Bekijk volle/desktop versie : Trabelsi ontkent ontsnappingsplannen



24-12-2007, 12:58
De Tunesiër Nizar Trabelsi, die in België in de gevangenis zit wegens plannen voor een aanslag op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel, ontkent dat zijn sympathisanten hem uit de gevangenis wilden bevrijden. Dat staat in een brief van Trabelsi die de krant La Dernière Heure zondag heeft gepubliceerd. De vrouw van Trabelsi bracht het document mee uit de gevangenis. Trabelsi schrijft ook dat er geen plannen zijn voor een aanslag in België, maar dat de 'paranoïde' autoriteiten paniek willen zaaien voor de feestdagen.

In de brief zegt Trabelsi niet te weten waarom hij zou willen ontsnappen, aangezien hij nog slechts vier jaar van zijn straf moet uitzitten. Ook zegt hij dat hij niet van zins is een aanslag te plegen in België. Hij zou België juist dankbaar zijn, omdat het land hem ondanks zijn banden met Al-Qaida niet heeft uitgeleverd aan de Verenigde Staten en de Belgische justitie toestaat dat zijn vrouw hem in de gevangenis opzoekt.

De politie hield een grote zoekactie in de cellen en gangen van de gevangenis van Aarlen. De volledige gevangenis werd doorzocht. Enkele tientallen agenten van de federale politie en speurhonden waren er op zoek naar wapens en explosieven. Volgens de woordvoerster van het federaal parket Lieve Pellens heeft de zoekactie echter niets opgeleverd.

14 mensen werden gearresteerd vanwege de vermeende plannen om Trabelsi te bevrijden, waaronder Malika el-Aroud, de weduwe van Abdessater Dahmane, een van de moordenaars van de Afghaanse leider Ahmed Shah Massoud. Allen zijn echter wegens gebrek aan bewijs inmiddels weer vrijgelaten.

http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/185081/

als je er doorheen kijkt zie je dat de burgers angst wordt aangejaagd, en dat is nou net wat ze willen. Een burger die angstig is.