van haar inwoners: dan is dit gemaakt van doorzichtig goud en zilver.

Als je vraagt naar de breedte van haar poorten: de afstand tussen haar twee panelen is gelijk aan een loopafstand van veertig jaar en er zal een dag komen dat het zeer druk zal zijn aan haar poorten.

Als je vraagt naar hoe de wind met haar takken speelt: het geluid ervan is aanlokkelijk voor hen die dit aanhoren.

Als je vraagt naar haar schaduw: er is daar een boom waarvan de schaduw een afstand beslaat die door een ruiter in volle galop nog niet wordt afgelegd in honderd jaar.

Als je vraagt naar haar tenten: dan zijn deze uitgehouwen parels waarvan de lengte gelijk is aan zestig mijl.

Als je vraagt naar haar paleizen en kastelen: dan bestaan deze uit opeengestapelde kamers, waaronder rivieren stromen.

Als je vraagt naar haar hoogte: kijk dan naar de uiterste sterren die je met het oog bijna niet kunt waarnemen.

Als je vraagt naar de kleding van haar inwoners: dit is van zijde en goud.

Als je vraagt naar haar bekleding: dan is de binnenkant gemaakt van brokaat die verspreid ligt over plaatsen die verhoogd zijn.

Als je vraagt naar haar ligbedden: dit zijn bedden die overdekt zijn met aaneengesloten draperieën. Het zijn draperieën die bewerkt zijn met gouden knopen.

Als je vraagt naar de leeftijd van haar inwoners: zij zijn allen drieëndertig jaar oud en naar het evenbeeld van Adam, de vader van alle mensen, vrede zij met hem.

Als je vraagt naar de gezichten van haar inwoners en hun schoonheid: die zijn zo mooi als de maan.

Als je vraagt naar datgene wat haar inwoners te horen krijgen: dit bestaat uit het gezang van de ‘Hor al-cAyn’ waarmee zij zijn gehuwd. Nog beter dan dit zijn de stemmen van de engelen en de profeten. En nog beter dan dit allemaal is de toespraak van Allah.

Als je vraagt naar het vervoer van haar inwoners waarmee zij aan elkaar bezoeken afleggen: dan is dit de beste vervoer die Allah voor hen heeft klaargemaakt. Dit brengt hen overal door de Tuinen heen.

Als je vraagt naar de sieraden van haar inwoners: dit bestaat uit gouden armbanden en kronen bewerkt met parels die zij op hun hoofden dragen.

Als je vraagt naar de bedienden van haar inwoners: dit zijn eeuwige jeugdigen als welbewaarde parels.

Als je vraagt naar hun leeftijd: zij zijn jeugdige gezellinnen in de bloei van hun leven.

Als je vraagt naar hun schoonheid: zij doen de zon en de maan verbleken.

Als je vraagt naar hun ogen: hun pupillen zijn van het fijnste zwart die sterk afsteken tegen het sneeuwwit van het oogbol.

Als je vraagt naar hun postuur: zo goed geproportioneerd zul je nooit zien.

Als je vraagt naar hun huid: deze glinstert als edelstenen en koraal.

Als je naar meer hunkert… wat te denken van het afleggen van een bezoek aan de Almachtige, de Prijzenswaardige en het aanschouwen van Zijn Aangezicht Dat verheven is boven iedere gelijkenis en vergelijking. Je zult Het zien zoals je ook de zon op klaar daglicht ziet en de volle maan in een heldere nacht.

Kom laten wij dan afgaan op de Tuinen van Eden want dat was waarlijk jouw oorspronkelijke verblijfplaats en daar willen wij ons ook vestigen.

04-01-2008, 16:24


Beschrijving van het Paradijs
door Imam Ibn al-Qayyim ر حمه الله

At-Tibyan Publicaties
vertaald door een dienares van Allah 'Azza wa Jal
[Ui het boek "Haadi l-Arwaah ilaa Bilaad al-Afraah" door Ibn al-Qayyim, pagina 193]

Ibn al Qayyim ر حمه الله zei wat betreft de beschrijving van het Paradijs en de vreugden die het bevat:
En als je vraagt over haar aarde en grond, dan bestaat het uit Muskus en Saffraan...
En als je vraagt over haar dak, dan is het de troon van De Meest Barmhartige...
En als je vraagt over haar rotsen, dan zijn dat parels en juwelen...
En als je vraagt over haar gebouwen, dan zijn die gemaakt van stenen van goud en zilver...
En als je vraagt over haar bomen, dan bevat het geen 1 boom behalve wanneer de stammen gemaakt zijn van goud en zilver...
En als je vraagt over haar fruit, dan zijn die zachter dan boter en zoeter dan honing...
En als je vraagt over zijn bladeren, dan zijn die zachter dan de zachtste stof...
En als je vraagt over haar rivieren, dan zij het rivieren van melk waarvan de smaak niet verandert, en rivieren van wijn die lekker is voor degene die het drinkt, en rivieren van honing die puur is, en rivieren van water dat fris is...
En als je vraagt over hun eten, dan zijn het vruchten van wat zij ook maar kiezen, en het vlees van welke vogels zij maar wensen...
En als je vraagt over hun drank, dan is het Tasneem, gember en Kaafoor...
En als je vraagt over hun drinkbekers, dan zijn zij kristalhelder en gemaakt van goud en zilver...
En als je vraagt over haar schaduw, dan zou een sneller rijder in de schaduw rijden van een één van haar bomen voor honderd jaar, en het niet ontsnappen...
En als je vraagt over haar onmetelijkheid, dan zouden de laagste van haar mensen in zijn koninkrijk en muren en paleizen en tuinen een afstand hebben die in duizend jaar afgereisd zou worden...
En als je vraagt over haar tenten en kampen, dan zou een tent zijn zoals een verboren parel die zestig mijl lang is...
En als je vraagt over haar torens, dan zijn het kamers boven kamers in gebouwen die rivieren onder hen hebben stromen...
En als je vraagt over tot hoe ver het reikt in de lucht, kijk naar de schijnende ster die zichtbaar is, zowel als naar de sterren die in de hemelen, zover als het oog niet kan bereiken...
En als je vraagt over de kleding van de bewoners, dan zijn zij van zilver en goud...
En als je vraagt over haar bedden, dan zijn haar lakens van de beste zijde, uitgespreid in de hoogste van haar niveau’s...
En als je vraagt over de gezichten van haar bewoners en hun schoonheid, dan zijn zij zoals een afspiegeling van de maan...
En als je vraagt over hun leeftijd, dan zijn zij jonge personen van 33 jaar, in de afspiegeling van Adam, de vader der mensheid...
En als je vraagt over wat zij zullen horen: dan is dat het gezang van hun vrouwen die zich bevinden in Hoor al-‘Ayn, en beter dan dat zijn de stemmen van de Engelen en de Profeten, en beter dan dat is de toespraak van de Heer der Werelden...
En als je vraagt over hun dienaren, dan zijn het jonge jongens van eeuwigdurende jeugd die lijken op verspreid liggende parels...
En als je vraagt over hun bruiden en vrouwen, dan zijn zij jong en hebben een volle boezem en hebben de vloeistof van jeugdigheid gehad, stromend door hun ledematen; de Zon loopt voor de schoonheid van haar gezicht wanneer zij het laat zien,licht schijnt tussen haar tanden wanneer zij lacht; als je haar liefde ontmoet, zeg dan wat je maar wilt betreffende het samenkomen van twee lichten; hij ziet zijn gezicht in de ronde vorm van haar wang, alsof hij in een gepolijste spiegel kijkt, en hij ziet de helderheid van achter haar botten en spieren; als zij losgelaten zou worden op de wereld dan zou zij wat tussen de Hemelen en Aarde zit opvullen met een prachtige wind, en de monden van de creatie zouden de grootheid uitroepen, verheerlijken en prijzen en alles tussen het Oosten en Westen zal voor haar mooi gemaakt worden en elk oog zal gesloten worden voor alles behalve voor haar, en het licht van de zon zal overschaduwd worden, net zoals het licht van de zon het licht van de sterren overschaduwt en iedereen op de aardbodem zou geloven in de Eeuwig-levende, de Enige, die alles wat leeft onderhoudt en beschermten de bedekking op haar hoofd is beter dan de Wereld en alles wat het bevat, en zij neemt niet toe in leeftijd behalve in schoonheid; vrij van een navelstreng, geboorte van een kind en menstruatie en vrij van afscheiding, speeksel, urine en andere vuiligheid; haar jeugd vervaagd nooit, haar kleding is nooit versleten, geen kledingstuk kan gemaakt worden dat haar schoonheid evenaart en niemand die bij haar is kan zich ooit vervelen; haar aandacht is beperkt tot haar man, dus zij verlangt niets anders dan hem, net zoals zijn aandacht zich beperkt tot haar zodat zij het object is waar hij uitsluitend naar verlangt en hij is bij haar met uiterste veiligheid en bescherming, alsof niemand haar ooit had aangeraakt, zowel mensen of jinn...
En als je vraagt over de Dag van Toename (in beloning) en het bezoek van de Almachtige, Alwijze en het aanzicht van Zijn Gezicht – vrij van elke gelijkenis of overeenkomst tot wat dan ook – als je de zon ziet in het midden van de dag en de volle maan op een onbewolkte nacht, luister dan op de dag dat de bezoeker zal roepen:
‘O mensen van het Paradijs! Jullie Heer - Geprezen en Verheven - verzoekt jullie om Hem te bezoeken, dus kom om hem te bezoeken!’ Dus zullen zij zeggen: ‘Wij horen en gehoorzamen!’
...totdat zij uiteindelijk de uitgestrekte vallei bereiken waar zij allen zullen samenkomen - en niemand het verzoek van de bezoeker zal afwijzen - De Heer - Geprezen en Verheven – zal bevelen zijn Troon hier gebracht te laten worden. Dan zullen preekstoelen van licht te voorschijn komen, zowel als preekstoelen van parels, edelsteen, goud en zilver. De laagste van hen in rank zullen zitten op lakens van muskus, en zullen niet zien wat gegeven wordt aan degenen die boven hen op stoelen zitten...
...wanneer zij comfortabel zijn waar zij zitten en zij zijn veilig in hun plaatsen, en de bezoeker roept:
‘O mensen van het Paradijs! Jullie hebben een afspraak met Allah عز و جل waarin hij jullie wenst te belonen!’
Dus zullen zij zeggen:
‘En wat is die beloning? Heeft hij onze gezichten niet al stralend gemaakt, onze weegschalen zwaar, ons het Paradijs doen betreden, en ons weggehouden van het Vuur?’
En wanneer zij zo zijn, schijnt er opeens een licht dat het hele Paradijs omringt. Dus, heffen zij hun hoofden, en aanschouwen: De Onweerstaanbare – Verheven is Hij, en Heilig zijn Zijn namen - is naar hen gekomen van boven hen en verhief hen en zei:
‘O mensen van het Paradijs! Vrede zij met jullie!’
Dus deze groet zal niet beantwoord worden met iets beters dan:
‘O Allah! U bent Vrede, en van U komt Vrede! Heilig bent U, O bezitter van Majestueusheid en Eer!’
Dus de Heer - Geprezen en Verheven – zal naar hen lachen en zeggen:
‘O mensen van het Paradijs! Waar zijn hen die mij aanbaden zonder dat zij Mij ooit gezien hadden? Dit is de Dag van de Toename!’
Dus, zullen allen hetzelfde antwoord geven:
‘Wij zijn tevreden dus wees tevreden met ons!’
Dus Zal Hij zeggen:
‘O mensen van het Paradijs! Als ik niet tevreden met jullie zou zijn dan zou ik jullie niet tot bewoners hebben gemaakt van Mijn Paradijs! Dus, vraag van Mij!’
Dus zij zullen allen hetzelfde antwoord geven:
‘Laat ons Uw gezicht zien zodat wij er naar kunnen kijken!’
Dus, de Heer – Almachtig en Verheven – zal zijn bedekking verwijderen en zal hen verheffen en hen bedekken met Zijn Licht, met welke als Allah – De Verhevene – niet had Gewild hen niet te verbranden, hen had verbrand.
En er zal geen enkele persoon overblijven in de menigte zonder dat zijn Heer - de Verhevene - tegen hem zal spreken en zeggen:
‘Herinner jij de dag dat je dit en dat deed?’
...en Hij zal hem doen herinneren aan sommige van zijn slechte daden in het Wereldse even, dus zal hij zeggen:
‘O Heer! Zult U mij niet vergeven?’
Dus Hij zal zeggen:
‘Natuurlijk! Jij hebt deze positie van jou niet bereikt (het Paradijs) behalve door mijn Vergiffenis.’

Dus hoe heerlijk klinkt de toespraak in de oren, en hoe rustig zijn de deugdzame ogen door de glimp van Zijn Edele Gezicht in het Hiernamaals.
"Op die Dag zullen sommige gezichten stralend en verlicht zijn, Opziende naar hun Heer..."
[Al-Qiyamah 22-23]

05-01-2008, 23:36
Subhan Allah swt. Moge Allah swt ons allen als moslims doen sterven.