Bekijk volle/desktop versie : 'Staat moet optreden tegen vrouwenbeleid SGP'



20-12-2007, 21:33
Politiek

'Staat moet optreden tegen vrouwenbeleid SGP'

donderdag 20 december 2007 17:20
De Staat moet van het gerechtshof in Den Haag de vrouwendiscriminatie door de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) aan banden leggen. Er moeten maatregelen worden getroffen die er voor zorgen dat de SGP in het vervolg ook vrouwen verkiesbaar stelt. De christelijke partij gaat in cassatie.

Vrouw geeft SGP-leider Van der Vlies er van langs
De SGP vindt dat de man boven de vrouw staat en dat vrouwen niet mogen regeren. Daarom plaatst de partij geen vrouwen op haar kieslijsten.

De uitspraak is voor de partij reden om in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. De partij noemt het oordeel van het hof teleurstellend, maar aanvechtbaar.

Van de ratten besnuffeld
Deze week uitte PvdA-minister Ronald Plasterk hevige kritiek op het vrouwenbeleid van de SGP. Het niet verkiesbaar stellen van vrouwen noemt hij ‘van de ratten besnuffeld’.
Begin december besloot de Raad van State dat de SGP toch subsidie moet ontvangen over het jaar 2006. De raad vernietigde een uitspraak van de rechtbank, die vorig jaar bepaalde dat de SGP geen subsidie mocht ontvangen omdat zij vrouwen discrimineren.
Remkes
Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes (VVD) vond vorig jaar dat de SGP geen recht had op overheidssteun, omdat vrouwelijke leden van de partij geen publieke ambten mogen vervullen.

Remkes oordeelde dat er daarom voor vrouwen geen sprake is van een volwaardig lidmaatschap.

Lees ook het Elsevier-commentaar Zeer terecht dat SGP weer subsidie krijgt

Door Robin van der Kloor

20-12-2007, 21:56


Zolang ze maar geen Allah zeggen en kun kin scheren is er voor de regering geen reden tot verontrusting

20-12-2007, 22:05
Wordt het niet eens tijd om opgeheven te worden voor de SGP? De vorige generatie dinosauriers is ook gewoon netjes uitgestorven.

20-12-2007, 23:01

Citaat door led_zeppelin:
Wordt het niet eens tijd om opgeheven te worden voor de SGP? De vorige generatie dinosauriers is ook gewoon netjes uitgestorven.


Misschien even een komeet op De Veluwe neer laten pleuren.

Dan zal het grootste leed wel geleden zijn.

21-12-2007, 12:28



Citaat door Peej:
Misschien even een komeet op De Veluwe neer laten pleuren.

Dan zal het grootste leed wel geleden zijn.
Die komeet kun je beter droppen op de buurten waar de Marokkaanse jongeren regeren.

21-12-2007, 12:38
Laat die SGP lekker. Die vrouwen worden vanzelf wel wijzer en dan gaat het vanzelf over. Er zit inmiddels al beweging in. Ik zag laatst op tv dat vrouwelijk SGP-leden nu ook meer zeggenschap willen in de partij. Komt allemaal goed.