Bekijk volle/desktop versie : Guantanamo personeel manipuleerde wikipedia



17-12-2007, 16:00
In navolging op ons eigen relletje van een paar maanden geleden toen Mabel en Friso betrapt werden op het manipuleren van hun Wikipedia pagina hebben de VS nu hun eigen 'schandaal'.

Medewerkers van de Guantanamo bay gevangenis werden betrapt op het wijzigen van de gelijknamige wiki pagina. De wijzigingen varieerden van het verwijderen van gevangenennummers (van verdachten die soms al jaren zonder eerlijk proces vastgehouden worden), het omschrijven van de Cubaanse president Castro als 'openlijk transsexueel', tot het toevoegen van anonieme zelfverheerlijking en het posten van "officiele" (gefabriceerde) nieuwsberichten op nieuws sites.

Eén van de vandalen, een op guantanamo bay werkzame 'massa communicatie officier', werd met naam, email adres en telefoonnummer aan de schandpaal genageld. Waarop deze vervolgens bestookt werd met haatmails en doodsbedreigingen. De baas van Guantanamo was hierover 'not amused'.

Aan de andere kant waren juist weer erg veel Amerikanen 'not amused' over de berichten dat de overheid van de VS blijkbaar mensen in dienst heeft om haar burgers middels propaganda te manipuleren en voor te liegen.

Bron:
http://wikileaks.org/wiki/Wikileaks_busts_Gitmo_propaganda_team
Discussie:
http://politics.slashdot.org/article.pl?sid=07/12/16/1842258

Zo zie je maar, al is de leugen nog zo snel ....

17-12-2007, 16:12


AAAAIIIIIII!!! Die kwam hardjes aan....