Bekijk volle/desktop versie : Alle duiven van de dam



27-12-2007, 19:50

Sha-la-la-li sha-la-la-laaa[/SIZE]
[SIZE="4"]Het Amsterdamse stadsdeel Centrum zoekt nieuwe woonruimte voor de duiven op en rondom de Dam[/SIZE]



[SIZE="2"]De duiventil op de parkeergarage van de Bijenkorf verdwijnt wegens een verbouwing. Vervangende huisvesting is volgens het stadsdeel gewenst om de overlast van de grijze vogels in de binnenstad te verminderen, staat te lezen op de website.

Centrum wil minstens twee nieuwe locaties vinden in de omgeving van de Dam. In de duiventil worden de eieren vervangen door kalkeieren, waardoor de populatie afneemt. Vrijwilligers verwijderen op deze plekken bovendien de duivenpoep.

Het stadsdeel is op zoek naar buurtbewoners die hun platte dak beschikbaar willen stellen voor een duiventil. Ook moeten ze bereid zijn de vrijwilligers toegang te verlenen tot het dak.

De duiven in de Amsterdamse binnenstad veroorzaken jaarlijks flinke financiële schade. De vogels poepen monumentale gebouwen en bruggen onder en zorgen voor lekkages door verstopte regenpijpen en dakgoten. In 2004 zette het stadsdeel daarom een duiventil neer op het dak van de parkeergarage om de 149 duiven van destijds op de Dam te lokken. Naar schatting van de toenmalige stadsdeelwethouder vlogen toen in heel Amsterdam ongeveer 12.000 duiven.

Volgens Centrum werkt deze methode, naar een voorbeeld van de Duitse stad Aken. De duiventil trok veel duiven en de overlast in de omgeving is afgenomen.

Bron Het Parool

27-12-2007, 19:55


Gert en Hermien staan niet eens op Youtube