Bekijk volle/desktop versie : recept van gevulde aubergines



13-12-2007, 10:42
wie heeft het recept er van aub wil het vandaag maken

13-12-2007, 10:50


is er echt niemand die het weet

13-12-2007, 11:06
Ik maak het zo:

Snij de aubergines een klein beetje open, aan alle kanten.

Kook of stoom ze gaar met een beetje water.

Rasp 4 tomaten in een koekepan.
rasp 3 teentjes knoflook
olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
zout.
paar takjes kesbour en mahdnouz fijn gesneden.

Laat dit voor 15 minuten sudderen.

Laat de aubergines uitlekken.
Smeer de aubergines in met de tomatensaus.
En zet ze in de koelkast voor een paar uur.

Klaar.

13-12-2007, 11:08
bedankt maar zoek recept dat de aubergine is gevuld met gehakt
maar toch bedankt voor het recept mmu2

13-12-2007, 11:23



Citaat door missrahma:
bedankt maar zoek recept dat de aubergine is gevuld met gehakt
maar toch bedankt voor het recept mmu2


ook niet moeilijk....



aubgeringes halveren, de vulling eruit halen met een lepel, mes.


Gehakt bakken met ui, paprika, champignons (dit is naar keuze),
Kruiden. auberginevulling bij het gekat bakken.


Aubergines vullen met het gehakt, geraspte kaas erover en in de oven.

simpel.

13-12-2007, 12:46
dit is een recept van KP die ik vak maak en is heel lekker:

Opgerolde auberginerolletjes.

Benodigdheden:
3 grote lange aubergines
500 gr gehakt
½ bosje gehakte peterselie
½ bosje gehakte kosbar
zout naar smaak
1 tl peper
2 tl paprikapoeder
1 tl komijn
2 geraspte knoflookteentjes
Voor de saus:
1 blik tomaten.
2 el peterselie
2 tl paprikapoeder
1 tl peper
snufje zout

Bereiding:
Je gaat de aubergines in de lengte in plakjes snijden, en bestrooien met zout, niet te veel! Daarna ga je ze bakken in de koekenpan, en leg ze op keukenpapier neer om uit te lekken. Ga dan het gehakt met de knoflook, peterselie en kosbar, met de kruiden en het zout mengen. Dan pak je een plakje aubergine, en legt er een bolletje gehakt op, en rolt het op, en leg het met de naad naar beneden in de ovenschaal. Dit doe je met alle plakjes. Als je ze eenmaal allemaal gevuld hebt, ga je de tomaten+de sap in blik met een staafmixer mixen. Giet dat in een schaaltje, doe dan de peterselie erbij en de kruiden, en de zout en giet het over de aubergine heen, en dan gaan ze voor een half uurtje in de oven, op 170 of 200 graden. Ze mogen niet te droog worden, het moet dus lekker sappig blijven. Dit kun je lekker met rijst serveren.

13-12-2007, 13:48
bedankt mmu2 en noha tanger dat is wat ik zoek
bedankt dikke kus

13-12-2007, 13:53

Citaat door mmu2:
Ik maak het zo:

Snij de aubergines een klein beetje open, aan alle kanten.

Kook of stoom ze gaar met een beetje water.

Rasp 4 tomaten in een koekepan.
rasp 3 teentjes knoflook
olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
zout.
paar takjes kesbour en mahdnouz fijn gesneden.

Laat dit voor 15 minuten sudderen.

Laat de aubergines uitlekken.
Smeer de aubergines in met de tomatensaus.
En zet ze in de koelkast voor een paar uur.

Klaar.



mmmmmmmm lijkt me lekker , mijn zus in marokko maakt ook zoiets blijft dagen als bijgrecht gebruiken is heerlijk spicial in de zomer zal ikzeker gaan doen inscha allah