Bekijk volle/desktop versie : spannend weekend in primera division!



15-12-2007, 14:11

Citaat door Vrijgezel_rifi:
Vooruitblik Priméra Division: speelronde 16
Geschreven door Bart Kruyt op vrijdag, 14 december om 15:11

Het moet wel heel raar gaan lopen mocht Real Madrid niet als koploper het nieuwe jaar in gaan. Met nog twee speelrondes te gaan in 2007 is de voorsprong op Barcelona nu vier punten, en met een thuiswedstrijd van Real in het verschiet lijkt het niet logisch dat dit gat kleiner wordt. De regerend landskampioen won tot dusver immers al zijn thuiswedstrijden. Osasuna mag zondag proberen om Real Madrid aan zijn eerste puntverlies in het Bernabeu te helpen. Arjen Robben zal er hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn. De Nederlander is opnieuw geblesseerd geraakt en werkt momenteel in het krachthonk aan zijn herstel. Gabriel Heinze is na een afwezigheid van een maand klaar om terug te keren. ze krijgen pakslaag!

Nummer twee van de ranglijst Barcelona kent geen problemen in aanloop naar de competitietopper van zaterdagavond in en tegen Valencia. Deco, Eric Abidal en Yaya Touré zijn weer terug in de selectie van Frank Rijkaard. Het drietal was de voorbije duels nog afwezig. Thierry Henry zal nog wel ontbreken.

Ronald Koeman kent bij Valencia meer zorgen. De Nederlandse oefenmeester zag David Villa een bovenbeenblessure overhouden aan de afsluitende Champions League-wedstrijd tegen Chelsea (0-0). De aanvaller staat de rest van het kalenderjaar buitenspel. Ook Joaquin, Marco Caneira en Raul Albiol kampen met blessures.

Alexander Kerzhakov lijkt zich te kunnen opmaken voor een basisplaats bij Sevilla. Achter de naam van eerste keus Frederic Kanoute staat een vraagteken en het lijkt erop dat de Afrikaan rust krijgt in het duel met Valladolid. Doelman Andres Palop, die tegen Real Murcia (3-1 winst) een middenhandsbeentje brak, wordt vervangen door Morgan de Sanctis.

Atlético Madrid, de nummer drie van de ranglijst, reist zonder middenvelders Maniche (geschorst) en Thiago Motta (geblesseerd) af naar Recreativo Huelva. Onder de lat neemt Christian Abbiati opnieuw de plek van de geblesseerde Leo Franco over.
.