Bekijk volle/desktop versie : Mogelijk terroristen achter moorden op Franse toeristen



26-12-2007, 12:42
ANP
gepubliceerd op 25 december 2007 22:06 , bijgewerkt op 22:06

NOUAKCHOTT - De moorden op vier Franse toeristen in Mauritanië zijn mogelijk het werk van islamitische terroristen. Justitie vermoedt dat in ieder geval twee voortvluchtige verdachten uit Mauritanië banden hebben met de Noord-Afrikaanse tak van het terreurnetwerk Al-Qaida. Dat maakte de Mauritaanse justitie dinsdag in Nouakchott bekend.

Maandag laat waren twee mannen en een vrouw uit de voormalige Franse kolonie opgepakt in verband met de gewelddadige dood van de toeristen. De vrouw werd vrijgelaten. Dinsdag volgden nog twee arrestaties. Om te voorkomen dat de voortvluchtige verdachten naar Senegal vluchten, zijn op de wegen naar het zuidelijke buurland blokkades opgeworpen.

Bij de roofoverval raakte een vijfde Fransman ernstig gewond. Het vijftal, vier verwante mannen en een vriend, waren onderweg naar Mali toen ze 20 kilometer buiten het Zuid-Mauritaanse Aleg werden overvallen door drie gewapende personen, aldus het Mauritaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De daders sloegen toe toen de Fransen langs de weg wilden gaan picknicken. De overvallers schoten de toeristen neer nadat ze geld hadden gekregen.

Bron:http://www.volkskrant.nl/buitenland/article490068.ece/Mogelijk_terroristen_achter_moorden_op_Franse_toer isten

26-12-2007, 13:20


het komt nogwel van een "politiek correcte krant", misschien is ook bij de Volkskrant het geduld met de moslims een beetje aan het opraken.